Ghiocei de martie-aprilie 2009 ***276***
Raspunsuri - Pagina 17
ramona7575 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui saby Of mai fetelor da ce au patit puiutii astia mici zilele astea de incaseaza atatea cazaturi , Ramona eu cred ca nu ma mai controlam si ce iesea din gura mea Sabina mamica fericita de Maia Andreea ( 07 apr 2009) |
Eram socata de incident si cu ochii pe copil, sa-l linistesc, sa nu faca alte complicatii etc.... altfel o kkciam eu ma mama si copil... Stefan era cuminte si se uita de pe laterala cum vin copii pe tubul de la topogan, nu a fost cu nimic obraznic...
Anaan spune:
Tufete, ce intamplari neplacute.
Spasmul hohotului de plans l-a facut si Andrei o data cand era mic, a plans tare ( nu mai stiu cauza) si nu a mai respirat. I-am suflat pe fata si si-a revenit, slava Domnului! N-a durat toata chestia decat cateva secunde, dar am simtit ca mor acolo langa el! Mie pediatra mi-a zis ca apare pentru ca ei uita sa respire cand sunt speriati sau cand plang tare si de aceea, de obicei, dispare pe masura ce cresc, pentru ca invata sa-si controleze" functiile", ca sa zic asa...intelegeti voi ce vreau sa spun!
andiaroro spune:
Tantile de la cresa ii bat pe spate, le sufla in fata si tot repeta: Respira, respira! E tare aiurea de trecut prin asa emotii.
Alex cred ca a fost asa impresionat de procedura cand era mic c ain mom in care Anastasia plange sau bea repede ceva, incepe sa urle la ea: Respira, respira!!!!
Superba Maya, dar nici cu hunii nu-mi e rusine cum stau ei cumintei "la dulap".
Eu aveam o datorie la Kea cu pateul de linte...La mine-i cu bucataria creativa, asa ca am incercat mai multe variante, in functie de inspiratie si ingredientele aflate la indemana. Invariabil, linte(sa zic 200 g) pusa la inmuiat macar 2-3 ore si apoi fiarta cu foaie de dafin. Cand am vrut sa fac combinatii am pus in cratita respectiva si 1_2 morcovi, o ceapa sau 2 cartofi.
Cand lintea a fost fiarta o strecuram si aruncam in mixer.
Si incepea joaca
-linte, putin unt(ulei de floarea soarelui presat la rece ca imi place mie gustul:)) ), ou fiert, morcov, patrunjel proaspat, sare piper-locul 1 in topul preferintelor familiei
-linte, ulei, 2 catei de usturoi, cartof, ceapa, cimbru, sare
-linte,morcov, ulei de susan, zeama de lamaie, sare, ghimbir si tumernic
Varianta 3 ne-a placut mult mie si lui Alex, consortul si Anastasia au cam strambat din nas
andiaroro spune:
curcuma-io asa stiam ca se trad in ro: tumernic. sper sa nu ma insel...ala de face mustaru galben ca altfel nu ne-ar mai inspira culoarea sa-l mancam ca ar rezulta ceva cam kkniu
Anaan spune:
Mi-am luat humus din Carrefour; e bun, dar nu ca ala din Plus. Nu stiu daca va intereseaza, dar eu va comunic oricum
Ieri am scapat in Sephora si mi-am targuit niste cosmeticale, ca doar avand o viata mondena atat de activa, aveam mare nevoie de ele...da' ma simt fericita si numai cand le vad! Am concluzionat cu consortul ca in mine zace un drag de pitipoanca: imi place in mall, ce sa fac?! Ale vietii desertaciuni...
Anaan spune:
citat din mesajul lui andiaroro curcuma-io asa stiam ca se trad in ro: tumernic. sper sa nu ma insel...ala de face mustaru galben ca altfel nu ne-ar mai inspira culoarea sa-l mancam ca ar rezulta ceva cam kkniu ana alexandre (17.02.2006) si anastasia (14.03.2009) |
Curcuma?!! Doamne, Andiaroro, si mancarurile tale-s hazlii!
andiaroro spune:
Barbatu zice ca io-s hazlie ca uneori se intreaba, daca ce ii pun in farfurie chiar e de mancat, dar fiecare cu damblalele lui. scuza mea e ca io nu-s bucatareasa, da' ma dau gastronoamade hobby ca de as fi bucatareasa, n-as da niciodata rateuri, da un cercetator are dreptu.
iaca o iezplicatie, mai iezplicata curcumatic in romana:
http://condimenteweb.ro/condimente/curcuma-c60
Gata, scaparati de mine pe ziua de azi ca ma duc sa recuperez picimea...urati-mi cat mai multe plasete ê la usa baii.
Anaan spune:
citat din mesajul lui andiaroro Barbatu zice ca io-s hazlie ca uneori se intreaba, daca ce ii pun in farfurie chiar e de mancat, dar fiecare cu damblalele lui. scuza mea e ca io nu-s bucatareasa, da' ma dau gastronoamade hobby ca de as fi bucatareasa, n-as da niciodata rateuri, da un cercetator are dreptu. iaca o iezplicatie, mai iezplicata curcumatic in romana: http://condimenteweb.ro/condimente/curcuma-c60 Gata, scaparati de mine pe ziua de azi ca ma duc sa recuperez picimea...urati-mi cat mai multe plasete ê la usa baii. ana alexandre (17.02.2006) si anastasia (14.03.2009) |
Iti uram, cum sa nu, doamna gastronoama!
Gina2008 spune:
Gata, SABY. Daca la Moeciu se plac "timizii" nostri, sper sa ne incuscrim...
RAMONA... off... stiu prin ce ai trecut. Asa mi-a zis si mie d-rita. Ca unii copii devin si cianotici. Calin nu s-a invinetit, dar proasta de mine n-a stiut ce sa faca . Calin mai are doua probleme care ii ingreuneaza cumva respiratia: polipi si amigdala mare (omushorul) care cica e mai mare decat normal. ORL-ista m-a intrebat daca inghite normal?! si atunci m-am gandit ca trebuie sa fie gigantica de ma intreaba. Si ca se va rezolva tot prin operatie, atunci odata cu polipii.
Eu i-am facut programare pentru o evaluare generala la un alt pediatru. Am mai fost la tipa si am incredere in ea. Ca am ales sa merg in paralel cu doi pediatri. Tipa asta care e in mod frecvent si cealalta (pe 23 dec am programarea abia) unde ma duc de doua ori pe an. Si o sa-i zic de "episodul" asta.
Oricum, am citit aici pe DC, ca unii pediatri recomanda administrare de calciu copiilor care sufera de "spasmul hohotului de plans".
Pup pe mami speriata si pe Stefan cel mic
Calin, un baietel nazdravan si mamica lui