Mamici si bebici din Pitesti (8)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirela0521 spune:

buna fetelor. miss me???
din pacate am fost in concediu, dar nu de odihna, ci MEDICAL. am avut o cumpana mare de tot cu rebeca care era cat pe ce sa dea "coltul". cauza? ROSU in gat, ca si la voi din cate am citit postarile voastre. eu pana acum nu am avut mari probleme cu rosul in gat. ori nu prea au facut ei, ori l-au "dus pe picioare" cum se spune. dar eu sa am copil efectiv rapus de temperatura si voma si toate cele de la rosu in gat nu am avut pana saptamana trecuta si sper sa nici nu mai pateasca vre-unul asa ceva. dar sa incep cu inceputul...
acum 2 week am fost la buc sa cumpar niste mobila (2 corpulete mici) de la IKEA si printre altele, cum erau reduceri masive la haine le-am cumparat la pitici niste hainute de la KIABI super meseriase la super reduceri (cumperi 3 prod platesti 1, pe cel mai scump evident). dar super de super toate. si una peste alta f rentabile la pret daca le cautai sa fie cat de cat cu pret apropiat.
in fine... le-am facut baie sambata trecuta la mama (rares era acolo de vineri si l-am gasit in cada, asa ca a intrat si ea) dupa care fata mea a vrut fusta pe ea. toate bune pana aici, am pacalit-o si i-am dat o fustita peste pijamalute. apoi am plecat acasa cu ea si am lasat-o in seara aceea la soacra-mea, care, ca de obicei, o lasa sa faca de capul ei!!! nestiind ca beki e facuta baie a lasat-o sa isi dea izmenutele jos, sa danseze in fundul gul doar cu fustita pe ea, automat a mai stat si pe jos pe parchet/covor si ce o mai fi facut ea...
postez si revin sa nu pierd ce am scris

Eu + Rares (19 aug 2006) + Rebeca (4 iun 2008)

Mergi la inceput

sa continui povestea... dupa noaptea de dans sexy, a urmat o alta greseala. a doua zi ne-am dus la masa la mama si beki a vrut neaparat sa mearga imbracata in fustita. asa ca am imbracat-o cum a vrut ea, mai ales ca parea f frumos afara (chiar era soare). i-am dat fusta cu cismele lungi pana la genunchi, un tricou cu maneca lunga si un plovaras intr-un nasture si asa a iesit fata mea afara. fara caciula, fara fular, fara geaca pe ea... cred ca a stat vre-o 5-10 min max pana m-am imbracat si eu si am coborat jos, timp in care ea alerga de colo colo cu cateii dupa ea.
dupa-masa ne-am dus pe la niste prieteni, si dupa nici 1 ora de cand eram acolo ne-a anuntat ca vrea acasa, ca ii e somn. am consvins-o sa faca nani la tati in brate si dupa vre-o 30-40min am trezit-o. s-a trezit ff nervoasa, nimic nu i-a mai intrat in gratii, nu ne-am mai inteles cu ea asa ca am decis sa plecam acasa. deodata au cuprins-o niste enrvi de nedescris, cand a vazut ca ne imbracam sa plecam, a inceput sa se agite si sa urle toata, abia am imbracat-o si am scos-o afara moment in care a vomat. atunci am simtit-o pt prima data ca e calda, ca are temperatura, dar am pus-o pe seama agitatiei, a nervozitatii data de lipsa de somn etc.
acasa i-am luat temperatura, 38,7, i-am dat panadol, i-am bagat un novocalmin in fundulet, si toata noaptea numai cu febra a tinut-o. nici sosetele cu spirt nu le suporta, febra ii urca si ii scadea, dar nu mai jos de 38-38,5.

Mergi la inceput

luni dimin la 6.30 avea temperatura 39 si ceva aproape 40 nu mai retin exact, a vomat iar, asa ca am pus-o pe antibiotic (aveam ospamox acasa) plus panadol si novocalmin. am sunat-o pe dr ei dar era plecat din oras. parea mai bine cand, pe la 11.30-12 ne-am trezit iar cu ea ca adoarmea asa ca din senin, febra, si isi dadea ciudat ochii peste cap, ca si cum incerca sa si-ii tina deschisi si nu putea, si bolborosea/murmura ceva din gurita incoerent. i-am luat temperatura: STUPOARE. avea aproape 41!!!! m-am panicat de nu mai stiam ce sa fac, ne-am dus imediat cu ea la urgente la pediatrie, de la "leganatul" masinii a vomat iar in haina lui tati cu care era infasurata (nu mai apusasem sa o imbrac cu ceva, o luasem asa cum era). acolo au consultat-o si au impachetat-o in comprese cu apa rece de la subrat pana la degetele de la picioare, i-au pus branula si i-au facut antitermice intravenos, plus perfuzia de rigoare. nu va povestesc cate urlete si plansete am indurat, cum se jelea mititica ca vrea acasa, simteam ca ma rup in mii de bucati de mila ei... pana la urma i-a mai scazut temperatura si au renuntat la impachetari, asa ca am ramas pana la terminarea perfuziei. adik mai bine de 7 ore in total. in final avea temperatura normala cand am plecat de acolo, cu chiu si vai ne-a dat drumul (au insistat mult sa ne spitalizam, dar am refuzat). ne-a dat sa continuam antibioticul inceput plus antitermice: panadol si nurofel alternativ din 4 in 4 ore, iar daca creste temperatura peste 38,5 obligatoriu impachetari si novocalmin in fundulet.

Mergi la inceput

toata noaptea a fost bine, iar marti pe la 15 m-am trezit iar cu febra mare dintr-odata 39,8-40,2, tot pe fondul unei stari de somnolenta neasteptata. am crezut ca mor, ca imi plesneste capul. i-am dat imediat doza de nurofen, novocalminul in fundulet si pregateam cearceafurile ude pt impachetat cand m-am trezit cu soacra-mea pe cap, o sunase sotul care era sa serv sa urce sus sa ma ajute chipurile. ce a urmat???? urlete peste urlete... beki urla ca nu vrea rece, ca face caca sa scoata supozitorul etc, soacra-mea pe partea cealalta "nu asa mama, chinui copilul, am avut si noi copii la viata noastra, am fost si noi cu ei bolnavi dar asa ceva nu le faceam" etc etc etc, nici nu mai vreau sa imi amintesc ce de nu zicea, iar eu pe partea cealalta ca ma toca la nervi si nu eram in stare sa ma ocup si de tampeniile ei cand prioritatea mea era scaderea temperaturii rebecai asa cum imi zisase dr sa fac. in final am trimis-o sa il ia pe rares de la camin si sa scap de tot...
dupa repriza asta nu am mai avut alte surprize, a inceput sa isi faca efectul tratamentul.
miercuri ne-am dus cu ea la control, a zis sa continuam antibioticul 7 zile, iar antitermicele sa le rarim la 8 ore inca 1-2 zile pana le scoatem de tot.
ce sa zic, am tras-o cum nu imi imaginam ca poti sa tragi de la un banal rosu in gat! mai aiurea este ca am inteles ca poate recidiva f repede daca nu esti atent, ba chiar am o colega care a patiti cam la fel si de la Ceclor, la Klacid a ajuns la axetine intravenos pt ca i-a recidivat la ff scrut timp dupa ce termina antibioticul. Doamne ajuta sa nu patim la fel, pt ca abia am terminat sambata noaptea antibioticul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu80 spune:

Doamne Mirela ce-ati patit...multa multa sanatate piticei. Soacra las-o, asa isi mai dau ele cu parerea cateodata.

Raluca mami de Riana(2 iulie 2006) si Erica(3 septembrie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ank999 spune:

Mirela imi pare tare rau. Important e ca Beki e bine. Acum vreo 2 saptamani trebuie sa aveti mare grija ca are sistemul imunitar la pamant. Eu iti recomand niste vitamine, cica ajuta tare mult in convalescenta. Si eu m-am luptat cu temp 4 zile, 2 zile peste 39, si Ericai ii scade foarte putin la antitermice, da pana la urma acum e cat de cat bine si am scapat si fara antibiotic.
si multa sanatate . Stiu bine cum e si cu impachetarile si cu perfuziile, asa ca imi dau seama ce ai simtit

Anca cu Erica Elena Nicoleta (06.12.2006)www.flickr.com/photos/9330118@N03//" target="_blank">poze,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ank999 spune:

Ralu voi cum mai sunteti?

Anca cu Erica Elena Nicoleta (06.12.2006)www.flickr.com/photos/9330118@N03//" target="_blank">poze,

Mergi la inceput

eh, acum intelegeti de e nu am mai scris nimic de atatea zile? pt ca am fost 3 zile acasa cu beki, iar in celelalte mai mult pe tel cu sotul si soacra sa vad care mai este sratea ei.
nu stiu ce sa mai zic cu virusii si microbii astia... m-am saturat de atatea boli si medicamente. cum sa isi creeze copiii nostri un sistem imunitar daca mereu ii indopam cu medicamente????? cum sa nu le dai medicamente cand sunt atat de bolnaviciosi????? e un paradox si uneori mi s-a luat de atatea greutati. serios, e chiar dificil sa fii parinte uneori!!! si nu ma refer la oboseala, la nopti nedormite si la banii cheltuiti doar sa le fie lor bine si sa fie fericiti (ca oricum ei sunt prioritari si noi am invatat de mult sa ne resemnam si sa ne rezumam la ce mai ramane, DACA mai ramane ceva si pt noi), ci ma refer mai mult la responsabilitatea si grija pe care le-o porti si TOTUSI nimic nu ii poate feri de microbi sau boli aparute din senin. oricat ai incerca tu ca mama sa faci totul pt copii tai, tot nu poti sa ai nici o garantie ca vor fi sanatosi

Mergi la inceput

ralu, anca multumesc pt incurajari.
o sa incerc sa cumpar ceva pt sist imunitar, desi eu nu sunt de acord cu vitaminele.
soacra, o las, ca oricum nu reusesc sa o scot din ale ei. ii mai fac cateodata capul mare ca sa MA priceapa, dar nu se prea prinde nimic. stiu ca nu e rea intentionata. asa este ea si trebuie sa o accept ca atare pana la urma!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu80 spune:

Anca, suntem bine acuma, Erica a inceput sa manance. Am probleme dimineata ca nu stiu ce sa-i dau. Mananca bine ou, dar nu pot sa-i dau zilnic..mai manca unt pe paine cu peltea de gutui, dar nu prea mai vrea, niste cascaval...aveti ceva idei?

Uite asa ma bat si pe mine la cap cu vitaminele si maica-mea si bunica-mea..pana la urma am cedat si le dau Pikovit.

Mirela, la cat mai multe mesaje, ai batut mia.

Raluca mami de Riana(2 iulie 2006) si Erica(3 septembrie 2009)

Mergi la inceput