Bani legati de maternitate si PFA-ul

Bani legati de maternitate si PFA-ul | Autor: nikipuisor

Link direct la acest mesaj

Momentan "lucrez" ca PFA. Daca ma decid sa am un copil pot beneficia de indemnizatia de maternitate (parca 126 de zile)si de indemnizatia pentru crestere copil? Trebuie sa mentionez ca PFA-ul are activitate si trebuie sa eliberez facturi in fiecare luna, deci si atunci cand voi avea bb.

Multumesc,

O seara frumoasa!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Ca sa beneficiezi de concediu si indemnizatie de maternitate trebuie sa-ti platesti contributiile la fondul aferent - respectiv 0.85% suplimentar din venit, in afara de contributiile la asigurarile de sanatate obligatorii.
Indemnizatia pentru cresterea copilului va fi procent din veniturile impozabile pe care le vei incasa ca PFA.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

In plus fata de data nasterii copilului trebuie sa ai activitate pe PFA +/- concediul prenatal dupa caz o perioada de minim 12 luni anterioara datei mai sus mentionate.

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=19" target="_blank">Daca ma votati (mar-2) donez premiul oricare ar fi acelal pentru acest caz

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikipuisor spune:

Multumesc de raspunsuri. Intrebarea mea este urmatoarea: dupa ce il nasc pe bb trebuie sa imi suspend activitatea? Va intreb pentru ca PFA-ul meu "merge" si trebuie sa eliberez facturi in fiecare luna.

Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui nikipuisor

Multumesc de raspunsuri. Intrebarea mea este urmatoarea: dupa ce il nasc pe bb trebuie sa imi suspend activitatea? Va intreb pentru ca PFA-ul meu "merge" si trebuie sa eliberez facturi in fiecare luna.

Multumesc!

Da, o suspenzi.

Mergi la inceput