Strumfi de iulie-august 2007 (202)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

, mea culpa; dar tot cutuma comunista mi se pare cheta asta pt cadouri......dar daca e musai, cu placere

d'ale lui Andrei: "mancarea care vorbeste nu se mananca!!!!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Si eu am o stare asa nasoala, s-a adunat multa oboseala fizica si psihica, vremea nu ma ajuta deloc, la Craciun inca nu ma pot gandi, pentru ca acum cateva zile faceam plaja si ceva nu se leaga in bibilica mea. Cu sotul am tot avut frecusuri, cu banii am iesit pe minus (deh, ne-am plimbat), cea mica s-a invatat sa doarma cu mine in pat pentru ca nu m-am mai putut ridica sa o transfer la ea, cu Saby ma stresez ca de luni o duc iar la gradinita si deja imi spune ca nu vrea, plus ca ma tem de alte viroze.
Larisa musca, si musca rau si uneori fara motiv. Nu stiu ce sa-i mai fac sa inceteze. Ieri i-a scapat sotul o palma, am plans juma' de zi...
Mioara, am citit 'pataniile' voastre cu doctorii de aici si mi s-a zburlit parul pe mine, imi pare rau ca trebuie sa treceti prin asa ceva .
Mychy, bun pret la ciocolata, cu ce zbori? Ce limita de greutate ai la bagaj?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

pe mine ma irita tot mai tare problema cu serbarea si cadourile...dar asa, ca idee . nu atat suma e problema mea, cat faptul ca pt unii e chiar foarte mare si din cauza asta tot copiii sufera.
pe de alta parte, daca la 3 ani cotizezi sa-i iei copilului cadou cate 100-150 de lei, la 5-6 ani cat mai dai?
si mare dreptate ai, Mychy, de vorba aia cu capra raioasa...
ca multi zic ca-si permit. sa fim seriosi, poti face afirmatia asta in momentul in care nu te gandesti nicio clipa ca n-ai cu ce sa-ti platesti intretinerea, ca asiguri toate cheltuielile casei fara probleme, ai bani si de recreere (vacanta sau mai stiu si eu ce) si ai reusit si sa mai pui ceva de-o parte pt zile mai rele. si daca dupa ce faci astea, mai ramai si cu ceva in buzunar, atunci poti sa zici linistit ca iti permiti.

eu stiu sigur cel putin o persoana la gradinita care nu-si permite orice ar face sa dea 100 de lei doar pt cadoul de mos. mama il creste singura, tatal a avut un accident si s-a dus...locuieste cu mine in bloc. eu cum ma simt stiind ca pote copilul ala o sa stea acasa in ziua de serbare pt ca maica-sa nu poate sa sustina un asa cadou si prefera sa cheltuie banii mai chibzuit?

mie mi se pare mai echitabil sa fi facut un fel de sondaj printre parinti - cat sunt dispusi sa contribuie pt cadourile copiilor si din suma stransa sa se cumpere acelasi fel de jucarie pt toti. doar e Craciun...
sau, daca apar mustaceli, toata lumea sa contribuie cu suma minima - cea pe care o poate aloca cel mai stramtorat dintre parinti. si chiar daca suma aia e 20 de lei, eu sunt sigura ca si din banii astia se poate lua ceva dragut pt copii. mai ales ca acum, la varsta asta sunt atat de usor de multumit...

ati putea si voi sa propuneti una din variante la gradi unde se mai poate discuta...

Traiesc in Orasul Alandala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddanagh spune:

Vivela pai nu s-a discutat intr-o sedinta ceva, suma respectiva? La noi asa s-a facut. Oricum suma propusa a fost rezonabila si nu au existat discutii pe tema asta, doar pe ce jucarie sa se cumpere. Mi se pare aberant sa ti sa impuna o asa suma, mai ales ca pentru serbare mai trebuie sa cheltui si pe costumatie.
Dariuca, ca de altfel toate fetitele din grupa, va fi fulgulet de nea, trebuie sa-i iau ceva alb la care sa atasez niste beteala argintie.
Ma felicit ca nu am dus-o astazi, vad ca deja o ia si tusea,nu vrea sa manance, poate scapam si de data asta fara antibiotic, daca o iau tot asa din pripa cu arsenalul natural de urgenta.

un tot: Dana cu Daria (20.07 2007) si Eric (20.09 2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddanagh spune:

Am uitat sa te intreb: pe baietelul respectiv il chema Silviu?

un tot: Dana cu Daria (20.07 2007) si Eric (20.09 2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefania_97 spune:

Vivela inca nu am reusit sa citesc dar sper sa prind cateva minute sa mai citesc.

Micky petrecere frumoasa

O romanca in Danemarca
Stefania, mami de fetita frumoasa www.flickr.com/photos/balexandre/sets/72157601644638166/" target="_blank">Catarina din 25/08/10 si baietel nazdravanwww.flickr.com/photos/balexandre/sets/72157623492246249/" target="_blank">Andre din 02/08/10

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefania_97 spune:

Noi aici nu cotizam cu nimic de Craciun. Copiii nu primesc cadouri la gradinita. Ei fac cadouri pt parinti, cadouri simbolice facute de ei. In loc de serbare sunt invitati parintii, copiii, fratii si se bea o cafea se mananca orez cu lapta si se socializeaza un pic. Iar in pomul gradinitei se pune un obiect(decoratiuni de pom)adus de copil cu numele copilului.

Se face un pranz de Craciun pt copii mai special si fiecare duce cate ceva. Eu voi duce paine de ex.

Copiii primesc cadouri numai acasa nu la gradinita si acasa.

O romanca in Danemarca
Stefania, mami de fetita frumoasa www.flickr.com/photos/balexandre/sets/72157601644638166/" target="_blank">Catarina din 25/08/10 si baietel nazdravanwww.flickr.com/photos/balexandre/sets/72157623492246249/" target="_blank">Andre din 02/08/10

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valen spune:

Fetele mele au primit in fiecare an cadou de la gradinita dar a fost simbolic. Doi parinti voluntari (o mamica imbracata in craiasa zapezilor si un tata costumat in nush ce) au facut pur si simplu poze cu ei in cadru festiv si au impartit jucarioare. Toate ambalate la fel, de aceeasi dimensiune, la acelasi pret: 1 dolar. In ziua cand primesc cadourile pot aduce acasa si bricolajele facute special pentru Craciun, pe care le punem in brad. Copiii sunt in extaz sa ne arate cadourile, ca de regula bricoleaza ceva si pentru mama/tata; Eu nu le mai iau multe cadouri pentru Craciun pentru ca sunt bani aruncati pe fereastra. Am aruncat deja pungi de jocuri si ar fi culmea sa ma apuc sa cumpar iar. Le voi lua cate o barbie,o rochita, cateva dulciuri si chestii gen: clamite, bentite si atat. I-am luat Sarei de ziua ei o Barbie superba, cu rochie frumoasa si a fost in extaz juma de ora; a2a zi nu mai stia pe unde a lasat-o si cica nu e grav ca la petrecere o sa primeasca altele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Mama ce sume se vehiculeaza la voi la gradi...

Aici au serbare, vine mosu si le da ceva simbolic, anul trecut a fost un borcanel de playdoh, noi nu cotizam deloc. Pai daca la gradi dati 20-30 lire tradus in banii mei, acasa de cat le mai luati? Noi luam cadouri de Craciun acasa scumpute, dar la gradi nu as da atat sincer.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

Foarte elegante metodele de serbare a Craciunului la gradinita pe care le-ati spus voi, Stefania si Valen. E frumos si cum e la noi, din punctul meu de vedere, cu cantecele si poezii, cu colinde si alte cantecele traditionale, cu Mos Craciun in persoana cuiva priceput, cu grupuri grupuri de copii care mai de care mai "impopotonati" cu beteala argintie de care spunea si Dana... mie chiar imi place cu sal/coronita/rochita din beteala din aia insa tot ce ne strica noua majoritatii cheful de tot "tam-tam-ul" asta e treaba asta cu banii la mijloc! cum adica daca nu dai bani, nu vii la serbare? e discriminare pe fata! sunt atatea variante de a se strange banii astia, de a se lua cadouri, incat este imposibil ca cineva sa nu iasa suparat/ofticat din toata povestea asta! mai rau ca la o nunta nene, tot din aia romaneasca ...

karligutza
sunt mamica Adelutei

are mama o fetita... are si un blog!

_

ALAPTATUL HELPLINE
_

Mergi la inceput