Burtici cu buburuze de ian-feb 2011 (110)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Nici eu nu mi-am facut bagajul, desi la inceputul sarcinii ziceam ca la 20 de saptamani il am pregatit. Insa... tot aman ca vreau sa ma duc singura sa=mi iau tot ce-mi trebuie, cu piticul in week-end nu prea reusim decat sa alergam dupa el, dupa o ora jumate cam asa se plictiseste, asa ca... tot am amanat. Adevarul e ca mi-e si putin frica sa nu cobesc.

Am reusit sa ne punem de acord cum dormim, pe unde dormim, o sa vedem daca ne lasa Kevin sa facem cum vrem noi.

Catalina iti scriu aici, sper sa nu plictisesc fetele, deci aici sunt foarte bine pusi la punct cu diabetul de sarcina, nu se fac ca la noi o mie si o suta de analize, insa la asta sunt foarte atenti. Ca au multe cazuri. Uite eu am reusit sa am programare abia in 2 saptamani la clinica speciala.

Iti zic asa in mare care e procedura aici. Deci sunt doua tipuri, diabetul pe care il poti controla prin dieta si cel cu insulina. Aici se masoara altfel valorile, deci nu prea stiu sa-ti zic de la ce valori necesita insulina. Eu am din ala care poate fi controlat numai prin dieta.
La clinica o sa-mi dea glucometru si o sa trebuiasca sa-mi masor glicemia cam de 4 ori pe zi, dimineata la trezire si apoi la o ora dupa fiecare masa. O sa-mi prescrie si ketostick, sa-mi controlez zaharul din urina - asta inainte de fiecare masa. Notez totul pe niste foi ce mi le dau ei si la 2 saptamani ma duc sa ma controleze, bine ca pot si eu in functie de ce glicemii imi ies, sa imi adaptez dieta.

Dieta - este una specifica, cu cat mai putini carbohidrati, dulciurile ies din schema oricum, deci mi-au zis din prima ca nu am voie absolut nimic cu zahar - nici macar un cub de zahar la cafea, nimic nimic. Eu m-am invatat de atunci si beau oricum cafeaua fara zahar, cu lapte mult si e OK. Oricum se mai strecoara cateva miligrame de zahar din fructe sau din legume sau din paine, etc, deci orice e peste, e interzis. Asa ca uita de platourile fetelor de dimineata cu clatite, briose si dulceata Pentru mine nu e chiar asa greu, niciodata nu mi-au placut in mod exagerat dulciurile, ciocolata numai e moartea mea, insa daca n-o vad, nu-mi face pofta. Nu ma gandesc si gata.

In rest , uite sa-ti scriu un exemplu de meniu:
Dimineata - ora 7:
- un ou sau o felie de branza
- o felie de paine neagra
-200 ml lapte

Gustarea de la ora 10:
- o portie de fructe (un mar, o portocala, 8 boabe de strugure, o jumate de felie de pepene, 150g fructe de padure)
- o cana cu lapte

Masa de pranz -ora 12:
- 2 portii de carbohidrati - aici intra painea, orez, cartofi, fasole, paste - deci poti manca o felie de paine cu orez de exemplu
- legume (salata) sau supa de legume
- o bucata de carne cat pumnul tau

Gustarea de dupa-amiaza - ora 3:
-o portie de fructe
-o felie de branza sau alune (8 alune)

Cina - ora 6:
- 2 portii de carbohidrati
- legume
- o bucata de carne cat pumnul

Gustarea de seara - ora 8-9:
- un iaurt
- un fruct

E important sa respecti orele astea de masa, si gustarile. Numai asa reusesti sa nu-ti fie foame si pofta. Apoi cantitatile sunt tare importante, am cautat cartea cu cantitati insa n-am mai gasit-o, astept sa=mi dea alta de la spital.
Ca de exemplu - portia de carbohidrati e foarte mica, deci nu iti umpli o farfurie de orez - stiu ca era ceva mic cat pumnul meu. La fel si fructele- au mult zahar deci mare atentie, nu mai tin minte exact insa banana parca jumate era considerata o portie. In schimb afine - poti mai multe, au putin zahar, sau kiwi- ai voie chiar 2.
In schimb legume - ai voie destul de multe, mai ales salata verde stiu ca ai voie cat vrei tu. Eu tin minte ca ma indopam cu salata verde cu lamaie ca-mi place tare si parca imi taia din senzatia de foame.

Uite eu dupa 3 zile m-am obisnuit deja si parca ma simt mai bine, nici contractii n-am mai avut. Nu stiu daca e autosugestia sau chiar e real. Am fost si in oras si-am mancat - somon cu legume, deci nu ma izolez chiar de lume.

Cam asta, sper sa-ti fie de folos. Normal, eu daca aveam glucometru, vedeam imediat cum reactiona organismul meu si mai taiam daca cumva saream calul. Cum ziceam, am reusit si l-am tinut sub control tare bine. O singura data am trisat cu pizza ca muream de pofta si am depasit limita, imediat. Mai remarcasem, ca indiferent ce mancam, stressul contribuia mult la valoare - cand mergeam la servici aveam mereu valori mai mari decat in week-end.

Mada hai ca mai e putin! Oricum, ai baiat mare deja, uite al meu la 32 de saptamani s-a nascut si e ditamai flacaul. Eu sper ca buburuzul tau sa stea cuminte acolo pana la sfarsit!

V-am pupat fetelor, maine ma duc si eu la eco, nu stiu daca mai intru dimineata, sa vad ce face placenta.

V-as lasa ceva pentru micul dejun, dar nu cred ca va place regimul meu - o cafea fara zahar, un ou fiert si o felie de paine neagra. Asa ca o las pe Irinuka sa vina cu bunatati, sa profitati de ele si pentru mine.

Mami de pitic Patrick(29.04.2008) si 26+ Kevin
Victoria, fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

In primul rand va scriu ca nu am net, decat unul ffff prost, de-aia nu intru, maine ma duc la control si sper sa aflu ce avem.

Madalina cele 126 de zile platite impartit:cateva zile (f putine, de catre firma, nu mai stiu exact cate....8-12 zile) iar diferenta e platita de stat. E drept ca tu iti primesti banii de la firma, dar firma si-i recupereaza de la stat. Iti spun din experienta, o sa intre fetele ce lucreaza in domeniu sa iti spuna

Gabivalceanu, nu stiu ce batista sugarului ai folosit tu, eu o fol si acum si nu ciupe deloc, mi-am pus-o si eu in nas si nu am patit nimic, e drept ca am pus aspiratorul la prima treapta, nu la maxim, nu te contrazic, dar poate avea a ta ceva

Mai citesc si revin

PATRICIA, mama puiutului Vlad Mihai 05.02.2009 si samburel mic de 31 saptamani

"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"

Mergi la inceput

Bebelu o fi infricosatoare faza cu batista sugarului, daca cand stii cat bine ii face copilului, cred ca nu te mai gandesti la asta, e tyreaba voastra ce faceti, eu va spun din experienta.....nimic nu scoate mai bine mucusorii decat asta. Si stai linistita, cand sunt mici le place, cand sunt mai mari ii sperie

Eu am facut cioco de casa si a iesit super buna, mi s-a intarit perfect, nu mi-a venit sa cred

Mergi la inceput

Bebelu sa nu imi spui ca si sotul tau este obsedat de caderea parului, ca al meu este, si nu prea are de ce, dar e expert. Nu exista nimic pe piata care sa impiedice caderea parului, sau care sa il faca sa regenereze decat o chestie, Minoxidin de 2% sau de 5% pe care tre sa o fol incontinuu, daca te opresti, nu mai are efect. Daca vreti amanunte il intreb pe mircea si va spun

Missmj ce frumos ai povestit de intalnirea de la ai tai, chiar mi-am imaginat tabloul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinukaaa spune:

Bine ai venit alaturi de noi misssexy. Sa ai o sarcina usoara si la termen cu un bb sanatos, cuminte si papacios!!!
Scrie-ne cel putin 10 mesaje sa scapi de moderare, sa te putem vedea ce scrii in timp real.

Angie, Fluturash - super burtici, super viitoare mamici!
Fluturash alea-s vene, fi fara grija... nu-s vergeturi, asa se vad si la mine! Si eu am observat in ultimele zile ca au inceput sa mi se umfle mainile. Chiar a trebuit intr-o seara sa dau jos inelele. Si nici eu nu pap sarat, adica nu adaug deloc suplimente de sare la nimic.

Mada tinem in continuare pumnii la fata sa stea bb cat mai mult in burtica. Saraca de tine... Multa bafta la morfo, te asteptam cu vestile bune, dar si cu pozici in pijama - sunt la fel de mumoase!

Doloress multa bafta la eco. Te asteptam cu placenta ridicata si numai cu vesti bune.
Cel mai greu din toata dieta ta mi se pare ca nu ai voie dulciuri... o prajiturica, o bucata de cioco... in rest nu cred ca ti se face foame cu ea. Bine ca nu tre sa faceti si insulina... aia mi s-ar parea cel mai nasol. Saru-manuta pentru micul dejun... o sa dau totusi si cate-o clatituta bonus!

Patricia hai ca acum sigur vei afla daca Vlad va avea o surioara sau un fratior. Daca si azi e rusinos/oasa inseamna ca vrea sa va faca o surpriza si mai mare si sa va arate direct la nastere. Multa bafta, sa vi si tu numai cu vesti bune!
Batista bebeluslui se poate folosi de cand e bb foarte mic, chiar si in fiecare zi?

Sa nu credeti ca nu servim si azi cate-o gogosica, o clatituta, o placintica sau chiar o briosa!

Eu am facut ieri cremsnit/ cremes! Cine mai doreste, cine mai pofteste?

Sa avem o saptamana numai cu vesti bune, fara evenimente neplacute!

Irina ~ 33+ cu Patrick Cristian

Shhhht! Cresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shines spune:

Buna dimineata cu soare !!

Poftiti la cafea daca ati papat

Patricia, te asteptam cu vesti bune..dar si noi de la eco

Sa aveti o zi calduta si o saptamana minunata

Simo 33 cu Eduard Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catal_ina10 spune:

Buna dimineata viitoare mamici de buburuze!

Sa aveti o saptamana frumoasa cu multe vesti bune!

mada23 multumesc de gandul bun. Vazand prin ce treci, grijile mele cu diabetul gestational imi par superficiale. Toata admiratia si sa aveti putere si tu si bebe sa ramaneti cat trebuie in formula 2 in 1 !

Doloress multumesc tare de tot pentru informatii ! Am facut un subiect nou pe tema diabetului gestational, in asa fel incat, daca mai sunt fete interesate si nu sunt din odiseea noastra, sa poata avea acces usor la informatii. Daca ai chef putem purta acolo mai multe discutii despre diabet. De asemenea, cu permisiunea ta, as copia acolo partea referitoare la diabet din ultimul tau mesaj.

Jos palaria pentru modul optimist in care privesti lucrurile si pentru pentru puterea de a avea un regim de viata ordonat. De cate ori ma apuca cheful de prajituri o sa ma gandesc la tine .

Irinukaaa vad ca ne iei de dimineata cu foarte multe bunatati ! Multumim!

30+ cu

Mergi la inceput

Doloress, bafta multa la eco, sa vii cu vesti bune !

30+ cu

Mergi la inceput

Doloress, uitam , "coltul" despre diabet gestational este aici http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=158402 .

30+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vas spune:

neata!
Vad ca sunt burticii noi, bine ati venit si sa fiti sanatoase atat voi cat si buburuzele din burtica.

Am baut o cafea cu lapte si niste biscuiti; Multmim Irinuka, SHines;

Acum ma apuc de treaba cat sunt fresh ca nu ma tine prea mult. De pe la ora 12 nu prea mai dau randament.

Noi suntem bine, miscareti in continuare, la sfarsitul lunii abia ne mai vedem la eco, dar il simt zilnic pe bebe din ce in ce mai fortos.

Roxx26, lasa stai linisita, te vei obisnui, si vei avea alte preocupari.
Mada23, stai linisitita ca la bebe ii place in burticuta la tine.
o sa fiu prin zona, va pup.

25+

Andreea , mamica Elizei + Andrei

13.05.2007
poze2

bebelicu

Mergi la inceput