testul papanicolau
ajutati`ma va rog in interpretarea testului papanicolau:calitate frotiu satisfacator pt evaluare,celule endocervicale prezente,negativ pt leziuni intraepiteliale sau malignitate,infectii candida,alte modificari non neoplazice x inflamatorii,observatii :frotiu cu frecvente celule superficiale si intermediare,cu modificari citonucleare accentuate posibil pe fondul infectiei micotice,aflux glanulocitar abundent.am facut si un examen pt secretia vaginala unde au rezultat epitelii frecvente,leucocite foarte frecvente.flora : polimorfa frecventa.candida relativ frecventi spori.gardnerella prezent.acun urmez un tratament d 10 zile pe baza de antibiotice,antimicotic si o crema.dupa acest tratament trebuie sa fac si un examn pt hpv.e posibil sa am acest virus?hpv iese la testul papanicolau?si doctorul a mai mentionat ca am o rana pe col.am inteles ca aceasta se poate vindeca in urma tratamentului daca nu cauterizata.imi puteti detalia asta va rog?sunt ingrijorata iar pe moment nu am stiut ce sa il intreb pe domnul doctor.
multumesc
Raspunsuri
andru_mami spune:
e clar ca ai o infectie cu candida si gardnerella care necesita tratament cu antibiotic pentru ambii parteneri,nu numai ptr tine,dr. ar fi trenuit sa stie asta si sa iti spuna;iar dupa tratament trebuie sa repeti iar analizele sa vezi daca a disparut infectia;
in rest nu prea sunt in masura sa mai dau si alte sfaturi;
multa sanatate si mergi cu analizele la dr. sa ti le interpreteze el,ba chiar roaga-l sa iti explice pe intelesul tau,ca sa stai linistita;
POZE
cu fluturasul Andrei (23.08.2007)
Theiuta spune:
Buna!
Dr. a mentionat ca ai o rana pe col, in urma unei colposcopii? In fine, virusul hpv este, in genere, responsabil pentru majoritatea ranilor pe col. Dar, draga mea...se da un tratament pentru vindecarea ranilor pe col si abia apoi, daca rana persista se face ERAD.
Se lasa sa se refaca locul si, la 6 luni dupa ERAD ti se face tipajul viral, daca mai este cazul (adica daca apare iar rana).
Nu tre arunca sa faci tipajul viral, nu e foarte ieftin 3-4 milioane lei vechi! Intii trataeza rana.
Theiuta
Mami si Nicolas[bobocel de clasa I]
"Te iubesc asa de mult...de parca s-ar atinge doua inimi" - Nicolas, 6 ani si 4 luni
Sanatosi sa fim!