Mamici si bebici din Pitesti (8)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ank999 spune:

Mai Ralu multa sanatate tuturor.
Ai cumparat o groza de jucarii, cred ca fetele vor fi in al 9-lea cer.
Voi ii spalati pe cap cand sunt asa raciti?
Va spuneam acum vreo saptamana si ceva ca Erica a racit. Luni a fost mama cu ea la ORL si a zis ca are un pic tot gatul si mai jos rosii.
Acu mucii s-au schimbat din transparenti in galbui, da s-au mai rarit un pic, iar azi colac peste pupaza s-a trezit cu un ochi lipit, dupa ce azi noapte a aparut si tusea seaca. Si toate astea in conditiile in care ii dau aerius, nurofen de 2 ori pe zi, corizxalya, homeogene (ca e si ragusita bine) si miere cu lamaie + vitamina C. Sincer ma dispera! Eu stiu ca o raceala ar trebui sa treaca in 7 zile nu sa se agraveze

Anca cu Erica Elena Nicoleta (06.12.2006)www.flickr.com/photos/9330118@N03//" target="_blank">poze,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela0521 spune:

anca ce sa zic, sunt microbi mai rezistenti care isi fac de cap. din ce am citit eu tu ii dai mai mult homeopate. or fi de efect, nu zic nu (desi eu am mari retineri in privinta eficientei lor) insa sunt de durata, trebuiesc luate mult timp pasa se observa un rezultat ameliorativ, nu se rezolva in cateva zile cum se observa efectul unui antibiotic de ex. oricum de obicei antibioticul nu merge la raceli ci doar infectii cu diversi virusi.
aerius este un antialergen (bun pt cei ce sufera de alegii la polent, vant, praf etc sau in cazul urticariilor, mancarimilor, varicelei etc), dar nu dizolva sau elimina mucozitatile, nu reduce secretiile nazale prea tare, iar la tuse nu are absolut nici un efect. mai bine ii dai paxeladine daca zici ca e tuse seaca care este bun pt tuse gripala, rinofaringite, laringite, bronsite, tuse convulsiva, tuse spasmodica si reflexa, tuse seaca si iritativa. sau stodal care merge pt orice fel e tuse. sau eurespal/humex pt tuse cu expectoratie care reduce iritatia mucoasei cailor respiratorii, reduce cantitatea si vascozitatea expectoratiei, reduce tusea si elibereaza bronhiile.
nurofenul merge la febra si dureri de dinti etc dar pt muci si tuse nu prea are nici un efect major. mai bine ii dau panadol baby care reduce cantitatea de muci pt ca are paracetamol, plus ca reduce durerea de gat, reduce febra asociata cu raceala, gripa, tusea convulsiva.

Eu + Rares (19 aug 2006) + Rebeca (4 iun 2008)

Mergi la inceput

Raceala este o infectie minora a nasului si a gatului, ce poate fi determinata de mai mult de 250 de tipuri de virusuri, dintre care rhinovirusurile sunt cele mai obisnuite. Raceala dureaza de obicei o saptamana, dar poate persista mai mult la copii. Copiii au in medie 6 – 8 episoade pe an, sezonul durand din septembrie pana in martie sau aprilie.
Simptome: rinoree, stranut, reducerea simtului gustativ si olfactiv, durere in gat, tuse.
Profilaxie: Raceala este greu de prevenit, dar exista cateva metode de a o evita:
-evitarea contactului cu cei infectati
-spalarea mainilor dupa contactul cu o persoana bolnava
-retinerea copiilor acasa in perioada cand sunt bolnavi, pentru a evita raspandirea virusului
-copilul va fi invatat sa-si acopere gura si nasul cand tuseste sau stranuta
-copilul va fi impiedicat sa-si atinga ochii, nasul sau gura: germenii sunt raspanditi cand o persoana atinge un obiect contaminat cu germeni si apoi isi atinge ochii, nasul sau gura.
Tratament ambulatoriu: Antibioticele sunt ineficiente impotriva racelii. Acestea trebuie folosite numai cand sunt semne clare de infectie bacteriana, cum ar fi tusea persitenta cu expectoratie mucoasa. Indicatiile pentru ingrijirea copiilor raciti sunt:
-repaus la pat
-ingestia unor cantitati mari de lichide
-tratamentul febrei cu acetaminofen (Tylenol, Panadol pentru copii) sau ibuprofen, administrate in functie de instructiunile de pe cutia medicamentului sau la indicatia medicului (nu se administreaza aspirina datorita riscului de aparitie a sindromului Reye – o afectiune cerebrala brusca, uneori fatala, aparuta la copii intre 4 – 12 ani dupa varicela sau gripa, asociata uneori cu administrarea aspirinei)
-in camera copilului aerul se va umidifica pentru a-l face mai usor de respirat
-curatarea nasului se face prin aspiratie: la copiii mici, se foloseste o pompa de aspiratie din cauciuc pentru a indeparta secretiile; copiii mai mari pot sufla nasul, dar suflarea fortata a nasului poate transmite secretiile in tubul auditiv sau sinusuri
-nasul uscat sau infundat: este important de retinut ca in majoritatea cazurilor orificiul nazal este obstruat de mucusul uscat, iar suflarea nasului nu-l poate indeparta. Pentru a fluidifica mucusul se folosesc picaturi nazale cu apa salina, care pot fi achizitionate de la farmacie. La un minut de la folosirea picaturilor, se aspira usor secretiile nazale cu o pompa de aspiratie din cauciuc.
Copilul cu gripa, raceala, varicela, nu va primi aspirina sau alta forma a acesteia din grupa salicilatilor fara acordul medicului. Aspirina sau alti salicilati administrati la copiii cu simptomatologie de gripa, raceala sau varicela poate determina o afectiune rara dar uneori fatala, numita sindromul Reye. In locul acestora se poate administra acetaminofen.

Mergi la inceput

Multumesc Mirela. Stiu ca raceala pana nu isi face de cap nu trece. Azi noapte nu a mai tusit deloc, mucii nu mai curgeau da au ramas undeva sus de nu poate respira . Am uitat sa spun ca-i pun si biorinil ca sa-i dau jos...
Dr Zoana luni zicea sa-i dau antibiotic, da eu il evit. Sa vedem cum o mai fi zilele astea. Ma scoate din sarite cu mucii aia, care pot migra la urechi/plamani...
Eu cu paracetamol folosesc eferalganul pediatric, da imi ia mai bine nurofenul...
Voi ce faceti? CXum se simt copiii in vacanta?

Anca cu Erica Elena Nicoleta (06.12.2006)www.flickr.com/photos/9330118@N03//" target="_blank">poze,

Mergi la inceput

copii mei isi fac de cap! rares ma dispera ca nu mananca mai nimic decat pacalit si somat. aseara a reusit sa ne scoata din sarite pe amandoi. eu putin mai aveam pana il luam la bataie!!! si sotul meu de nervi i-a aruncat un tanculet afara. in loc sa manance snitelul el se juca cu un tanc pe masa, se intindea si lua tot ce gasea pe masa si le trantea jos, sau punea tot felul de intrebari aberante tot ca sa traga de timp si sa nu manance. rebeca manca linistita dintr-o felie de paine cu vinete, iar el incerca sa ne scoata pe amandoi de pe shine!!!
ai mei s-au cam plictisit de vacanta. cel putin rares. mereu ma intreaba cand mergem la gradinita. plus ca se trezeste ff devreme. tot la 7-7.30 cand plecam noi la serv. rebeca doarme pana pe la 9, uneori chiar trecut de 9.30. ea nu vrea la camin, se simte bine acasa. in schimb a prins fff mult drag de mama in ultima perioada, ea care era numai cu soacra-mea, acum a inversat roata. asa ca au ramas cand pe la mama, cand pe la socra-mea, cand acasa la noi, ba amandoi, ba cate unul, e program de voie. fiecare face ce vrea si ramane unde vrea.

Mergi la inceput

Erica nu s-a plictisit deloc, ba mai mult zice ca nu mai vrea la gradi.
Sunt un car de nervi: lui G nu i-au aprobat concediul in vara...
asta da surpriza de Craciun!

Mergi la inceput

Deoarece nu stiu daca mai pot sa intru, va doresc din toata inima Craciun Fericit, cu multa sanatate si bucurii, cu noroc si multe impliniri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu80 spune:

si eu tot d-asta am trecut pe aici..va urez un Craciun Fericit cu multa sanatate.

Raluca mami de Riana(2 iulie 2006) si Erica(3 septembrie 2009)

Mergi la inceput

Buna dimineata.
Sper ca ati petrecut bine. Ce au zis copii de cadouri?
A mea nu se mai satura sa primeasca, nu ca le-ar fi bagat prea mult in seama. irri intreba ce mai primeste ea, iar azi cand a vazut ca ninge zicea ca vine Mos Craciun

Mergi la inceput

cadourile.... au fost fff bucurosi! nu mai stiau pe care sa desfaca mai inainte! s-au jucat continuu cu ce au primit. beki a primit de la mama (o papusa din carpa f colorata cu fatza din cauciuc, o gentuta mica roz-sidefat, o pereche de papucei de plastic galbeni, o vesta roz groasa/matlasata cu gluga, un tricou cu maneca lunga roz, o pereche de colanti negri, o fustita in carouri roz cu negru, o sapcuta ciclame), de la tata (o pereche de papucei de plastic roz cu blanita in interior si un bebelus cu biberon care face pishu), de la noi (o papusa cleopatra stratan si o tabla din aia dubla pt creta si carioca si are si litere si cifre magnetice, un set de aparate de bucatarie: mixer, blender, cafetiera si aparat de incalzit apa).
rares a primit de la mama (un avion cu baterii legat cu un fir care zboara pe deasupra capului in cerc ca si cum l-ai invarti, o pereche de papuci de plastic albastri, un tricou bleo cu maneca lunga, o pereche de blugi, o vestra albastra groasa cu gluga), de la tata (o pereche de papuci de plactic cu blanita si un robot care merge si se invarte si impusca), de la noi (o masina care se face in 3 forme diferite tragand de roti nu stiu cum, o tablita ca a lui beki dar alta culoare si 2 seturi de bakugani, adik 10 bakugani diferiti ca forma).

Mergi la inceput