Piticodromul de Sept - Oct 2005 (4)
Raspunsuri - Pagina 11
dana_lucia spune:
Revin azi cu vesti bune de la Alberto, a trecut cu brio ieri si testul la inot pentru diploma B, totul a mers f. bine. Acum marea lui dorinta e sa il inscriem pentru nivelul C (si ultimul), cum ii place atit de mult, sigur ca o vom si face.
Numai bine.
b_irina_c spune:
salutare
Felicitari Dana pentru Alberto.
Noi n-avem nici o noutate... Vlad vrea sa stea acasa, desi la gradi ii place, nu are comentarii negative. Ieri manca zapada ca sa se imbolnaveasca si sa stea acasa .
Bianca imi manca zilele si noptile , astept in continuare sa cresca mare; la varsta ca la greutate e mai mare decat era Vlad pe vrmea ei, desi e mai scurta .
Irina, mami de Vlad (26.08.2005) si Bianca(12.10.2010)
dana_lucia spune:
Irina, sa-ti traiasca minunile Vladut si Bianca, sunt sigura ca o data cu trecerea timpului va fi din ce in ce mai usor, ai sa vezi! Multa putere iti doresc!
b_irina_c spune:
Dana Lucia mersi de incurajari. Oare numai noi mai bantuim pe aici ?
Vlad s-a dus cu tati la dentist. Are o carie la o maseluta. Sunt curioasa cum se va comporta.
Si ca tot am 5 minute libere (doarme terorista) lansez o intrebare: copii vostrii cum reactioneaza la nervi?
Vlad se enerveaza foarte tare uneori si se vede pe el ca mai are putin si tremura de nervi, e foarte incordat. Cand e asa are tendinta sa vorbesca urat (face prost omul/obiectul care l-a iritat) sau sa loveasca. De cele mai multe ori plange cand e nervos, nu se poate abtine. Mai sunt si altii asa de nervosi?
Irina, mami de Vlad (26.08.2005) si Bianca (12.10.2010)
diana_n spune:
Irina Peter e cumintel inca, daca se supara incruciseaza bratele, pune botic si ne anunta ca e tare suparat.
Ce-mi vine acum in minte sunt 2 metod. Una de vizualizare a furiei, cealalta de control.
Prima e cam asa: cand se infurie, nu incerca sa-l linistesti, ca se enerveaza mai tare simtind ca nu e luat in serios. Il intrebi: te-ai suparat tare? cat de tare? pot sa-mi desenezi? si-i dai foaie si creioane colorate, dar nu are voie sa rupa foaia, ci sa foloseasca ce creioane vrea el. E cam limitativa, ca trebuie sa fii acasa ca sa ai acces rapid la creioane. O sa-si verse furia pe desen, in teorie cu timpul desenele vor fi mai simple.
A 2-a e asa: ii dai 3 cartoane colorate, pe una scrii 1, pe una scrii 2, pe a 3-a scrii 3. I le dai dimineata si-l anunti ca azi are voie sa se supere tare de 3 ori. Timp de 5 min. are voie sa strige, sa bata din picior si sa planga, dar nu are voie sa arunce si sa loveasca, apoi trebuie sa-ti dea un cartonas. In timp invata ca nu merita sa se enerveze ca s-a lovit de coltul mesei si se va stapani, ca altfel ramane fara cartonase. Daca se supara tare a 4-a oara, atunci ii iei jucaria preferata timp de 6 ore, de ex.
Iei cartoanele cu tine si daca-l apuca in Cora, n-are decat, dar trebuie sa-ti dea un cartonas.
b_irina_c spune:
Diana si Vlad de obicei pune botic, incruciseaza bratele si priveste in sus. In general merge metoda ignorarii. De multe ori reuseste sa se controleze destul de bine (ii dau lacrimile dar nu plange si schimba singur subiectul).
Nervii mari de care ziceam din fericire nu sunt zilnici asa ca nu se prea potriveste metoda cu cartonasele, decat daca extindem la 3 cartonase la ~doua saptamani.
PS Bianca e iar racita . E a 3a oara si are abia 3 luni si jumatate
miflore spune:
Buna seara!
Ce sa spun, e tipica chestia asta, punem botic, incrucisam bratele sau si le pune in sold ca o tata si se uita in sus. A mea mai da si din picior pe deasupra. Dar deobicei cadem la pace. Sigur ca mai sunt si momente disperante, cu plansete si vaicareli, de exemplu cand pierde la Piticot.
Diana, cred c-o sa aplic si eu metoda cu cartonasele, sunt curioasa cum va reactiona.
Irina, sanatate multa Biancai!!!
Dana, felicitari multiple pentru Alberto!
b_irina_c spune:
seara buna
Miflore . Cum a fost in vacanta?
Vlad a fost foarte cuminte la dentist. S-a ales cu o plomba albastra .
Eu eram convinsa ca numai Vlad pune botic si incruciseaza bratele... nu stiu de ce.... Si el plange cand pierde la carti. Da e mare cartofor, zilnic jucam tabinet