Nov-dec 2010-Hai Ioanast!!BV Sashenka!!(157)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crisuletzul spune:

Amelia, eu le-am clatit la 30 grade!

Kitty

37+
echografic 38 sapt

Mami si TATI(in special) in pentru ca au o cu numele de Eva Maria!!!

AMR 2 sau 3 SAPTAMANI!!!....sau cel putin asa sper....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elfica spune:

Uf, am reusit si eu sa recuperez, ca am avut cateva zile cand nu am intrat deloc pe net si s-a adunat ceva material de citit. Multumesc mult tuturor care mi-au raspuns la intrebarile mele, mi-ati fost de mare ajutor!

Felicitari tuturor care au nascut intre timp sau celor care sunt inca 2 in 1 si asteapta cuminti sa vina termenul!

Voi l-ati inscris pe bebe la un medic de familie pediatru sau mergeti cu un medic de familie generalist si in paralel cu un pediatru? Cand am venit cu ea de la maternitate am chemat o doctorita pediatru, dar nu m-a impresionat prea mult, simt ca nu voi comunica bine cu ea, daca raman la ea. Iar maine am programare la un medic de familie aproape de casa mea, la 2 min., dar care e generalist (insa mi-a fost recomandata ca medic f bun de o mamica si de o asistenta medicala). Nu stiu ce sa fac, as prefera varianta 2 in 1, adica medic de familie pediatru... puteti sa imi recomandati ceva? Sugubina: pediatra ta e si medic de fam? Cati ani are, cat v-a cerut pt vizita acasa, da niste detalii, pls. Noua ne-a cerut cam mult, zic eu, in conditiile in care a fost adusa acasa cu masina si dusa la urmatorul pacient, ne-a cerut 100 RON cel putin, iar sotul i-a dat 120 RON. Daca la o simpla vizita a vrut atat, ce sa mai zic cand va fi o urgenta sau vaccin, ceva mai complicat...

Vasari: La ce raion in Ikea gasim produsele mentionate: salteaua de schimbat si aleza, ca eu de cate ori am fost nu le-am zarit, iar acum prefer sa ma duc la sigur, sa nu stau sa pierd timp cautand?

Bravegirl: Ce batista bebelusului ai luat? Ca tu avand si de dinainte, banuiesc ca ai stiut exact ce sa iei incat sa fii multumita. Vreau sa iau si eu, ca pediatra mi-a spus sa iau pt inceput pompita, dar nu prea e eficienta. Desi nasul il are liber, respira de multe ori greoi, ma gandesc ca are mucisori in gat, incat nu se vad, dar o incomodeaza. De multe ori sta cu gura deschisa, dar daca i-o inchid nu e bai, respira ok pe nas.

Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrice75 spune:

VIBROCIL A LUAT BRAVEGIRL

TE SFATUIESC SA MERGI LA PEDIATRU, NU LA GENERALIST

Mami de printisor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amelia_ilie spune:

Citat:
citat din mesajul lui crisuletzul

Amelia, eu le-am clatit la 30 grade!

Kitty

37+
echografic 38 sapt

Mami si TATI(in special) in pentru ca au o cu numele de Eva Maria!!!

AMR 2 sau 3 SAPTAMANI!!!....sau cel putin asa sper....

Multumesc mult Crisuletz

35+

Mergi la inceput

Inca ceva: am incercat initial Bonnisan, ce e drept doar cateva zile, ca pe urma am primit din Anglia Infacol si am renuntat la primul, care nu ni s-a parut eficient. Dar nici nu l-am folosit mai multe zile, sa vedem daca in timp se dovedeste a fi bun. Acum, de doua zile ii dam Infacol si vad o diferenta clara, e super: nu se mai chinuie rau, nu mai tipa cand face treaba mare, trage multe parturi, iar la finalul mesei da aerul afara imediat, ceea ce inainte nu se intampla! Asa ca abia astept rezultatul dupa 7-10 zile, cum spunea cineva ca indica medicul. De aseara pana dimineata insa, am avut noapte alba, cu multe plansete, ca mami nu a fost atenta si a baut un pahar mare cu lapte de tara lasat la prins. Zerul acela numai bine nu i-a facut, s-a chinuit mititica rau de tot, automat ne-a chinuit si pe noi, dar a trecut. Iar acum sunt precauta! Ce mancati voi, sa nu ii afecteze pe bebei? Ca am citit si eu diverse, dar se pare ca regimul cel mai bun consta in supe si gratare. Voi faceti asa?

Eu ii dau Infacol la ochi, ca oricum nu vad in pipeta aia cat s-a luat. Voi cat ii dati? Pe prospect scrie o pipeta si la nevoie 2, dar mie mi se pare eficient si cu mai putin. Voi cum faceti? Numarati picaturi sau stoarceti pipeta in gura lui bebe si atat? Ati vazut ca scrie ca o data deschis produsul, sa fie folosit doar 28 de zile. Apoi il aruncati, ca pe Vigantol? Apropos de Vigantol, stiti ca m-ati sfatuit ca dc la farmacie mi-a dat D3 in loc de Vigantol, sa ii dau D3, ca e acelasi lucru, doar alt producator. Am sunat-o pe pediatra minune sa o intreb dc pastrez doza (mi-a dat 3 picaturi, desi pe prospect scrie maxim 2 si si la voi am auzit tot 2, chiar dc bb sunt mai mici - a mea a avut 2.500 la nastere) si mi-a spus sa cumpar Vigantol, ca nu tr sa ii dau D3... Si asa l-am trimis la farmacie pe sot sa ia Vigantol si am ramas cu trei cutii de Vit. D3 nefolosite. Mai intreb si eu, sa vad ce spun alti pediatri, ca poate dp ce termin Vigantolul, ii dau D3-ul... I-am dat 3 picaturi, asa cum mi-a zis, dar mi-e teama ca nu e bine. A mai primit cineva recomandare sa ii dea 3 picaturi? Unde mai pui ca sticla si picuratorul sunt nasoale si pana sa curga dureaza, iar cand curg picaturile, nu mereu reusesc sa le numar si ma intreb dc am pus 2 sau 4....

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui beatrice75

VIBROCIL A LUAT BRAVEGIRL

TE SFATUIESC SA MERGI LA PEDIATRU, NU LA GENERALIST

Mami de printisor

Stii si de unde e mai rentabil? Din farmacii?

Asa as vrea si eu, dar nu gasesc. Imi poate recomanda cineva un medic de familie pediatru, care sa fie si bun si sa primeasca si noi pacienti? M-am gandit ca imi prinde bine un medic de fam aproape de casa, sa o pot consulta rapid, dc am urgente... Dar dc gasesc varianta 2 in 1, adica si familie si ped., renunt... Please, help me!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sugubina spune:

Elfica dr aleasa de mine a fost chiar cea recomandata de Eva. Este dr de familie cu profil de pediatrie/a venit ieri acasa si nu aluat nici un ban. Se iau bani pe vizita doar daca vine in afara orelor de program-150 lei e la ea. Ieri a venit in orele de program si am inteles ca orcum tre sa vie acasa sa vada conditiile. Am fost multumita de ea, ne-a venit si cu niste foi printate cu info utile despre baie, colici, toaleta bebelui la ochi, nas gura..

Data viatoare mergem cam in doo sapt noi la cabinet si va fi tot gratis ca e medic de familie si Puficele sunt pe lista la ea. (avantaj e ca e si aproape ca loc de casa-herdea.ro intra sa vezi si tu)

sugubina si Puficele Mara Diana si Ilinca Miruna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaint spune:

2510 grame Tocmai ce ne-am intors de la consult de la neonato Maine sau poimaine ne cheama pt vaccinul de TBC Si in alta ordine de idei, a cazut BURICUL Azi e ziua marilor intamplari!

Anymona, bafta la ingrasat si voua! Noua ne-a zis sa continuam cu suplimentul de Infatrini, pana la 3kg, pt ca se pare ca avut efect, avind in vedere ca in primele 2 sapt de la externare luasem 140de grame, si acum in 6 zile 210 grame. Oricum, 75 de grame cat ii dau pe zi de Infatrini nu cred ca afecteaza cu ceva ce primeste din laptele meu, doar e un boost caloric si atat.

Beatrice, burtiera am luat de la targ, dar e aia de la Chicco de o gasesti peste tot. Pe asta o port in casa. Pe strada ies cu un chilot cu burtiera, luat de aici: http://www.tonus-elast.ro/www-tonus-elast-ro/eshop/3-1-PRODUSE-POSTNATALE-FEMEI/15-2-Chilot-postnatal

Felicitari Ioanast!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inacat spune:

bravo Ioanast!!
Bine ai venit Tudor Matei

Crisis multumesc de link-ul cu colacei.

Am fost azi la control. Avem 38s+5z si un manz de cca.3100 g. Col lung si inchis.
Dr. zicea ca daca manzul ne-a dat emotii de 2 ori ca se grabeste, acum a dat de bine si nu pare sa mai vrea sa iasa
Am intrat in faza de nerabdare maxima, dar vreau sa mai stau linistita inca 6-7 zile. Acum sper sa nu depasesc 40s. .

38+
AMR 14 zile sau cat o vrea bebe si DD

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anymona spune:

Elfica, ideal este med de fam pediatru. depinde si de zona in care stai. stiu un astfel de dr aici in zona mea...titan
noi suntem mai disperati de felul nostru si avem 3 dr: un med de fam generalist, un pediatru la medicover unde avem abon de la servici cu consultatii si analize gratuite si un dr neonato de la cantacuzino care vine acasa sa-l consulte pe bb si care e destul de scump...200 ron vizita. dar l-am avut si la Clara si am f mare incredere in el. in plus, dc e cazul, imi acorda asistenta si prin tel 24 din 24, vine oricand am nevoie, zi sau noapte etc

infacol folosim si noi cu succes. batista bebelusului deasemenea

Robert s-a nascut cu 2 kg si dr ne-a recomandat 3 pic. de fapt dr de la maternitate a zis 2 pic, iar dr neonato care vine acasa a zis 3 pic. deci ii dau 3 pic/zi vigantol. io stiu ca vigantol = vit D3. eu incerc sa prind momentul de dupa baita cand e infometat, plange si cauta tzitzi cu gurita deschisa si ii picur direct in gurita 3 pic.
la Clara am procedat astfel (pt ca nu reuseam sa ma descurc cu pcuratorul de la sticla): am cumparat o pipeta obisnuita de la farmacie, am scos picuratorul de la sticluta de vigantol, am facut teste sa vad cat inseamna 3 pic cu pipeta noua, am marcat pe pipeta cu un marker nivelul pana unde tb incarcata si gata...ii descarcam pipeta in gurita. pana pe la 2 ani am folosit metoda asta

Mami fericita de Clara Maria (01/02/2006) si Robert Alexandru (21/10/2010)

Mergi la inceput