POSTUL Craciunului, alimentatie sanatoasa!

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristina_ana spune:

Darria, uite aici o budinca de ciocolata de post dementiala:
http://floridecires7.blogspot.com/2009/03/budinca-de-ciocolata-fara-foc-raw.html

Cristina, mamica de Andrei Eric (26.07.2007) si Emma Ioana (05.09.2009) )
POZE

POZE NOI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Cristina_ana: multumesc Imi place

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Darria,ganache cred ca ti-e potrivita!300 gr cioco neagra si 300 gr frisca vegetala.Rupi cioco in bucati,frisca adusa la punctul de fierbere(fara s-o fierbi)o torni peste cioco si amesteci pana se topeste.O lasi sa se raceasca cateva ore,apoi bati bine cu mixerul si e gata crema.
Tay,Silvi

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Valentina: multumesc
Ma gandisem la ganache(este preferata noastra) dar am renuntat fiindca inlaturasem de mult timp frisca vegetala datorita continutului. Ma uit maine iarasi la ingrediente.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Buna dimineata si o saptamana usoara!
In week am cam dat in bara... colac secuiesc (e sarbatoarea Galatilor de Sf. Andrei si e plin orasul de tarabe si precupetzi), paine cu icre, o tona de sarmale de post cu mult orezz, humus superr bun... toate fainoase si se vede la pantalon!
Azi: dimineata ceai cu tofu, masline si o bucatica mica de lipie (lipie cu faina "mananci si slabesti");
pranz: masline, castravete, lipie putina si mandarine;
seara: sarmale de post - de la socrela .

Eu as folosi reteta asta la crema... urmaresc demult site-ul Inei, e superb;poate voi ajunge vreodata, visez sa ajung sa refuz mancarea tratata termic si cu prostii... si sa pap numai sanatos, gen Ina Todoran. Am incercat ambele creme; cea de mai jos e mai fina si mai potrivita unui tort.

http://floridecires7.blogspot.com/2009/10/caietul-de-retete-reteta-de-weekend_09.html

Si varianta ganage e super, insa frisca vegetala e plina de prostii! Tu decizi!Sa ne spui cum a iesit... Si reteta de blat de post daca se poate! Nu am gasit una care sa ma satisfaca pe deplin!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Claudia,sa inteleg ca ti-a iesit lipia nu?
Cat despre prostii,lasa ca ni se intampla tuturor,azi dim. aveam cu 700gr mai mult,evident,la ce tampenii am mancat!

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Da Valentina, mi-a iesit lipia... foarte bunaaa!!! Ufff... mancarea asta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

[quote]citat din mesajul lui claudia_a

Adriana, foarte sanatos meniul tau; sper sa ajung la un moment dat sa iau decizia de raw food (plus lactate - desi stiu ca nu sunt ok).
Claudia iti doresc sa ajungi cat mai repede la decizia asta , eu ma simt minunat de cand manac mai mult raw, nu 100 % ca nu prea pot inca mai am pofte de una de alta dar sper si eu usor usor sa ajung sa manac 80-90 % raw, oricum din iunie de cand am inceput si am renuntat la carne ma simt excelent
eu am inceput cu 1 zi pe saptamana apoi 2 zile, e drept era vara si a fost mai usor dar si cum se pot face o gramada de bunatati raw

_
Adriana mamica de Cezarica Georgian (23 aprilie 2005)
si Anastasia Ioana (7 iulie 2009)

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

meniul meu de azi

md: suc:mar, portocala, gref, ghimbir, lamaie, kiwi
pranz: orez din conopida, paine negara de casa
gustare: desert: crema de ciocolata raw cu fructe de padure
cina: suc: sfecla rosie, patrunjel, telina cu frunze cu tot, morcov, varza alba

orez din legume gasit reteta aicihttp://bucuriebunastarehrisca.blogspot.com/2010/01/orez-de-legume-cu-legume.html

crema de ciocolata raw vegan

eu o fac asa :
2 avocado coapte
3 lg cacao pudra
2-3 lg miere
2 lg unt de cocos
lapte de nuca pt fluidizarea cremei
se pun toate ingredientele in robot si se mixeaza bine
apoi pun intr-un pahar putina crema apoi fructe de padure iarcrema de ciocolata si tot asa pana se umple paharul , se da la rece 1 ora

pofta buna

_
Adriana mamica de Cezarica Georgian (23 aprilie 2005)
si Anastasia Ioana (7 iulie 2009)

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Buna dimineata!

in mod surprinzator, eu am slabit - asta ca vorbim despre kg. E drept ca nici nu ma prea omor cu mancatul....nu prea mi-e foame in ultimul timp.

Ce am mai mancat:

- sandwich-ul preferat: paine (eventual prajita) pe care pun un strop de ulei de masline, putin usturoi, felii de avocado, felii de rosie si eventual o maslina maruntita. Declicios!
- sandwich-ul preferat dulce: paine (eu nu mananc paine alba deloc, deci painea este cat mai neagra/cu seminte), unt de arahide, felii de banana si dulceata fara zahar. Delicios, sanatos si foarte satios!

Ieri am facut salau de nil asa: putin ulei de masline in tigaia de teflon. Feliile de salau sarate, piperate si cu putin chilli; le-am calit pe ambele parti, apoi am turnat putin vin alb, am pus capacul si le-am intors de cateva ori. Se face foarte repede si este delicios! Am mancat cu salata verde.

Azi am primit de la bona niste sarmale de post, le-am lasat acasa pentru diseara. Pana acum am mancat un baton din paine integrala cu masline in el si un ceai.

O zi buna sa aveti!

Mergi la inceput