Mare nevoie de termometru bun

Mare nevoie de termometru bun | Autor: crystall

Link direct la acest mesaj

De peste 2 luni am o stare subfebrila - adica intre 37 - 37,5.
Am avut intr-adevar pneumonie (n-am avut mai mult de 37,5), am facut tratament, repetat analize etc. Am ramas cu o tuse - se presupune ca e bronsita, acum fac din nou tratament cu un alt antibiotic - Claritromicina.

Am in casa 2 termometre din cele vechi cu mercur.
Temperatura luata cu ele nu scade sub 37,1.

Cum m-am saturat, m-am gandit totusi sa imi iau si unul digital, desi auzisem cam prostii despre ele.

Mi-am luat unul destul de scump de la Sensiblu - 27 de lei

Deci: termometrele cu mercur arata in ultimele zile 37,1 - 37,2 - 37,3.
Temperatura mi-o iau la subrat

Cand imi iau temperatura cu asta nou digital dupa ce a sunat soneria lui, ma uit si-mi arata 36,5.
Daca il tin la subrat mai mult dupa semnal, incepe sa mai creasca pana ajunge la 37 ...

Sor-mea si-a luat si ea unul digital de curand din Germania, si ala arata vreo 35 si ceva
Am cunostinte care tot temperaturi aiurea arata termometrele lor.

Ce naiba se intampla cu termometrele astea digitale?
Mi se par o mare tampenie, si la banii astia...
E vreun schepsis? Ca nu mai am deloc incredere.

Poate sa-mi recomande cineva veo marca ceva de care e multumit/a, va rog, de care sunteti sigure ca arata temperatura corecta? Pliz

VERZELE - simtul umorului nu a murit

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristina30 spune:

hi,

uite aici f bun dar si scump: avantaje in 3 sec se masoara temperatura...

http://www.amazon.de/Braun-ThermoScan-IRT-4020-Infrarot-Ohr-Thermometer/dp/B00024B5OY

noi il folosim cu succes si eu zic ca se merita,

sanatate.

Cristina Ingrid Evelina(20.03.2010) si Magnus Tiberius (7.04.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crystall spune:

Multumesc frumos cristina30 dar la aprox. 44 de euro mie imi pare mult prea scump, cel putin pt un termometru si bugetul meu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

sa-ti faci analize foarte amanuntite, nu este normal sa ai febra mult timp!

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

Va rog sa-l ajutati pe ALEX! http://dianalaura.wblog.ro/.

Mergi la inceput

Deus, multam fain

Mi le-am facut destul de amanuntite, chiar in 2 randuri - radiografie pulmonara,ecografie, analize de sange, sumar de urina.
La cea dintai radiografie s-a vazut ca am pneumonie - am facut tratament pentru asta, mai tarziu am repetat-o si se pare ca e ok.

Limfocitele au iesit putin marite, ph urinar cam acid, si inca ceva putin marit..
Acum, cum am scris mai sus, fac 10 zile tratam. cu Claritromicina; mi-a zis dr. ca daca si asa nu-mi trece starea subfebrila, o sa-mi dea trimitere sa fac niste analize speciale pentru plamani, caci eu si tusesc inca.

Eu ma simt ok, mai tusesc putin, si uneori ma simt putin obosita.
dar ma ingrijoreaza temperatura asta de 37- 37,5 - daca insa termometrele nu sunt ok, si totusi nu am temperatura? - temperatura mea normala, cand sunt e ok, e 36,8 cam asa.

Iar termometrul asta digital imi arata 36,5 - eu ce sa mai cred, si ce sa mai fac?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmen24 spune:

in grecia s-au scos de pe piata termometrele cu mercur,fiid considerate f. periculoase sanatatii,in momentul spargerii lor.multa sanate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunnyday07 spune:

Citeste manualul termometrului!

In general cele digitale nu sunt precise cand se masoara temperatura la axila.

Pentru precizie buna se recomanda sa se ia temperatura sub limba sau anal .

De vanzare

Mergi la inceput

Manualul termometrului erau cateva randuri, bineinteles ca l-am citit.Si mi-am luat si temperatura sub limba.

Oricum, am vazut ca mai multa lume se plange de termometrele digitale.
Eu una stiu ca arata imprecis pt ca fac comparatie cu termometrele cu mercur pe care le am, si e o diferenta suficient de mare ...dar sunt oameni probabil care nu stiu de asta, pt ca nu au cu ce sa faca comparatie, sau nici nu se gandesc ca ar putea fi atat de imprecise.

E totusi o diferenta intre 36,7 si 37,5

ZEBRAROZ - magazin hainute si jucarii pentru copilasi

Mergi la inceput