FIV Europa(38)
Raspunsuri - Pagina 5
Gabi_B spune:
Ba da, Oana, dar crede-ma , nu doare deloc. Am facut 3 ET. E ca la orice consult gineco, cu valvele alea. Tb doar sa stai cat mai relaxata, sa pozitioneze cateterul ok. Apoi se face control ecografic transabdominal, si ti-i arata
Nu te mai stresa si din cauza asta, da? si sa ceri anestezie generala la punctie, eu asa am facut. Atunci poata sa doara, asa au scris fetele care au facut fara.
Gabi+20
placenta previa centrala
samira33 spune:
fetelor,voi la ce spuneti anestezie generala???
la combinatia de sedato-analgezice prin care poti respira singura sau la anestezia de gr./tip 1 practicata in cazul interventiilor chirurgicale???
eu la unguri am facut prima anestezie si nu am simtit absolut nimic,nu am fost constienta si am dormit doar jumatate de ora cu tot cu desfasurarea punctiei!iar cand m-am dat jos din pat nu am avut simptomele celei de-a 2a anestezii.
va intreb pentru ca am tot vazut la voi vehiculandu-se ideea ca poti simti discomfort/durere la punctie daca nu esti anesteziata general si nu-mi este clar caruit tip de anestezie ii ziceti voi generala.
3 SARCINI EXTRAUTERINE,
FACTOR V LEIDEN-POZITIV HETEROZIGOT-GENA1691A,
URMEAZA FIV 3 LA BUDAPESTA-DR. KOVACS
denisa220972 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui balanta_tm Daca vom primi vesti foarte proaste, suntem dispusi sa facem FIV cu sperm donor. Cateodata mi se pare crunta lupta asta pt un bebe sanatos si imi vine sa o las balta. Dar apoi realizez ca nu pot sa renunt la visul asta... |
balanta_tm Draguta eu AM FACUT/FAC/VOI FACE cu donor , lasa-ti timp sa intorci problema pe toate partile , fiindca tu esti o tipa puternica, indiferent ce batalie duci, nu inseamna ca ai pierdut razboiul, tu stii ca eu nu arunc cu vorbe in vant.
Timpul vindeca ranile, acorda-ti timp.
Mutatia C677T-heterozigot, Mutatia A1298C-heterozigot, gena PAI1-4G/5G-heterozigot. O sarcina oprita din evolutie la sapte saptamani.
Gabi_B spune:
Samira,
pai e ceea ce descrii tu, adica dormi si nu mai stii nimic. Se face intravenos, de obicei cu Propofol. Si aia cu intubare orotraheala se cheama tot anestezie generala, dar nu se practica pt o punctie foliculara, care dureaza putin! pt interventii chirurgicale mari, da.
Mai exista "sedare constienta", adica tot intravenos se face Dormicum (sau Midazolam, substanta activa), care te ameteste numai, te face sa te simti ca dupa mai multe beri si la unele persoane (si in functie de doza) da amnezie. Dar esti constienta si poti sa vb tot timpul.
De obicei, prima varianta necesita prezenta de medic anestezist si costa, la clinicile din Austria, in jur de 200 de euro. A 2a varianta nu ar tb sa coste in plus, pt ca o face ginecologul (de fapt asistenta la indicatia dr ginecolog etc) inainte de punctie.
Gabi+20
placenta previa centrala
Oanamares spune:
Fetelor,tratamentul pt Fiv se incepe in functie de CM? Sau se poate incepe in oricr faza? Vorbesc de tratamentul de stimulare,nu de cel care include si inhibare.
adijo spune:
Oana, tratamentele de stimulare ovariana ( atat cele din cadrul fiv-urilor dar si cele din cadrul inseminarilor) se fac in functie de CM, respectiv stimularea se incepe intre ziua 1 si 4 a ciclului( max ziua 4) , in functie de protocol , de analize, etc.
Oanamares spune:
Da,asa cum ma asteptam.Vroiam sa fac Fiv luna aceasta,dar se pare ca o ratez. Si decembrie e dusa pt ca o sa am cicl pe la sfarsitul lunii si deci nu o sa pot face din cauza sarbatorilor. Poate 2011 imi va aduce si mie un bb.
samira33 spune:
gabi,multumesc.
aceast prim tip de anestezie se face si la Kaali si nu se plateste extra.
3 SARCINI EXTRAUTERINE,
FACTOR V LEIDEN-POZITIV HETEROZIGOT-GENA1691A,
URMEAZA FIV 3 LA BUDAPESTA-DR. KOVACS
brunadria spune:
samira bafta! iti tin pumnii stransi!
gabi doamne ajuta sa ajungi cu bine la capat
adria cum te simti? gandeste pozitiv ! o sa fie bine!
eu nu am mai facut nimic, nici dosarul nu l am recuperat , nici de dr nu am dat! incerc iar saptamana viitoare!
oricum anul asta l am ratat! sper ca anul viitor sa reusesc si eu si voi toate.. deocamdata sunt confuza , nu stiu unde voi face fiv5...
"Tant qu'il y a de la vie, il y a de l'espoir."