Sunt contra. Se poate?
Anul viitor voi naste pentru a treia oara si dupa o experienta uratica cu oxitocina si alta cu epidurala as vrea sa stiu daca de data asta as putea sa merg pe varianta 100% natural, fara epidurala, fara oxitocina, fara perfuzia cu calciu si, cel mai important, fara epiziotomie.
Prima nastere a fost spontana, venisem pregatita la spital, s-a nimerit in toiul noptii, cu epidurala, nu era anestezist la spital si dr m-a zis ca imi va administra oxitocina ca sa ma ajute. Ce-i drept, in 30 de minute dupa administrare am nascut, dar am avut in timpul ala dureri feroce. Neavand epidurala, am simtit cand m-a cusut live dupa epiziotomie, de am zis ca e mai nasol decat nasterea in sine.
A doua oara a fost nastere provocata, chipurile as fi avut dilatatie 6 ajunsa la un control la spital, la 39 de saptamani, si ce rost avea sa nu nasc atunci, daca tot era dr la spital. Mi s-a facut epidurala care nu mi-a prins, si, desi a fost o nastere super usoara fara niciun fel de durere, epiziotomia aia m-a secat la inima, atat de nasoala a fost. Credeti ca exista posibilitatea ca dupa 2 epiziotomii sa incerc sa nasc a treia oara fara, cu speranta ca daca imi fac eu masaj la perineu cu ceva timp inainte scap si de eventuala ruptura?
Raspunsuri
Bebe Beca spune:
Pai... teoretic poate ar fi posibil, daca ai avea langa tine si o moasa care sa fie priceputa si sa te ajute in timpul travaliului, Si, probabil, depinde unde vei naste... Eu iti tin pumnii si iti doresc mult spor la masajele perineale. sa nu uiti de exercitiile kegel, si acelea importante.
Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 24+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca
marutzu spune:
hmmm....acum nu mai are nimeni rabdare sa stea langa tine sa itit lase travaliul sa urmeze cursul natural...totul este fortat din aceasta cauza si epiziotomia...
emilia.m spune:
Nu stiu ce sa zic... cred ca se poate orice daca insisti. Dar uite, prietena mea cea mai buna a nascut la Bucur luni si nu i-a facut epidurala. I-a dat occitocina si intr-adevar a durut dilatatia mai rau decat daca ar fi fost natural dar a fost o nastere provocata. La epiziotomie insa nu a durut deloc pentru ca ii facusera 2 injectii cu Mialgin (anestezie locala). Si decat sa se rupa in toate partile si directiile si sa ajunga la complicatii inutile apoi mi se pare ca o taietura controlata si cusuta bine apoi e de preferat. Acum depinde de tine ce alegi.
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
kj74 spune:
mie epidurala mi s a parut un vis sincer
nu am mai simtit nici o durere dar nici una impingeam doar cand mi se spunea
anestezistul venea sa ma intrebe mereu daca mai simt ceva si daca simteam imi mai baga anestezic zicea ca nu ar trebui sa simt nimic si asa a si fost am nascut cu zambetul pe buze
cusatura de dupa nici pe aia nu am simtit o imi simteam picioarele atingerile dar nici o durereeeeeee
Chuny spune:
Se poate Te duci in ultimul moment la spital si nasti imediat cum sosesti :-) nu mai are timp nimeni sa-ti faca nimic. Daca citesti povestea nasterii fetei mele, vei vedea ca am nascut in 20 de minute de la sosirea la maternitate, complet natural, desi imi doream peridurala.
Pt epiziotomie nu stiu ce sa-ti spun, mie nu mi s-a facut deloc si de fiecare data ruptura a fost destul de mica, la a doua nastere nici nu m-a mai cusut.
ralucis spune:
Multumesc, fetelor! Deci atr fi sanse de a naste fara epiziotomie, am retinut si chestia cu Mialginul, in caz ca trebuie cusuta zona, in eventualitatea unei ruperi. Nu, epidurala nu are rost sa mai fac, dat fiind ca a mers totul destul de rapid in ambele dati, acum sper sa fie si mai rapid :) Iar daca a doua oara nici nu a prins, chiar nu mai vreau sa stau cu stresul ei (nu va spun cat s-a chinuit dr sa imi puna cateterul, aveam dilatatie mare cand a terminat operatiunea, simteam cum ma apasa bebe rau, de altfel am si nascut la foarte putin timp dupa). Sper sa nu intampin rezistenta din partae dr, atat.
wapi spune:
La a doua nastere - nu au folosit absolut nimic, sunt alergica la xilina si pentru ca nu aveau alt anestezic pe sectie (la spitalul Universitar ), domnul doctor Badiu a renuntat sa taie si s-a chinuit cum a putut sa nu ma "rup" prea tare. Ceva, ceva tot s-a rupt si m-a cusut "live". A fost totul ok, deci se poate cu o mica alergie .
oana_lex82 spune:
Mama...ziceam bogdaproste de 30 min de dureri feroce...am stat 6 ore in dureri maxime si tot am nascut cu dilatatie 8..in viata mea n-as mai repeta experienta nasterii naturale...n-am sa uit cat oi trai....Specific ca in astea 6 ore am avut contractii continuu..oricum n-am avut nici un moment in care sa zic ca ma lasa vreun pic durerea... Tu fiind la a 3-a nastere sigur vei naste usor..dar fara epiziotomie ii va fi ff greu medicului sa te coasa cum trebuie ca te vei rupe aiurea...una e sa cosi drept si alta....zig-zag..Parerea mea...Fara oxitocina probabil va dura mult mai mult travaliul...Fara gluma...n-as mai repeta experienta..sunt traumatizata...deja am 6 luni de la nastere..m-am vindecat fizic repede dar nu...raman cu unul singur...k era sa mor!!!Nastere usoara!!!
kj74 spune:
la mine a 3 a nastere a fost cea mai grea d aia epidurala a fost un vis pt mine
3 zile am stat cu colul deschis si contractii groaznice dar dilatatia doi
si eu ziceam ca dupa doua nasteri destul de rapide a doua fiind in 30 de minute ca o sa rup norii da uite ca nu a fost dupa mine