Insarcinata pentru prima oara - sfaturi

Insarcinata pentru prima oara - sfaturi | Autor: rocsa

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor,
Asa cum am mai scris pe forum, sunt insarcinata pentru prima data.
Vreau sa aflu tot ce se poate despre sarcina. Eu sunt acum in 6 saptamani. Am usoare stari de greata si somnolenta. Se mai poate inrautati greata sau sunt norocoasa? Cand si cum anuntam la birou de starea noastra? Ce trebuie sa mananc si ce imi este contraindicat? Cat de des mergem la control?
Am multe intrebari si astept si sfaturile celor care au trecut prin asa ceva.
Bineinteles ca am intrebat si doctorul, dar parerile voastre sunt parca mai apropiate si mai la indemana.
Ce ziceti... ma ajutati?
Va pup

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns luiza77 spune:

Buan Rocsa si sa fiti sanatosi, o sarcina usoara si un bebe sanatos iti doresc.
Si eu sunt la prima sarcina, am 9 saptamani si 2 zile de sarcina, mie nu mi-a fost rau aproape deloc, doar acum 4 zile am avut o stare mai proasta si am vomat, in rest nimic, sanii sunt umflati,ma balonez dupa ce mananc, urinez des, sunt zile cand am dureri de cap si mananc destul de multisor, cam acestea sunt starile mele.
De mancat eu mananc normal, dar mai putina sare, incerc sa consum cat mai multe lichide, lapte, iaurt, mananc cate 1 mar, o para , o banana pe zi, incerc sa mananc cat mai sanatos, nu mamanc niciun fel de preparate, maioneza,evit dulciurile pe cat posibil, nici nu sunt o fana a dulciurilor, in rest mananc supe, ciorbe, si mancare gatita in general.
La medic am fost cand aveam 7 saptamani si 2 zile de sarcina, atunci l-am vazut prima data pe bebe si i-am auzit bataile inimii, acum mi-am facut analizele pentru primul trimestru de sarcina si astazi ma duc din nou la medic sa mi le interpreteze si sa fac ecografie sa il vedem pe bebe, pe urma cred ca voi merge cand voi face dublu test, triplu test, morfolaogia fetala si ori de cate ori ma va chema, eu am 33 de ani si vreau sa le fac exact cum imi spune medicul.
Te pup si sper sa iti fie de folos informatiile, sa fiti sanatosi si sarcina cat mai usoara.

9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maitreyi spune:

AICI sunt gravidute cu aceeasi varsta de sarcina ca voi

-----

O poveste cu Minuni - o roza si un fluturas dragalas

Slava Tie, Doamne!

The colder the winter the warmer the spring

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Nimic de adaugat decat ca:
- vei gasi raspunsuri la toate intrebarile tale aici pe forum + multe alte sfaturi
- anunta cat mai devreme angajatorul si cauta pe internet (google) drepturile gravidelor etc. Ai niste drepturi deloc de neglijat, cum ar fi ca nu poti fi data afara odata ce ai anuntat oficial, nu poti fi obligata sa faci ture de noapte, etc samd.

23 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rocsa spune:

Va multumesc mult de raspunsuri. Am sa fac anuntul oficial la servici saptamana viitoare cand intram in 7 saptamani. Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kitzy spune:

Trebuie sa duci la lucru o hartie de la medicul de familie cum ca esti insarcinata si s-o dai la contabilitate, altfel nu se considera nimic oficial.

Raluca, mami de Diana (24.04.2008) si 32+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floppy83 spune:

Citat:
citat din mesajul lui rocsa

Buna fetelor,
Asa cum am mai scris pe forum, sunt insarcinata pentru prima data.
Vreau sa aflu tot ce se poate despre sarcina. Eu sunt acum in 6 saptamani. Am usoare stari de greata si somnolenta. Se mai poate inrautati greata sau sunt norocoasa? Cand si cum anuntam la birou de starea noastra? Ce trebuie sa mananc si ce imi este contraindicat? Cat de des mergem la control?
Am multe intrebari si astept si sfaturile celor care au trecut prin asa ceva.
Bineinteles ca am intrebat si doctorul, dar parerile voastre sunt parca mai apropiate si mai la indemana.
Ce ziceti... ma ajutati?
Va pup

buna, felicitari, si eu am azi 10 saptamani. mie mi-a fost foarte rau in primele 8 saptamani, pana am primit de la medic ceva vitamine. starile de somnolenta sunt normale, eu inca le am. doua saptamani nu am putut manca numai rosii cu paine. ma bucur ca am trecut de starile alea. acum ma trezesc cu foame si daca mananc imediat mi se face rau si vomit, dar daca mai trag de timp putin si mananc foarte foarte incet e totul ok. eu nu mananc ouale decat fierte, branzeturile cu mucegai sunt interzise si fructele de mare. eu traiesc in italia si am dieta de la medicii de aici.

Mergi la inceput