Dovlecei veseli de sept-oct 2009 (5)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns biaz29 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Iulika29

Biaz ce mai fac frumosii tai baieti?Cum mai merg lectiile lui Busici de pian?

Si te intreb pt ca stiu ca vei asterne asa o povestioara pe sufletul meu.Ador så te citesc.

Iuliana, mami de cretulin Bruculin(14.08) si 24+ cu cu fundita

Baietii mei sunt relativ bine, desi azi nu am avut o zi prea stralucita. L-am luat pe Mosorel cu mine in spatele casei sa sap cateva straturi si a cazut cu fata in iarba asa ca are muuuuulte zgarieturi fine pe obrajori. In rest, e foarte energic si plin de shotii. S-a invatat sa stea la olita numai daca are in fata un scaunel cu carticele pe el. Se culturalizeaza la maximum. Am inceput sa-l invat cantecele si sunt iarasi la faza tare dulce (am trecut pe acolo si cu Busici) in care eu cant si el arata. De exemplu, daca ii cant "Vine melcul suparat/o furnica l-a piscat", isi ciupeste manuta de zici ca vrea sa-si ia pielea.
Iar faza cea mai dulce e ca ori de cate ori ma vede asezata vine la mine si cere tzitzi si cum imi ridic tricoul, isi infunda nasucul intre ele si le iubeste pe amandoua si abia apoi incepe sa suga. Mi-am propus sa-l filmez macar odata, dar n-am reusit inca.

Busici progreseaza. Are cam 5 saptamani de cand a inceput lectiile si deja reuseste sa citeasca partituri simple (adica recunoaste notele pe portativ), ceea ce pentru mine e mare lucru. Uneori mai solfegiem si de acolo Mosorica a invatat sa spuna la pian do-do-do.
A reusit sa termine prima carte citita exclusiv de catre ele si e tare mandru de asta. Acum citeste o varianta prescurtata a Calatoriilor lui Guliver. Asta cand nu se tavaleste in nisip afara si nu cara pietre in casa. Ultima gaselnita e ca se face geolog. O sa am o cariera in casa. Nu e tocmai genul de cariera la care ma gandeam pentru el, dar trebuie sa-i incurajez cu mare elan toate pasiunile. Face parte din fisa postului pe care am semnat-o cand mi l-au dat in primire la magazinul de copii.

Iulika, m-ai atras in capcana si am scris o nuvela. Acum e randul tau sa povestesti despre burtica si despre Bruculica.

_
Bia, mamica lui Busici (24 mai 2005) si a lui Mosorel (22 sept 2009)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui diamar78

Citat:
citat din mesajul lui biaz29

Uka, iti inteleg asa de bine frustrarea. Cand era Busici mic si ma plimbam pe strada cu el in carucior prin Iasi am asistat la o scena care mi-a ars creierul: o mama cu doua sacose in maini si cu o fetita de vreo doi ani se inalnise cu prietenele sa stea de vorba in timp ce copiii alergau pe langa ele. La un moment dat a vrut sa plece iar fetita inca voia sa se mai joace cu copiii. Asa ca a prins-o de-o mana in timp ce ii tragea cu sutul in fund. Nu pot sa-ti spun ce-mi venea sa ma reped sa i-o smulg. Acum, dupa mai bine de cinci ani, cand ma gandesc la asta inca ma doare amintirea acelei imagini. Dar ce ma doare si mai mult sunt momentele in care am clacat si am tipat la fiul meu drag sau nu i-am oferit ceea ce avea nevoie. Si atunci nu ma simt foarte diferita de mama aceea. Ceea ce vreau sa spun este ca avem cu toate momente din viata de mama de care nu suntem mandre si asta nu e o scuze pentru ce facut femeia cu care stateai la masa (nu cred ca o mai numesti prietena ta.)
Carinuta -domnisoara fotomodel care a avut o petrecere intre fete superba.

_

La fel am simtit si eu cand am citit mesajul ukai mai ales ca sunt tare suparata pe David ca i-a vorbit urat astazi educatoarei, i-a spus proasta si mai nou cand nu-i convine lui ceva ne face prosti pe toti.

mamica fericita de Matei 11.09.2009 si David 25.05.2007

Doamne ajuta pe toata lumea!

Fereste-te de rau si fa bine, cauta pacea si o urmeaza pe ea.(Psalmul 33:13)

Esti sigura ca stie exact ce inseamna? Noi am patit-o odata ca zicea nu mai stiu ce cuvant doar fiindca stia ca o supara pe bunica dar dupe ce i-am explicat exact ce inseamna, a fost de acord ca bunica nu e asa, si a renuntat sa mai spuna cuvantul.

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Uka offf ce mi-a crescut tensiunea!!! Doamne, ca de cand sunt mama sunt asa de empatica! Mie imi vine sa iau acum toti bebelusii din carucioare care plang si mamele nu ii iau in brate! Ce sa mai spun atunci de scena la care ai asistat tu?! Pai cred ca as fi ramas masca. Ma bucur mult ca ai avut taria de caracter sa ii spui femeii ce merita. Incredibil! Mi-e asa de mila de copilasii care trec prin asa ceva! Doamne, saracutii, cum vor fi afectati pe viata si ce vina au ei ca s-au nascut in acea familie? Si cand ma gandesc cate femei pe lumea asta nu pot face copii, de ce? De ce, cand astfel de specimene pot si isi bat joc de ei, de viata lor, de personalitatea lor? Offff

Crystina, Lili multe imbratisari!

Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)

"As a mother comforts her child, so will I comfort you." - Isaiah 66:13

Mergi la inceput

Pfuai ce fain a povestit Bia

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui raluk16

Raluk, in seara asta se poarta pupicii in direct.

_

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui raluk16

Raluk, in seara asta se poarta pupicii in direct.

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diamar78 spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui diamar78

Citat:

Uka, iti inteleg asa de bine frustrarea. Cand era Busici mic si ma plimbam pe strada cu el in carucior prin Iasi am asistat la o scena care mi-a ars creierul: o mama cu doua sacose in maini si cu o fetita de vreo doi ani se inalnise cu prietenele sa stea de vorba in timp ce copiii alergau pe langa ele. La un moment dat a vrut sa plece iar fetita inca voia sa se mai joace cu copiii. Asa ca a prins-o de-o mana in timp ce ii tragea cu sutul in fund. Nu pot sa-ti spun ce-mi venea sa ma reped sa i-o smulg. Acum, dupa mai bine de cinci ani, cand ma gandesc la asta inca ma doare amintirea acelei imagini. Dar ce ma doare si mai mult sunt momentele in care am clacat si am tipat la fiul meu drag sau nu i-am oferit ceea ce avea nevoie. Si atunci nu ma simt foarte diferita de mama aceea. Ceea ce vreau sa spun este ca avem cu toate momente din viata de mama de care nu suntem mandre si asta nu e o scuze pentru ce facut femeia cu care stateai la masa (nu cred ca o mai numesti prietena ta.)
Carinuta -domnisoara fotomodel care a avut o petrecere intre fete superba.

_

La fel am simtit si eu cand am citit mesajul ukai mai ales ca sunt tare suparata pe David ca i-a vorbit urat astazi educatoarei, i-a spus proasta si mai nou cand nu-i convine lui ceva ne face prosti pe toti.

Esti sigura ca stie exact ce inseamna? Noi am patit-o odata ca zicea nu mai stiu ce cuvant doar fiindca stia ca o supara pe bunica dar dupe ce i-am explicat exact ce inseamna, a fost de acord ca bunica nu e asa, si a renuntat sa mai spuna cuvantul.

_

Nu cred ca stie ca foloseste cuvantul pt toata lumea cu prea mare usurinta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iulika29 spune:

Biaz draga mea , eu in veci nu as putea povesti cu atata har si cu atata daruire cum o faci tu atunci cand vb de minunile tale.Asterni cuvinetele intr-un mod atat de placut ca nu te saturi så citesti.

Atat de frumoaså trebuie så fie imaginea cum se iubeste Mosorelul cu tzitzile lui dragi si ce tare mi-a placut asta :Face parte din fisa postului pe care am semnat-o cand mi l-au dat in primire la magazinul de copii.

Esti o mamica minunata si spun asta pt ca am ff multe de invatat de la tine in materie de cresterea si educatia copiilor.

Brucu' meu trece printr-o perioada mai agitata(ne asteptam si la astea)care e data si de durerea de masele si de niste crizute din astea de copil mai mare.Trece foarte repede de la rasul ala minunat si molipsitor la un marait din ala de nimic nu ii este pe plac.Vrea in brate(intinde asa de hotarat mainile la unul din noi de zici ca sta cineva cu pistolul in fata lui) apoi din brate in secunda doi vrea jos , mai face 2-3 pasi si se aseaza in fundic si incepe så urle.SPer så isi revinå in curand ca e tare frumos cand toata ziua rade si vorbeste pe limba lui alergand prin caså.

Despre Daniella nu iti spot spune decat ca e o gimnasta desavarsita.Face gimnastica toata ziua in burtica.

Iuliana, mami de cretulin Bruculin(14.08) si 24+ cu cu fundita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vik-cj spune:

Hehe ...ce de fete dragi am prins in direct!

Bia..stii tu de ce. Apropos..am vazut azi o pereche de cizme de piele intoarsa gri si instant m-am gandit la tine. Si m-am mai gandit saptamana trecuta cind am fost la Held fashion si am vazut un taior maron asortat cu o bluza roz prafuit.. o splendoare! Eu te tot astept la sedinta aia de terapie...aaa..pardon, shopping!
Asa frumos ne povestesti de baietii tai ca imi vine sa spun sa nu te opresti!

Uka ce poze frumoase! Dar ce protagoniste frumoase (si Andrei e dulce! Dar Carina si Nati sunt de milioane). Si nu mai spun ca sunt verde de ciuda si invidie...mai mamicilor dar ce faceti voi de aratati asa bine?!? Vreau si eu reteta!!!!

Alex...imediat intru la savurat poze de Zeina...

Raluk ...mai blogul tau are ceva cu mine! E a nu stiu cata oara cind vreau sa comentez si nu ma lasa de ce? Azi asa mi-a placut ce ai scris!

Iulika ce face burtica? Dar Bruce? Cum stati cu zapada?

Miha94...tu ma intelegi...sunt intr-o predare...imi vine sa o iau pe dealuri. Mai ales ca sunt nedormita si functionez pe avarie

de printesa Isabela Maria - 15 septembrie 2009
Isabela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vik-cj spune:

Uka...din pacate scene din astea vad si eu prin parc si ma enervez de numai...eu credeam ca voi vedea doar la bone...dar din pacate sunt multe mamici nevoase care chiar isi "disciplineaza" copii prin palme sau scuturat. Si eu sunt una din aia care nu pot sa tac si le mai spun ca nu are copilul nici o vina...ele trebuie sa isi educe rabdarea...uneori imi mai aud si injuraturi dar asta e...frumusetea vietii in minunata noastra tara. Adevarul e ca din acest motiv suntem cum suntem ca natie...ca o gramada de familii isi abuzeaza copii si apoi peste ani se mira de "realizarile" lor...no comment.

Alex...Zeina e tare draguta...asa e de expresiva. Sa ne mai incanti cu pozele Zeinei ca e tare dulce. Apropos....voi cum ii spuneti: Zeina sau Alessia? Ca mie tare mult imi place Zeina...e mai exotic, asa de deosebit si mi se pare ca i se potriveste tare bine.

Mda...eu mi-am facut norma la scris pe zilele cat am lipsit...ma intorc la biosenzorii mei.

Va , o seara faina va doresc! Si o noapte usoara...

de printesa Isabela Maria - 15 septembrie 2009
Isabela

Mergi la inceput