Dovleceii cresc cu spor! (sept-oct 2009) **3**

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

neatza!
Daciana,legat de datul statului in judecata pentru cei 15% vezi ca este un subiect aici pe DC ,"Mamele in instanta" sau cam asa ceva,uite si aici ceva,dar nu stiu daca e acel subiect: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=153965

Lali mami de Paul-Iulian ( 01.10.2009)
Poate le puteti da un banut de ajutor : Siluan; Robi; Alexia; Alex; Bogdan; David;Ema; Ionela; Marius-Andrei;

Mergi la inceput

Pana am postat eeeeu! Intre timp am vorbit cu Monikus juma de ora la tel ,de la inceputul mesajului pana la postare . Va pup,va salut si va imbratisez.

Poate le puteti da un banut de ajutor : Siluan; Robi; Alexia; Alex; Bogdan; David;Ema; Ionela; Marius-Andrei;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danuta1979 spune:

Buna dimineata

Daciana, din pacate nici un avocat nu se baga, cica e cauza pierduta. Linkul dat de Lali e numai bun. Si eu mi-as fi dorit sa pot recupera acei bani (eu pierd 600 lei/luna datorita scaderii de 15%) dar asta e situatia.

Monikus, dificil cu copilasii, caci fiecare e altfel.
Eu i-am pus aproape toate jucariile (exceptand p[lusurile f mari) in cutii, adica 2 cutii ramase de pe la Pameprsii de la DM si o cutie de plastic mare, transparenta, de la Ikeea.

Cand nu mai stiu ce sa-i fac ii pun cutiile in mijlocul casei si ea le scoate, le plimba prin casa, le ordoneaza, le pune la loc, se pune si ea in cutii, ce mai...isi face de lucru.

A mea mai ia cartile din biblioteca, le intinde frumos pe jos si asteapta sa merg la biblioteca sa o rog sa mi le aduca. Mi le aduce una cate una si incearca si ea sa le aseze inapoi in biblioteca.

Mereu incerc sa-i dau ceva nou de joaca. Sunt f apreciate castroanele de plastic din bucatarie, sticlele de apa goale sau cu putina apa pe care le plimba prin casa, lingurile mele din lemn, telecomenzile din casa, cuva de la masina de spalat in care merge si ascunde lucruri, intrerupatoarele de la becuri (se cere in brate si arata cu degetul la intrerupatoare, pe care stie de vreo 2 luni sa le deschida-inchida si facem bravo cand aprinde ea lumina). acum de ex. a gasit ochelarii de carton 3D de la revista ProTV magazin pe care ii face miere (gustat, pus de dupa gat, pus pe cap etc).

Eu de ceva timp m-am lamuritr cu jucariile scumpe si nu-i mai cumpar. asta dupa ce i-am luat un tel. mic de jucarie (ala verde de i-a placut si lui Rares daca-l mai tii minte) cu aproape 1 mil si s-a plictisit repede. In schimb i-am luat de la Carrefour de la 4 lei un tel. jucarie roz- o porcarie de tel. mobil chinesc pe care il iubeste din suflet. E inca prea mica ca sa aprecieze jucariile mai scumpe sau sa faca diferenta. Totul e sa nu fie periculoase (bucatele care se pot ingurgita, sunete stridente,stiti voi..), asta e singurul criteriu pe care il mai am cand cumpar jucarii pt. ea.

Revin

Mergi la inceput

Sa va spun cu ce ma lupt eu de cateva zile. A mea s-a ititat urat de tot- pana la sange- la fundulet de cateva zile si nu cedeaza decat f putin la bepanten. Si face caca de 4-5-6 ori pe zi, uneori moale dar de regula cu aspect normal, dar f urat mirositor.

Am sunat si pediatrul care a zis ca cel mai probabil ii da vreo masea si ca sa exclud din alimentatie pana trece iritatia fructele, lactatele si cartofii. si eu cred ca asta e cauza, pt. ca de o sapt. sta cu cate 2-3 degete in gura bagate in fundul gurii si se tot freaca acolo.Aseara nici nu i-am mai dat sa pape altceva decat san, de frica sa nu mai faca caca si sa nu se mai accentueze iritatia. Azi arata putin mai bine (adica e iritata tot rau, dar nu mai curge sange de la iritatie)si azi intentionez sa nu-i dau cereale cu lapte si fruct la mic dejun si nici iaurturi. Speram sa ne revenim in curand.

Mama lor de masele!

Mergi la inceput

Danuta la noi iritatia de la maselute/dintisori a trecut cel mai repede cu ulei fiert ( stiu ca e leac bbesc dar a fost printre singurele care a mers) sau nidoflor,dar asta e periculos,pe prospect scrie ca e recomandat dupa 2 ani,dar cum ai spus si tu,ii curgea sange din iritatii. S-a iritat doar de vre-o 4 ori in cele 13 luni ale lui de viata,dar de fiecare data a fost groaznic. Stratul de nidoflor se da foaarte subtire,iar eu il dadeam ori cu una,ori cu alta,inainte de somn,ca il lasam in fundul gol sa doarma,pe o paturica absorbanta,incelit cu un scutec din cele 4 avute de la nastere .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns x_ggg spune:

Danutza, ce zici tu acolo...brrr..sper sa treaca cat mai repede, pupam mica printesa...

Eu il dau in fiecare seara cu bepanthen, pana acu ne-a ferit Dumnezeu de probleme la fundulet.
Vremea iar e de cacao, iar in casa all day long,trebuie sa vad ce incropesc pt pui ca iar intra in greva foamei, cred ca ii bag un piure de cartofi cu pui si porumb, ala e mai dulce si ii place.

Intampin o problema in a-l imbraca pe Rares seara la culcare, dupa baitza. Nu sta, frate, zici ca il picura cu ceara. Sa ii pun pampersul tre sa il tina tacsu, de imbracat il imbrac in picioare mai mult.

As vrea sa va mai intreb, la orez cu lapte sau paste cu lapte, mai pasati? I-am dat aseara nepasat si mi-a vomitat tot in jet, se vedea si cand inghitea ca nu ii pica prea bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanna81 spune:

buna dimineata fetelor
Daciana din cate am inteles e foarte dificil de castigat in instanta pentru cele 15% taiate. din cate stiu au incadrat masura ca facand parte din strategia de siguranta nationala

Danuta mama ce povestesti tu acolo cu iritatia la fundulet. nu stiu cu ce sa zic sa-i dai. cand era CArol micut si facea moale ii dadeam cu crema de galbenele sau cu ceva crema care avea vitamina E

Ioana mama lui Carol Ioan Trazbātii

Am facut, probabil, ceva deosebit candva ca sa merit un fiu ca tine!

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=14" target="_blank"> Carol participa la concurs cu foto io-1 si io-2. Va multumim ca ne votati!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanna81 spune:

Catalina Carol dupa baita e titirez. asa ca il las un pic in funduletul gol si alearga prin pat si face tumbe si abia apoi incepem lupta cu pampersii si pijamalele

Ioana mama lui Carol Ioan Trazbātii

Am facut, probabil, ceva deosebit candva ca sa merit un fiu ca tine!

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=14" target="_blank"> Carol participa la concurs cu foto io-1 si io-2. Va multumim ca ne votati!

Mergi la inceput

Catalina,eu nu ii mai pasez de vre-o doua luni nimic-nimic,dar Paul mesteca bine. Daca inca nu isi mesteca mancarica Rares ,mai paseaza-i asa,rudimentar pastele. Orez cu lapte tu ii fac pentru ca nu imi iese niciodata ,ori il ard ori ramane orezul crud si imi da laptele in foc. Sa fierb orezul separat si sa il scurg si amestec cu lapte nu imi place,parca nu are gust de lapte cu orez cum facea mama. Ii mai fac pilaf ,de fapt fac pentru noi si papa si el,dar nu il pasez deloc.

Auzi? Dar de ce sa te impuscam? nu de alta dar si eu am tras chiului .

Laura, Ramonei.

Despre activitatile din casa,ce sa zic,si eu cam ca Danuta . Jucariile puse in doua cutii mari, in mijlocul camerei,pe margine,nu are importanta,ca oricum jucariile ajung in tot apartamentul,pana si la cumnat in camera . Eu am noroc ca Paul se joaca mult singur,sau pe langa mine,si daca il mai bag in seama din cand in cand,ii mai dau cate o jucarie,mai inchid o usa,ii mai dau un pup ,e multumit. Acum doarme la coasta lu' tacsu, dorm amandoi de fapt. Ma intorc mai tarziu,ma duc sa xeroxez ceva pentru subventia la caldura.

Eu pe Paul nu il dau cu nimic la fundulet la schimbat, am vazut ca multe mamici obisnuiesc asta. Voi ii dati de fiecre data cu bepantene ,sau alte d-astea? Nu l-am dat decat la nevoie cu ceva.

Va puuup dulce pe toate.

Mergi la inceput

Multumesc pt. sfaturi fetelor. O sa le incerc si sa speram ca ok. Acum de dimineata i-am dat la a mea sa pape cereale Nestle, dar nu am mai pus in ele cum pun de regula fruct dat prin razatoare. Sper sa ajute eliminarea fructelor.
Lali, eu nu o dau pe a mea decat la nevoie cu cremute. O dadeam zilnic cand era bebelus mic si se irita, dar de atunci doar cand se irita, ceea ce nu e prea des si e sigur legat de dinti/masele.

Mergi la inceput