Burtici cu buburuze de ian-feb 2011 (115)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ciudatica spune:

ppisic ai dreptate, asa e in majoritatea tarilor europene. Dar, cand expira perioada ai unde sa duci copilul, la noi nu prea - chiar deloc.

La fel e si cu nasterea, platesti, dar cand trebuie sa nasti tot te duci cu punguta de acasa si cu plicurile pregatite, pe cand acolo e cu totul altceva.

Ca sa nu mai zic ca dupa ce platesc o gramada de bani luna de luna, ma pot trezi ca primesc numai 600roni?

da, si pe mine m-au apucat toate alea

33+ Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyleeks spune:

ufff eu de cand eram la gradinita visam sa plec din tara...si ma bucur ca acum imi traiesc visul si nu mai stau cu stresul " ce o fii maine" noi am fugit de sistemul din romania ...nush daca am mai povestit aici dar sotul meu trebuia sa fie pilot in armata romana si sa aibe un salariu mizerabil (nu ce a fost o data)...asa ca a preferat sa fie bucatar in strainatate(o decizie radicala)..dar acum nu avem frica zilei de maine si nu ne mai temem ca nu o sa ne descurcam.....in privinta creselor exista si crese calumea dar particulare si e putin dificil sa dai cate 11 mil pe luna....(mai bine stai tu acasa cu copilu) iar la cele de stat nu intri decat pe pile si cu " rezervare" facuta cu cel putin 1 an inainte...cel putin in bucuresti...ma intristeaza ce aud ca se intampla in tara ...e din ce in ce mai rau...
in privinta alegerilor....pe oricine am fii ales sunt sigura ca era la fel......

28 + Kevin Claudiu Daniel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

PPisic intr-adevar, in alte tari e mult mai putin, insa ai ce face cu copilul dupa cele cateva luni, sau dupa un an cum e aici. Sunt crese speciale, gradinite in mediu familial, unde copilul se simte ca in familie. E alta situatie. In Romania ce faci? Nu sunt crese destule si alea care sunt - sub orice critica. Aici nu e voie sa fie mai mult de 6 -7 copii la o educatoare. Iar daca sunt sub un an jumate si mai putini. La noi sunt 25 la o educatoare. Si nu mai sunt toate mamele si soacrele dispuse sa creasca nepoti, iar bonele bune costa cat ochii din cap. Asta te enerveaza acolo, se da o lege din asta - fara cap si coada si nimic altceva, te lasa sa te descurci cum poti. Pai da posibilitatea macar - cine vrea- sa-si deschida gradinite in mediu familial, sau sa se faca mai multe crese si gradinte- da-le subventii, sau macar parintilor - subventii sa-si dea copii la crese. In fine, vad ca tot mai rau e pe-acolo, de aceea tot aud din ce in ce mai multi care vor sa emigreze.

Maduta intra-devar nu trebuie copilul crescut in glob de sticla, insa zic eu ca una sunt parabenii si chimicalele si alta microbii si bacteriile. Eu pe copilul meu il las liber, sa manance de pe jos de exemplu, insa de spalat il spal fara parabeni. Sunt substante cancerigene pe care le bagam in noi. Nu sunt produse de natura, in mod natural, sunt produse de om, artifical. In fine, eu am copil sensibil, la parabeni face alergie. POate daca nu se umpea de bube n-aveam nici o treaba, insa asa... m-am documentat si am tot citit despre asta.
Si stii cum e, cancerul la o mica parte din noi apare orice-ai face, poti sa traiesti si in creier de munte. La cea mai mare parte din noi - apare din cauza alegerilor facute, din cauza mediului in care am trait - mediul, poluantii, mancarea consumata, etc. Si la o mai mica parte din noi- nu apare veci putem manca parabeni cu lingurita. Dar nu ai niciodata de unde sa stii din ce categorie faci parte, asa ca dupa mine, un mod de viata cat mai natural si sanatos nu dauneaza.

Madalina multumim de sfaturi, stau cu perna sub fund acuma, e cam incomod, insa ma adaptez eu.

Mami de pitic Patrick(29.04.2008) si 27+ Kevin
Victoria, fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zumzu spune:

eu pentru hainele lui bebe am cumparat pentru inceput dermalin de la sensiblu si de la dalin unul(nu mi s-a parut mai scump decat dero obisnuit care il folosim noi). De la curs ni s-a spus fara balsam de rufe pt rufele lui bebe

si eu mi-am comndat si am primit niste absorbante din alea speciale, o cutie cu 10 bucati e uriasa, cat 3 din alea obisnuite
poate scap de vata si de fabricat acasa din alea (sunt de la natracare, puteti sa cautati pe google si vedeti cine le vinde)

34+ Darius Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyleeks spune:

La mine a fost o chestie ciudata ...de la ariel(pernute) am avut niste bubite pe burta care ma papau rau ...am fost la doctor si a zis ca e alergie dar eu spal cu ariel de ani buni....am zis ca poate o fii de la gel de dus dar nu...chiar a fost de la detergent si acum spal cu un detergent de bebe hainele...acum sper ca am fost eu sensibila la detergent nu bebe...hmm a mai patit cineva asa?

29 + Kevin Claudiu Daniel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura_Luiza spune:

Salut fetelor!
Am intrat sa ma plang putin.. In urma testului de toleranta cu glucoza(nu st sigura ca asa se numeste) mi-a dat dr mea trimitere la diabetolog..am fost azi si mi-a pus diagnosticul de diabet gestational. Din ce am citit pe net nu afecteaza copilul (prea mult) insa m-am amarat asa..De maine dieta si luat glicemia de 4 ori pe zi.. Cu toate ca sunt dintotdeauna o mancacioasa, nu-i bai. Am si niste probleme cu actele care nu sunt inca gata si nu pot lua kit-ul de masurare a glucozei gratis...si pt 7-8 zile costa 30euro..LA NAIBA!
V-am tot citit dar n-am vazut sa se mai fi plans cineva de diabet gestational...pe net info mi se par cam sarace... Daca are cineva sfaturi/impresii astept cu nerabdare
Lucrul care ma binedispune e ca saptamana asta plecam in concediu de shopping pt bebe!!! In Germania..unde (incrediil dar adevarat) cam toate lucrusoarele pt bebei sunt cam la jumatate de pret fata de Italia Cred ca daca as fi mers la cumparaturi pt mine n-as fi fost atat de incantata
Ca tot s-a incheiat discutia cu contul cu poze, ma trezesc si eu sa cer parola Puteti sa ma verificati, am poze acolo
Va pup pe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns djlaura01 spune:

zumzu ce scrie pe cutie srie asa Absorbante naturale pentru lehuzie, 10 buc. - Natracare

_
21 saptamani minunea data de dumnezeu

Fiecare copil vine pe lume cu mesajul ca Dumnezeu nu este inca dezamagit de oameni."

Omul se roaga de Dumnezeu sa il scape de necazuri si Dumnezeu se roaga de om sa mai lase pacatul. Acum, judecatii voi, cine de cine sa asculte mai întâi, Dumnezeu de om sau Omul de Dumnezeu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catal_ina10 spune:

Laura_Luiza, bine ai venit in grupul nostru ! Suntem deja doua care ne luptam cu diabetul gestational, Doloress si cu mine. Doloress stie mai multe, eu abia ma initiez in tainele carbohidratilor si ale proteinelor. Va trebui doar sa-ti asculti medicul diabetolog si sa-ti faci degetele pernita de ace de la masurarea glucozei. Daca vrei sa citesti ce a spus Doloress acum cateva zile, uite aici:

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=158402

30+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ppisic spune:

Asa este, la cresa sunt acceptati bebeii de la 10 saptamani. De obicei timpul de asteptare este cam un an (sau chiar mai mult), depinde de zona in care locuiesti deci trebuie sa te inscrii din timp dar conditiile sunt faine.
Cat despre sistemul medical din Ro...stiu si eu din pacate .... Poate odata se va schimba ceva...

Bebelu, unde ai disparut?

Diana, 30+
Pe drum
Dear baby
Cutia cu surprize

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinukaaa spune:

Nah ca mi-am facut si eu "curaj" si am facut odata acele "pampoane". Dupa ce am umplut toata camera de ate de la tifon , si m-am enervat la inceput ca nu iese ca-n pozele trimise de Raluca pe contul comun (care apropo m-au ajutat foarteee mult), am inceput totusi sa prind ideea si sa "iasa ca la carte".
Dintr-un pachet de vata si 2 de tifon (de 10cm latime, asa ca a trebuit sa pun cate 4 bucati la unul) mi-au iesit 16 bucati. Am zis ca voi mai face in functie de necesitati...
Macar am scapat si de grija asta...

Stiu ca s-a discutat pe aici mai demult despre serialele la care va uitati sau la care v-ati uitat. Imi recomandati si mie unul gen "Friends"... comediuta asa...?!?

Irina ~ 33+ cu Patrick Cristian

Shhhht! Cresc...

Mergi la inceput