Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 43 -

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns brotacel83 spune:

Bravo baietel de Floricica :) asa tare si des sa se linisteasca mama.

si simt miscarile din ce in ce mai des ca na suntem marisori la 270 gr :)

mutatie MTHRF C677T heterozigot
2 sarcini oprite din evolutie la 8s, inainte sa aflu de mutatie, acum cu voia lui Dzeu insarcinata a treia oara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Buna tuturor,

Va scriu ce mi-a explicat un medic legat de SAFL - analizele necesare pentru stabilirea diagnosticului de SAFL sunt: ac. lupus anticoagulant, ac. cardiolipinici si ac. anti-beta-2-glicoproteina.
Ac. cardiolipinici sunt nespecifici (sunt pozitivi si in alte afectiuni), dar ac. anti-beta-2-glicoproteina nu pot fi pozitivi decat in SAFL. Astfel un diagnostic SAFL real, presupune analize privind ac. lupus anticoagulant si ac. anti-beta-2-glicoproteina pozitive. Atentie la ac. lupus anticoagulant, acestia pot fi influentati foarte usor de o mica infectie/inflamatie in corp (generat de o carie dentara, o infectie urinara asimptomatica eventual, nisip care coboara pe traiectul urinar si zgarie peretele, inflamandu-l).

In cazul homocisteinei – aceasta nu este foarte relevanta si nu exclude existenta MTHFR sau FVL. Am citit pe site-uri straine ca in cazul unei mutatii heterozigote, homocisteina poate avea valori normale. Deci, homocisteina nu e o analiza suficienta.

2 sarcini oprite in evolutie la 7 saptamani, respectiv la 9 saptamani, anticorpi lupus anticoagulant putin mariti (neconcludent), posibil FVL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samira33 spune:

paula,am votat si eu pentru cauza ta

3 SARCINI EXTRAUTERINE,
FACTOR V LEIDEN-POZITIV HETEROZIGOT-GENA1691A,
URMEAZA FIV 3 LA BUDAPESTA-DR. KOVACS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonia spune:

te-am votat paulapor. daca ai nevoie de ajutor, da un semn .
am vrut sa fac si eu cand am pierdut sarcina, dar nu am avut destula energie. astept semnal

LA pozitiv, PS la limita inferioara, Mutatia factor XIII heterozigot, MTHFR-mutatiile C677T si A1298C ambele heterozigote, o sarcina oprita la 10 saptamani, un FIV nereusit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Ariadna, nu as fi avut ceva in mod special de vorbit cu Miki, doar ca poate m-ar fi lamurit putin, pentru ca eu nu pricep absolut nimic din ce scrieti aici. Probabil o sa ma las pagubasa cu analizele si o sa astept sarcina urmatoare sa vedem cum va fi. Deocamdata in afara de proc. global=0,65 n-a iesit nimic anapoda, deci ar fi cazul sa ma potolesc. sau gresesc?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaady spune:

Paula si eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Eu am proc.global 0.4 si nu este OK, mi s-a explicat ca asta presupune ori SAFL, ori FVL. Eu voi merge la Synevo sa fac si alte analize, dar nu m-am hotarat inca ce aleg. Cel mai probabil voi face profilul de trombofilie II (care cuprinde si FVL) si in functie de cum vor iesi rezultatele, voi continua cercetarile. Daca rezultatele sunt proaste la profilul de trombofilie, tratamentul va fi oricum cu Clexane si nu as mai continua sa ma analizez, ca nu vreau sa stiu chiar toate bubele, daca tratamentul e acelasi.

Numai bine,
Alex

2 sarcini oprite in evolutie la 7 saptamani, respectiv la 9 saptamani, anticorpi lupus anticoagulant putin mariti (neconcludent), posibil FVL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

Anitta, inteleg nedumerirea ta si e normal sa te ingrijorezi si sa vrei sa cercetezi daca piederea sarcinii a fost datorata unui eventual diagnostic de trombofilie. Desi raman in continuare la parerea ca analizele care se pot face la fundeni nu pot pune diagnosticul, ci doar pot ridica un semnal de alarma daca exista suspiciunea de trombofilie, dupa care aceste analize trebuie completate:
- fie pe parte de trombofilie cu mutatiile: prototrombinica, MTHFR, FVL , FACTOR XIII...
- fie pe parte de imunologie cu sindrom antifosfolipidic, anticorpi cardiolipinici, antibeta2glicoproteina, antcorpi antisperma, HLA-DQ, imunofenotiparea limfocitara, si altele.
Din ce inteleg din analizele tale, ca nu s-ar fi ridicat aceasta suspiciune de trombofilie.
Este posibil ca accidentele(micile) vasculare, precum si episodul de tromboflebita sa fie datorate altor cauze decat de trombofilie.
Dar eu zic (e parerea mea strict personala) sa nu te rezumi la aceste analize si sa incerci sa investighezi starea ta de sanatate in general, inclusiv pe parte de diabet sau imunologie inainte de a ramane din nou insarcinata.
De asemenea, trebuie sa stii sarcini oprite in evolutie exista si in cazul unei sanatati excelente a femeii, pur si simplu sunt accidente genetice la conceptie, astfel ca viitorul copilas sa nu poata continua evolutia din acest motiv.
sper ca te-am lamurit cat de cat...

www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=4" target="_blank"> votati rasaritul

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui MeAlex

Buna tuturor,

Va scriu ce mi-a explicat un medic legat de SAFL - analizele necesare pentru stabilirea diagnosticului de SAFL sunt: ac. lupus anticoagulant, ac. cardiolipinici si ac. anti-beta-2-glicoproteina.
Ac. cardiolipinici sunt nespecifici (sunt pozitivi si in alte afectiuni), dar ac. anti-beta-2-glicoproteina nu pot fi pozitivi decat in SAFL. Astfel un diagnostic SAFL real, presupune analize privind ac. lupus anticoagulant si ac. anti-beta-2-glicoproteina pozitive. Atentie la ac. lupus anticoagulant, acestia pot fi influentati foarte usor de o mica infectie/inflamatie in corp (generat de o carie dentara, o infectie urinara asimptomatica eventual, nisip care coboara pe traiectul urinar si zgarie peretele, inflamandu-l).

In cazul homocisteinei – aceasta nu este foarte relevanta si nu exclude existenta MTHFR sau FVL. Am citit pe site-uri straine ca in cazul unei mutatii heterozigote, homocisteina poate avea valori normale. Deci, homocisteina nu e o analiza suficienta.

doctorul a explicat foarte bine, este bine documentat.

www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=4" target="_blank"> votati rasaritul

Mergi la inceput

floricica_de _mac, felicitari pentru loviturile viguroase din burtica! iti inteleg fericirea! desi la noi primele miscari nu au generat durere, au fost o adevarata binecuvantare

pupicei tuturor trombofilelor si prietenelor

multumesc frumos pentru voturi!

Mergi la inceput