Tacerea mieilor - nu filmul:)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns luisa1983 spune:

Citat:
citat din mesajul lui inaioana
Eu chiar remarc des si cu placuta suprindere de fiecare data (iara ca surprinderea mea este un fel de condescendenta, nu?), o gramada de tineri cu baze culturale solide si foarte efervescenti intelectual si ma bucur si imi dau seama ca accesul extraordinar la informatie din zilele noastre ajuta foarte mult in directia asta, practic toate portile le sunt deschise si crede-ma ca le folosesc din plin.

Asa este , sunt de aceeasi parere!Tinerii din ziua de azi poate mai gafeaza dar nu maraie si nici nu tac!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Citat:
citat din mesajul lui luisa1983
Asa este , sunt de aceeasi parere!Tinerii din ziua de azi poate mai gafeaza dar nu maraie si nici nu tac!

Unde se manifesta acei tineri? Au un spatiu unde sa fie cunoscuti de toti romanii? Ma gandesc la tinerii de valoare, creativi, care au lucruri de spus, care promoveaza si apara idei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adrianaa
Unde se manifesta acei tineri? Au un spatiu unde sa fie cunoscuti de toti romanii? Ma gandesc la tinerii de valoare, creativi, care au lucruri de spus, care promoveaza si apara idei.

Tinerii cineasti de astazi au surclasat vechea generatie de cineasti, obtinand aprecieri ale criticilor din occident la care ai batrani doar au visat.
Daca Sergiu Eternicolaescu ar spune "Pe vremea mea ...", n-ar da nimeni doi bani pe povestile lui.

Este doar un exemplu din numeroasele exemple care atesta faptul ca generatia tinerilor de astazi nu este cu nimic mai prejos decat generatia noastra. Este doar altfel.

Mergi la inceput

Citat:
Ma gandesc la tinerii de valoare....

Depinde ce reprezinta tinerii de valoare.... pentru tine.

Tineri de valoare nu sunt si cei care :
-participa la actiuni de voluntariat ,de binefacere ,ce renunta la timpul lor liber (timp in care ar putea sa faca orice altceva) pentru a-i ajuta pe altii?
-se ,,exprima" cel mai bine prin realizarea de fotografii avand diferite subiecte care de cele mai multe ori te pun pe ganduri ?
-desi si-au pierdut ambii parinti,reusesc sa faca fata tuturor incercarilor?
-demonstreaza parintilor ca mica lor afacere va fi pe maini bune?
etc... pentru mine sunt,chiar daca ei nu ,,stralucesc",chiar daca nu sunt un al doilea Einstein,Mozart,Picasso,Darwin,Goethe etc.

Mergi la inceput

Luisa, nu vreau sa fiu gresit inteleasa. Prin "tineri de valoare" (un fel de a spune) vroiam sa ma refer mai mult la tinerii care produc cultura, mai putin la cei care consuma cultura. In articolul sau, Catalin Stefanescu a atins, printre randuri, si acest punct. Asa mi s-a parut.

Mergi la inceput

Citat:

Luisa, nu vreau sa fiu gresit inteleasa. Prin "tineri de valoare" (un fel de a spune) vroiam sa ma refer mai mult la tinerii care produc cultura, mai putin la cei care consuma cultura. In articolul sau, Catalin Stefanescu a atins, printre randuri, si acest punct. Asa mi s-a parut.

Articolul lui C.S pe baza caruia s-a deschis acest topic se refera la tinerii care sunt considerati de catre generatia 40-50 ani cei ce maraie si tac .Eu fac parte din aceasta categorie si ca mine multi altii ,care comunica lejer cu generatia tanara si despre care pot spune ca : stiu sa ,,asculte",stiu sa ,,raspunda",au idei pe care le pun in practica etc.
Daca ei nu produc cultura (ma refer la acea categorie de tineri) este pentru ca au alte prioritati , au altele de ,,spus" si de cele mai multe ori sunt auziti. Iti dau un exemplu : adolescenti sub indrumarea unui artist plastic au confectionat din deseuri, adevarate obiecte de arta care au fost vandute iar banii (nu au fost putini) au fost folositi pentru cumpararea de pampers , hainute, lapte, alimente, pentru bebelusii abandonati dintr-un spital.Nu toti au talent artistic dar au contribuit atent,si-au dat toata silinta pt a nu-si dezamagi colegii, acesta fiind un mod de comunicare ,nu-i asa?!

Mergi la inceput

Sigur, Luisa, din ce ai povestit, tinerii aceia chiar au iesit in planul realitatii si au "dus pana la capat lucrurile" de care aminteam. Au actionat si au pus idei in practica, au oferit o mana de ajutor acolo unde era nevoie. Ce bine ar fi daca ar intelege tot mai multi, asa cum spunea si Capcaunul, ca generatia de astazi nu este mai prejos decat generatia noastra, ci doar altfel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

"De ce tace pustimea? Iar atunci cind nu tace, de ce se exprima prost? De ce acuzam tinerimea ca vehiculeaz cu dificultate un repertoriu cumplit de sarac in cuvinte? Si de ce ni se pare ca elevimea si studentimea nu mai au valori, ca nu mai cred in nimic, nu mai au idealuri, dispretuiesc cultura, se refugiaza in lumea virtuala a Internetului, vorbesc, din butoane, o limba stilcita si nu mai stiu sa pronunte cuvinte?"

As sari peste prapastia dintre generatii si m-as referi direct la lipsa de alternativa.

Nu ma deranjeaza ca vorbesc din butoane si nici ca folosesc o limba stalcita, prescurtari autohotne sau imprumutate. Eu insami le folosesc in unele ocazii dupa ce am rugat-o pe fi-mea sa ma invete limbajul asta. Nu mi se pare grav. Mai grav mi se pare folosirea abuziva a acestui limbaj si lipsa de comunicare in mediul real.

Ma intristeaza grupurile de tineri. La prima vedere par Ok. Dar la o privire mai atenta vezi foarte usor ca ei nu sunt de fapt un grup. Sunt niste indivizi razletiti in interiorul unui grup care scriu mesaje sau vorbesc la mobil cu alti indivizi razletiti.
Degeaba invata despre civism, altruism, implicare daca nu au si exemple din partea adultilor.

Sunt mult mai multi tineri, decat ne imaginam noi, care habar nu au sa vorbeasca, nu pot sustine o idee, nu cred in nimic nu au idealuri si valori. Dar nu din cauza internetului si a lumii virtuale.
Din cauza noastra, a adultilor. Nu pentru ca nu-i intelegem, nu pentru ca respingem internetul sau pentru ca ducem o lupta “intre generatii” ci pentru ca nu suntem in stare sa promovam valorile, sa-i implicam in alegerea unui ideal.
Noi adultii de azi i-am lasat de izbeliste, le-am aruncat internetul in brate si le-am zis: “descurcati-va!”
Noi adultii promovam emisiuni/articole in care le impunem, le propunem fetelor/baietilor diverse atitudini imorale ascunsi in umbra ratingurilor.

Noi adultii i-am invatat sa dispretuiasca cultura promovand fel si fel de indivizi cu lipsuri spirituale dar cu indestulare materiala.
Nu le creem destule ocazii pentru a schimba lumea in care misuna. Dimpotriva le punem oprelisti. Ca suntem prea obositi, tracasati si prea plictisiti de lumea asta.

De ce nu-i vedem pe acei tineri avizi de cultura, cu idealuri, acei tineri intelepti care lupta sa schimbe lumea? Pe acei tineri care umplu bibliotecile, teatrele, salile de opera? Pe acei tineri care pot deveni exemple? Pentru ca acestia nu maraie si nici nu tac - vorbesc in gura mare.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Sunt mult mai multi tineri, decat ne imaginam noi, care habar nu au sa vorbeasca, nu pot sustine o idee, nu cred in nimic nu au idealuri si valori.

Tot atat de multi cat sunt si in celelalte generatii.

Citat:
citat din mesajul lui viviana

De ce nu-i vedem pe acei tineri avizi de cultura, cu idealuri, acei tineri intelepti care lupta sa schimbe lumea? Pe acei tineri care umplu bibliotecile, teatrele, salile de opera?

Sunt foarte, foarte multi dintre acei tineri care umplu salile de teatru si opera.

Eu pe acesti tineri ii vad ca tac, sau vorbesc in soapta in aceasta societate confuza care este lipsita de percepte morale si este marcata de dictatura banului. Ei tac in fata prostului gust si a vulgaritatii care au devenit sinonime cu libertatea de expresie afisata de unele surse ale mass-mediei.

Poate acei tineri care tac urmeaza exemplul adultilor care tac. Acei adulti care ar avea multe de spus pentru a fi o societate normala. Poate traim cu totii schimbarea la nivel global cu o societate a multiculturalitatii care are diferite comportamente culturale. O societate care se scindeaza in grupuri culturale si subculturale, o societate in care trebuie sa ne alegem grupul cu care ne identificam. Poate tinerii au inteles mai repede acest fenomen.

Mergi la inceput