firisoare de sange in scaunul sugarului

firisoare de sange in scaunul sugarului | Autor: danny1

Link direct la acest mesaj

rog parintii care au avut asemenea probleme sa-mi spuna ce au facut.baietelul meu are acum 7 sapt.de sapt trecuta au inceput.au aparut 3 zile 2-3 punctisoare care deveneau firicele.apoi s-au oprit,acu 2 zile au aparut din nou.intr-o seara.zia urmatoare au disparut.azi era un sg punctulet.are 6-7 scaune pe zi,normale ca e alaptat exclusiv.am consultat pediatri,neo-natologi,homeopati.toti zic ca e ok.nimic grav,copilul arata super.dar mie mi-e frica.ca o fi boala hemoragica a noului nascut...nu stiu ce as mai putea face.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adabalan spune:

Ai facut cumva ragade la sani in ultima vreme? Poate inghite o cantitate mica de sange, care apoi ii iese in scaun. Asta ar putea fi o explicatie logica, daca zici ca medicii pe care i-ai consultat nu te-au indrumat sa faci investigatii suplimentare. Multa sanatate piticului si tie multa rabdare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danny1 spune:

adabalan,da,am avut ragade.acu s-au potolit.ei zic ca tot de la ele ar fi.dar in ext par ok sfarcurile,cica se poate in int sa angereze putin cand el suge.offffff e atat de mic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Danny, eu iti pot povesti ce am patit eu cu puiul meu in aceeasi situatie: 8 saptamani, firisoare de sange in kk, alaptat exclusiv. Padiatra de la acea vreme ma trimite la spital acolo ne interneaza cu diagnostic dezinterie (kk era normal, dar puiul vomita pt ca a avut reflux), antibiotice multe si puternice pana n-am mai suportat si m-am externat la cerere. Concluzia: nici un medic nu s-a uitat in funduletul copilului care avea o mica fisura anala. Insa s-au grabit sa-l umfle cu antibiotice aiurea desi analizele nu cereau asa ceva si nici starea generala a puiului.
Cerceteaza deci si varianta asta - fisura anala (care se rezolva cu putina crema aplicata local)
sanatate la puiut

http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

buna

legat de ce povestea tala, si eu voiam sa te intreb ce culoare au firisoarele de sange : rosu-aprins sau spre negru ? pentru ca daca sangele este rosu-aprins este foarte-foarte posibil ca micutul tau sa aiba o fisura in zona anala, ba chiar indraznesc sa presupun ca de la atatea scaune pe zi + spalat + sters + uns, rana nu se inchide deloc, pentru ca e tot timpul supusa unor "actiuni mecanice".

pentru linistea ta, mai mergi inca o data la pediatru sau neo-natolog si insista sa verifice si aceasta ipoteza - fisura anala

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valicutu spune:

da, depinde ce culoare are sangele din kk. mie imi curgea sange din tzitzi, destul de mult, nu erau doar ragade, dar tot timpul il regurgita, in kk nu a aparut niciodata nici o urma de sange

Mergi la inceput

multumesc fetelor pt raspuns,
sangele e rosu,nu aprins,ci rozuliu.povestea de fapt a inceput inainte cu exact aceleasi firicele in regurgitare.apoi nu mai apareau acolo,ci in kk.exact la fel.s a uitat un neo-natolog si nu a vazut fisura,desi zicea ca poate fi si mai sus sa nu o vada.
de aceea am apelat la homeopat ca am o experienta cu antibioticele de groaza.fetita mai mare era sa faca septicemie de la o diaree tratata cu antibiotice gresite.
cica firicelele pot aparea de la ragade din cauza tranzitului rapid ele ramanand nedigerate.dar nimeni nu stie sigur ce e.se bazeaza pe faptul ca arata f bine bebele,deci nu sunt semne de boala.

mami de , premiata la concursul de dans 38 baietel]

avort spontan(4s,5s,6s)mutanta:A1298 homozigot,C677 heterozigot-hihihi si bleah,bleah,bleah

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Aceeasi problema o avem si noi, de vreo 3-4 luni. Eu n-am avut niciodata ragade si la bebe nu se observa nici o fisura anala (care oricum e mai rara la bebelusii care inca nu mananca mancare, deci nu sunt constipati). Din cauza asta este suspecta de alergie (intoleranta) la proteinele laptelui de vaca.

Ce am facut noi, la sugestia pediatrului, a fost sa renunt eu la fructe uscate si la orice fel de lactat, fara lapte, branza, iaurt, etc, trebuie verificate ingredientele fiecarui produs, multe au zer sau proteine din lapte "ascunse". Regimul trebuie tinut cel putin 3 saptamani inainte de a avalia rezultatul pozitiv, din moment ce proteinele din laptele de vaca dureaza pana sunt eliminate din organismul noustru.

La spital i s-a facut si un examen coproparazitologic, ca sa fie siguri ca nu e vorba de o infectie bacteriana. In cazul nostru n-a iesit nimic, era sanatoasa.

Un alt amanunt este daca firisoarele vin "pe langa" mucozitati ale intestinului, sau sunt singure. Daca vin singure, atunci e mai probabil sa fie fisura sau de la ragade. Daca sunt impreuna cu mucozitati (chiar daca foarte mici), atunci inseamna ca peretele intestinului e cumva afectat. Eu uneori vad numai mucozitati si am mai multa grija cu ce mananc ca sa nu-i irit mai tare intestinul.

Acum, la atata timp de cand au aparut primele "crize" inca nu stim sigur ce e, nu am reusit sa ne dam seama daca sunt intr-adevar proteinele din lapte sau nu, pentru ca mai face scaune cu firisoare de sange chiar daca nu mananc lactate. Dar exista alti bebelusi la care ameliorarea e rapida si evidenta. Oricum, in cazul nostru pediatrii nu sunt deloc alarmati, pentru ca bebelina ia mai mult decat bine in greutate, deci intestinul absoarbe bine nutrientii. Asteptam sa ne lamurim cand vom incepe diversificarea alimentara.

O alta posibilitate (citit pe net) si la noi s-ar cam potrivi este cea in care bebelusul mananca foarte mult (cazul nostru, bebelina mancacioasa are deja 8,700 kg la 5 luni) si intestinul este suprasolicitat, dezvoltand un soi de intoleranta secundara la lactoza. Asta inseamna ca intestinul ei nu poate produce atatea enzime ca sa digere tot ce mananca si lactoza in exces ii irita intestinul.

Cat despre boala hemoragica a nou-nascutului eu zic ca bebe a trecut perioada critica, se pare ca afecta bebelusii in primele 3-4 saptamani. Cu atat mai mult cu cat bebe a luat in greutate. Eu te sfatuiesc sa intrerupi tu lactatele si fructele uscate sa vezi ce se intampla, daca bebe are mai putini colici si firisoare de sange si sa il stergi la funduletz numai cu prosopele moi inmuiate in apa (fara servetzele reutilizabile, fara detergentzi, fara nimic) ca sa previi fisurile anale.

Mami de Laura (14.06.2010) si Mitza Fetitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

In nici un caz sa nu ia antibiotice daca coprocultura nu acuza nimic! i-ar distruge si mai mult flora intestinala care si asa de abia a inceput sa se stabileasca. Ce ti-e si cu medicii astia de dau antibiotice oricum, fara ca macar sa stie care e cauza. Pana la urma poate sa fie si o enterocolita virala la care antibioticele sa n-aiba nici un efect, doar sa strice.

Incearca sa-ti mentii calmul, probleme intestinale de genul acesta la bebelusi se pare ca se intampla mult mai desc decat ne imaginam noi. Pe mine m-au lasat cei de la spitalul de pediatrie sa plec in concediu cu fetitza de numai o luna jumate, la 600 km distanta, si mi-au dat raspunsul de la coprocultura prin telefon, la aproape o saptamana dupa primul "incident". M-au chemat la control dupa intoarcerea din vacanta si mi-au zis atunci cand se va mari fetitza o sa faca testul de provocare cu proteine din lapte, ca sa ne lamurim exact ce se intampla.

Mami de Laura (14.06.2010) si Mitza Fetitza

Mergi la inceput

exact,pisi-pis,si la noi crizele dispar si apar.si al meu e mancacios tare.aparent fara motiv ele revin,am sa incerc fara lapte.of,sunt asa de stresata de mi-e frica sa nu-mi pierd laptele.
pana acum a luat f bine in greutate.are peste 5 kg la nici 2 luni.in 3 sapt a crescut 4 cm.
parca firisoarele nu sunt legate de mucus,dar voi fi mai atenta sa vad.si exista mucus.mai mult sau mai putin.depimde.cica mucusul nu e o problema.dar produse din lapte de oaie ai voie?sau capra,

mami de , premiata la concursul de dans 38 baietel]

avort spontan(4s,5s,6s)mutanta:A1298 homozigot,C677 heterozigot-hihihi si bleah,bleah,bleah

Mergi la inceput

pisi-pis am voie compot si fructe proaspete?

mami de , premiata la concursul de dans si de baietel strengarel

Mergi la inceput