Alergie la tinctura de propolis

Alergie la tinctura de propolis | Autor: Alina86

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor,
Va cer ajutorul intr-o problema, mi-am tamponat tenul in zona barbiei cu tinctura de propolis(nefiind prima data) vrand sa tratez niste cosuri urate si am facut alergie: roseata, mancarimi. Am mers la medicul de familie si mi-a prescris Prednison capsule 5mg ( luate dupa un grafic), aerius capsule si advantan crema. Am inceput tratamentul ieri dupa pranz, astazi sunt mai putin rosie dar mancarimile si senzatia de usturime persista in plus s-au format niste basicute destul de urate. Mai mult sunt ingrijorata de acele basicute si de faptul ca adnvantanul ar fi trebuit sa-mi calmeze mancarimile.
Nu stiu ce sa fac sa intrerup tratamentul cu advantan, o fi prea devreme a-si faca efectul...sau e una din reactiile adverse ale advantanului, si daca nu mai pot folosi aceasta crema ce as putea folosi sa-mi calmeze mancarimile. Va rog daca aveti cunostinta desre asa ceva sa imi dati un sfat. Multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corap spune:

nu stiu ce sfat sa iti dau,presupun ca trebuie sa urmezi sfatul medicului.
eu am intrat numai sa atentionez mamicile - din perspectiva omului alergic la propolis - sa verifice f bine inainte de a-i da copilului orice chestii "farmaceutice", chiar si naturale, fara sa verifice daca e alergic sau nu.
alergiile la propolis au manifestari infioratoare (in afara de bube&co eu era sa ma sufoc si am avut niste frisoane groaznice); in plus, citisem pe undeva ca proportia de alergici la propolis e de cam 20 % din populatie, so... precautie maxima!

c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07

FEBRUARIE thing-a-day

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

alina,

spui ca ai mai folosit si alta data tinctura de propolis, in acelasi scop, in aceeasi zona.

ce a fost diferit de data aceasta ? faci tratament cu altceva, medicamente sau suplimente alimentare, anticonceptionale ? ai cumparat o sticluta noua cu propolis ? sau ai folosit aceeasi sticluta, dar nu ai tinut produsul conform instructiunilor producatorului (la rece, ferit de lumina, etc.) ?

poate ca nu a fost vorba la o alergie la propolis (pentru ca ti-ar fi aparut si in trecut), poate esti alergica la un anumit element aflat in compozitia tincturii sau poate alcoolul din solutie este prea concentrat (are prea multe grade) si atunci e vorba mai degraba de o agresiune/arsura a pielii si nu alergie.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina86 spune:

Da am mai folosit din aceeasi sticluta in urma cu 2 luni tot in aceeasi zona, nu fac nici un tratament, nu iau anticonceptionale, sticluta a fost tinuta la temperatura camerei. M-am tamponat seara si dimineata era fata rosie si aveam mancarimi, roseata este delimitata exact pe unde am tamponat, cand am mai folosit nu a fost deloc asa aveam doar urme galbene de la culoarea tincturii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alina86

Da am mai folosit din aceeasi sticluta in urma cu 2 luni tot in aceeasi zona,

nu cumva nu trebuie pastrata atat de mult deschisa - solutia respectiva?

Roxana

Mergi la inceput

roxanaz sincer nu stiu, dar cand am citit prospectul la reactii adverse surpriza....roseata, mancarimi, acum nu stiu cum de nu s-a intamplat de prima data cand am folosit, poate am o sensibilitate mai mare la piele acum, problema mea este ca acea crema advantan in loc sa calmeze iritatia parca nu are nici un efect cu exceptia rosetii care s-a mai ameliorat si nu stiu ce sa fac. Imi este teama de acele basicute care sunt prezente pe fata mea si pe prostectul advantanului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu stiu despre acea crema insa pot sa spun despre tinctura ca pielea ta nu agreeaza alcoolul sau propolisul sau chiar amandoua, sunt multe persoane care ori au avut reactii adverse de la bun inceput ori au dezvoltat din X varii motive reactii adverse ulterior - insa odata existente aceste reactii - vor ramane sau chiar se pot acutiza. Nu exista remediu singura solutie este sa NU mai utilizezi solutii de propolis. Asta este. Cauta alte variante.

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=19" target="_blank">Daca ma votati (mar-2) donez premiul oricare ar fi acelal pentru acest caz

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Azi sunt un pic mai bine decat ieri, nu mai am mancarimile de ieri dar tot nelamurita sunt mai ales ca in dimineata aceasta cand m-am trezit disparuse roseata, cand am aplicat advantan crema a reaparut
ufffff sper sa nu-mi faca rau crema asta si sa raman cu semne

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

mie mi-au trecut petele cu timpul (bine, la mine pb mare n-au fost petele). semne nu mi-au ramas; s-ar putea sa fie nevoie de ceva timp ca corpul tau sa elimine alergenul (sau, desigur, s-ar putea sa spun tampenii)

c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07

FEBRUARIE thing-a-day

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

alina, mai bine incerci un unguent pentru copii, sau chiar si crema de galbenele

din propria experienta pot sa-ti confirm ca unguentul Mustela pentru iritatii grave de scutec vindeca, rapid si fara urme, si arsuri usoare, julituri si zgarieturi.

pana la urma cred ca e buna orice crema pentru copii, pentru ca este pentru piele sensibila, insa cicatrizeaza si vindeca rapid deoarece are in compozitie oxid de zinc

sau mai poti folosi ceva pe baza de aloe vera, poate chiar sa-ti dai pe zona afectata cu gelul din interiorul frunzei de aloe (poate gasesi la cineva sa-ti dea 2-3 frunze de aloe)

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

corina merci de sfat,tuturor de altfel,
am acasa o crema de galbenele de la P----R, cred ca as putea s-o incerc, poate poate isi revine tenul meu

Mergi la inceput