alge pentru sushi si reteta
unde gasiti foaia de alge pentru sushi in Ploiesti? sau eventual Bucuresti?
trebuie un sos special pentru orez? stiti cum se prepara wasabi? hrean ras o fi suficient?
Raspunsuri
roxanaz spune:
algele pentru sushi se numesc nori si se gasesc in orice hypermarket bine dotat la raionul cu produse asiatice. acolo se gaseste si wasabi, si ghimbir murat. hreanul ras nu e la fel ca wasabi.
orezul se fierbe ff simplu, 1 cana orez si 2 cani apa, la foc ff mic, cu capacul pus. dupa ce a fiert (maxim 15 minute) se face un amestec de: 1 lingura otet de orez, 3 linguri apa, o lingurita sare, o lingurita zahar, care se amesteca in orez - care se lasa apoi sa respire, acoperit cu un servet ud.
www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/9822/Sushi/" target="_blank">aici reteta explicata foarte frumos de Chrisa de pe culinar.
Roxana
ligia1112 spune:
Nori (alge de mare) gasesti la hipermarketuri (Kaufland, Carrefour, Metro, Mega Image), wasabi ar fi bine sa cumperi prima data si vei vedea ca e mult mai iute decat hreanul ras si are alta aroma decat hreanul.
CorinaDani spune:
foi de alge am vazut in carrefour si in mega image
cred ca cei de la ziarul libertatea ti-au vazut intrebarea :-)))
iata un articol de azi, gasesti si un site dedicat cunoscatorilor de sushi
http://www.libertatea.ro/stire/invata-sa-prepari-sushi-acasa-310723.html
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
ina.click spune:
Am o colega care a preparat acasa. Sa o intreb luni de ponturi si altele? (azi lucrez de acasa)
Ne-a servit si erau delicioase. Singura mentiune e ca n-a mai repetat de atunci spunand ca e migalos rau de tot sa le faci; pe ea o prinsese noaptea facand rulouri.
22 +
puisorul spune:
In Carrefour langa raionul de peste este un stand special pt sushi. Au si orez special, si otet de orez, wasabi, rulouri de bambus.
CorinaDani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Olina87 unde gasiti foaia de alge pentru sushi in Ploiesti? sau eventual Bucuresti? trebuie un sos special pentru orez? stiti cum se prepara wasabi? hrean ras o fi suficient? Alina |
gasesti tot ce-ti trebuie in carrefour, fix langa zona de vanzare a pestilor. toate produsele sunt puse pe un raftulet negru, cu etajere. mi se pare ca gasesti si retete...
mihaela_s spune:
Eu fac acasa, imi ies ca cele de la restaurant. Nu mi se pare deloc greu sau migalos, in max 2 ore sunt gata.
Eu am cumparat in magazin un kit la inceput, ca sa le rulezi usor si repede ai nevoie de un covoras special de bambus. www.bdoutdoors.com/forums/attachments/fishing-hunting-cooking-recipes/298867d1314076375-sushi-kit-tommy-sushi-002.jpg" target="_blank">Asa arata covorasul cu totul pregatit pe el, se ruleaza foarte usor cu ajutorul lui.
Orezul e special pentru sushi, n-am incercat cu alt fel dar nu cred ca se potriveste. Dupa ce s-a fiert(e si aici o tehnica speciala, se lasa mai intai la inmuiat in apa 20 minute, apoi se schimba apa si se fierbe la foc foarte mic) si s-a scurs de apa trebuie adaugat o lingura de otet de orez, care ii da o altfel de consistenta.
Wasabi nu am incercat sa fac acasa. Ca sos se foloseste sosul de soia japonez, se pune peste sushi inainte de a-l manca, in farfurie.
Eu il fac cu somon afumat(nu imi place crud), surimi, morcov, avocado, castravete...in combinatii diferite.
QiaoBing spune:
Algele cred ca de la orice supermarket, la fel si otetul si wasabi.
Am vazut anul trecut la Kitchenshop forme pt sushi www.pentrugatit.ro/p/1489/forma-sushi-kitchen-craft" target="_blank">asa, ca sa nu mai rulezi in bambus. Am prins insa o promotie la Tupperware si mi-am luat de la ei forme pt maki si nigiri www.youtube.com/watch?v=xcLSQbLlhJY" target="_blank">Asata e tehnica, nefiind mare expert in in bucatarie, imi plac lucurile care imi usureaza viata . Orez am folosit din cel normal, somon doar afumat.
Poate te ajuta si site-ul www.sushiexpert.ro/gatesti.php" target="_blank">asta
Am dus si eu la servici cred ca de 2 ori ... poate ca si colegii mei mai asteapta ?!?
mihaela_s spune:
Aaaa, super faine formele alea! Pe la noi n-am vazut, dar ma duc sa mai caut pe net, poate livreaza cineva din strainatate...mersi de pont!
QiaoBing spune:
mihaela_s TW nu gasesti in magazine, doar prin reprezentanti. la noi formele nu sunt in catalog, au fost doar intr-o luna, cred ca feb, anul trecut la promotii. Cele de la KS mi s-au parut grele si erau si mai scumpe. vezi poate mai exista si alte firme care au ceva asemanator.
am gasit: uite www.tupperware.se/produkter/sushi-party-oval-og-sushi-party-rund" target="_blank">aici