Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (34)
Raspunsuri - Pagina 3
ochidut spune:
Iar e nebunia, a plecat mama. Azi dimineata am fost la o intalnire, mi-am mai luat un client, cred ca sunt nebuna, dar si sotul ma incurajeaza in aceasat nebunie. Maine iar trebuie sa plec aproape jumatate de zi, vine sotul si sta cu ea.
Imi trebuie neaparat o bona, , pentru moment partial, asa ca poate poate cineva din Bucuresti are vreo sugestie.
Sunt asa stresata ca nu am nici un plan de rezerva, cu cine sa las si eu copilul cateva ore daca nu e mama. ma tot gandesc cum sa procedez din februarie sa fie mai bine.......ufff e haos in capul meu, nu are rost sa va mai zapacesc.
Iar am niste zile super aglomerate, daca dispar sa stiti de ce.
Apartamentul l-am terminat dar acum cu mobila vad ca stagnam, imi sta si asta pe cap. Bine ca i-am luat o covor lui fiica-mea, cu fluturasi. Adica, uauuu am facut progrese mari in decorare
A mea de vreo saptamana nu mai vrea sa adoarma singurica decat seara. In rest i timpul zilei se tot mataie cand ii e somn pana da in plans. Nu stiu de unde si pana unde, dar cred ca vrea in brate. Asa ca suntem la un program numit de englezi "controlled crying tehnique". Mai pe romaneste, sunt sigura cand plange ca ii e somn si nu din alt motiv si o ignor, o pun in patul ei si o las acolo sa planga. Mai mai sa plang si eu, dar asta e. Dupa vreo 5 minute cand oboseste ma duc la ea, ii mai pun suzi - ca atunci cand e super nervoasa si tipa o scuipa - si o mangai pe cap, o tin de manuta si adoarme pana la urma. Dar vreo 10 min tot trebuie sa rabd plansetul. Mi se rupe inima, dar nici nu o pot invata in brate.
Acum ma streseaza si partea cu diversificarea, incet incet ajungem la o masa de fructe si probabil candva saptamana viitoare vom incerca si prima supica-piure de legume, o cantitate mica. Imi va ocupa si asta ceva timp.......plus responsabilitati cu care nu eram obisnuita legat de alimentatie.....plus emotii cum le accepta.....
De robot, parca Diana intreba- eu as recomanda Avent . Mie personal mi se pare cea mai buna firma in produse de copii, nimic din ce am de la ei nu mi-a facut nici o problema.
Rodyka, da iubita, noi vrem sa plecam singuri, cu Larisa ar fi mult prea greu un astfel de concediu. Cu ea planuim sa plecam in iunie, undeva la mare in Grecia sau Turcia. Momentan pt.vacanta noastra ne interesam de bilete de avion, e cam nasol ca nu sunt curse directe, decat Blue Air opereaza pt.Malaga si ma mir ca sunt destul de scumpisoare pentru categoria low cost/economy.
Oana, Matei e un dulce, vazut poze si lasat comentarii.
Fug sa fac acte repede, ca a adormit Larisa. Oricum cred ca v-am cam zapcit, dar sunt cam stresata zilele astea.
pupici
de Larisa Ioana 24.06.2010
bumblebee spune:
Era cat pe ce sa uit!
Azi avem si noi PRIMA ONOMASTICA!!
Azi e pomenirea Sf. Mucenic Victor!
Va invit la un pahar de bere FA si niste aperitive
Victor de Ilinca
Victor de Katalina
Parca mai stiam de un Victor, dar nu-l gasesc in lista, scuze.
Mai fetele, voua v-a spus cumva pediatrul sa nu mancati arahide? Eu stiam ca nu trebuie sa consumam potentiali alergeni: fructe de padure, arahide, dar totusi, cica nici urme de arahide sa nu aiba prostiile care le consum, ori asta e aproape imposibil, ca sa nu zic ca cerealele care le am acum sunt HoneyNut de la Nestle
Alina Mamica fericita de Victor Andrei - 23.07.2010
Luna 3
eladea2005 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Cris2010 buna ziua, mamici! LMA PRINCESS!!!! imaya, ce gene are Andrei! Si eu sunt in cautare de scaun auto. Mi-au placut si mie cele de la inglesina. Am cateva intrebari. Poate ma lamuresc mamicile cu experienta. care-i treaba cu isofix-ul? Se instaleaza un suport pe bancheta si dupa aceea scaunul pe suport? Inaltatorul se ia separat sau e inclus in scaun, sa poaa vedea si copilul ceva pe geam... Si inca o chestie importanta. Exista scaune cu spatar reglabil, adica la un drum lung sa poata dormi copilul cat de cat... ma gendesc sa iau un scaun de 9-32kg, sau macar pana la 25kg. Am vazut ca cele incepand de la 0 luni au spatar reglabil, la celelalte categorii parca n-am vazut... Eladea, am studiat si eu robotelul luat de tine. Am vazut ca proceseaza doar 150g. Mai tarziu n-o sa fie nevoie mai mult? Cris, mamicuta lui Solnushka Natali - 13.07.2010 Foto Luna 3+ |
cris, referitor la scaune:
sunt scaune cu sau fara baza...dar in momentul in care te decizi sa iei scaun cu isofix, trebuie sa verifici daca amsina ta are sistemul respectiv pt fixarea isofixului...altfel dai bani aiurea pe isofix(care nu e ieftin)...
pt Filip, am un scaun de la Graco, e cu baza, dar nu tip isofix...adica baza scaunului se prinde cu centura de siguranta...apoi pun scaunelul pe ea, e cu sistem 'clic' (de fapt cred ca asa sunt toate scaunele cu baza)...si are 3 trepte de reglare asa incat copilul paote sta fie in fundic fie mai pe spate...
scaunul lui Eric, Inglesina, imi place pt ca desi nu are baza separat, are totusi un fel de baza/inaltator care se prinde in centura de siguranta si e f stabil...in plus, are 3 trepte de reglare a spatarului, asa incat la drum lung doarme f bine in scaun...verificat...
LA MULTE LUNITE PUIUTI IUBITI, SARBATORITI ASTAZI!
Andreea, mami de print Eric (9.12.2007) si printisor Filip (24.06.2010)
ERIC SI FILIP - POZE RECENTE
Printul Eric are...
Printisorul Filip creste...
BLOG DE PICI...
ooana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui paula_m Acesta este scaunul la care m-am oprit pana acum. Vad ca il pot folosi pana la 36 de kg... Mai caut, dar pana acum asta mi-a placut cel mai mult... Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010 poze luna 4 |
fain , dar asta inseamna sa il pui mai repede in el, pana sa faca 9 kg...daca zici ca in scoica nu mai incape
Oana mamica lui Matei – luna a 5-a 08.07.2010
Noi 2
www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip
bumblebee spune:
Rody, felicitari pt schimbarea prefixului
Alina Mamica fericita de Victor Andrei - 23.07.2010
Luna 3
eladea2005 spune:
cris2010, referitor la robot...acu depinde de la copil la copil...cat e de mancacios... si e vorba de 150 gr hrana mixata/piure...pai io ma gandesc ca in momentul in care deja papa mai mult, o sa ajunga sa pape alimente nepasate, bucatele, sfaramate doar cu furculita, etc. pt ca mancare pasata n-o sa-i dai pana la 1 an...deja in momentul in care are cativa dintisori, ii dai bucatele, sau mancare doar sfaramata cu furculita...
Printul Eric are...
BLOG DE PICI...
eladea2005 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ooana
fain , dar asta inseamna sa il pui mai repede in el, pana sa faca 9 kg...daca zici ca in scoica nu mai incape Oana mamica lui Matei – luna a 5-a 08.07.2010 Noi 2 www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip |
da, poti sa-l pui mai repede in scaun...asa am procedat cu Eric si a fost super bine... el urla mereu cand il puneam in scoica intoarsa cu spatele la directia de mers...pana mi-a venit ideea sa-l trec in scaun si sa-l pun cu fata...atunci a fost cuminte pt ca se uita pe geam si uita sa mai planga...
Printul Eric are...
BLOG DE PICI...
Otiliav spune:
Of ce ma oftic. Am sters ditamai mesajul.
Cris uite www.maxi-cosi.com/no-en/carseats/toddler/pearl" target="_blank">aici o baza care poate fi folosita pentru scoica Pebble dar si pentru scaun de copil mai maricel Pebble.
Baza nu poate fi folosita ca sa pui copilul pe ea ci sa pui scaunul in ea caci ea la randul ei se prinde in centuri, are si picior uneori ca un extra-sistem de siguranta, se prinde si de scaunul din fata al masinii. Noi avem www.maxi-cosi.com/no-en/carseats/toddler/mobi" target="_blank">Mobi pentru Elisa caci masina veche nu avea isofix. Are spatar reglabil, parca trei trepte.
Apropo de Isofix daca nu e din fabrica turnat odata cu scheletul masinii stiu ca nu se poate face nimic ulterior. Adica ori il are masina ori nu. Ideea este ca daca ai Isofix la un impact scaunul si masina se comporta ca un intreg cu masa comuna pe cand daca nu ai scaunul are masa diferita fata de masa masinii (adica mult mai mica) si scaunul cu copil cu tot, za zicem la un impact frontal, se duce mult mai mult in fata caci e un corp cu alta masa de inertie.
Inaltatorul aici se poate folosi dupa 3 ani sau 154 kilograme. Se mai numeste booster sau perna. Noi avem un scaun pentru Ana care are inaltator si suport spate si cap. suporturile se pot desface si ea sa ramana doar pe inaltator. Aici legea il cere pana la 11 ani cand umarul copilului e destul de sus incat sa-i vina centura bine. Probabil daca e un copil inalt poate sta doar cu centura si mai devreme dar eu inca nu am ajuns sa studie problema.
Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)
eladea2005 spune:
si daca tot monopolizez forumul, ca doarme pici, va trimit un articol interesant despre diversificare...
http://www.benessere. ro/Copilul-Tau/70/Hai,-e-papa-buuun!.html (stergeti spatiul de dinainte de 'ro')
Printul Eric are...
BLOG DE PICI...
crispro spune:
Am fost la plimbarica cu copilul, prin oras. Clar ceva il deranjeaza - urla in somn, se stramba de durere... de abia am ajuns cu el acasa. Cred ca are reflux- de o vreme tot vomita- fie chiar dupa masa, fie dupa o ora, doua, si asa branzit. Am gasit ca simptome la reflux:
durere, iritabilitate, plans constant sau brusc, colici,
- regurgitare frecventa sau voma,
- nu trece de perioada regurgitarilor, cu varsta,
- refuza hrana (inclusiv sanul), sau accepta foarte putin, in ciuda foamei evidente;
la san isi arcuieste spatele dupa cateva minute de supt, se agita, ia si lasa sanul, apoi plange,
- somn prost, cu frecvente treziri,
- ragait umed sau sughitat umed (ca sunet),
- respiratie urat mirositoare sau acra.
Vreo 3-4 din astea mi se potrivesc... Ar trebui sa merg la un medic, ca nu mai pot. SI am observat ca si noaptea daca il pun in fisher doarme o ora legata, in pat/patut numai o juma de ora... Bumblebee, Lala, voi cum v-ati dat seama de reflux?
BTZ, cum e Paul? Ai fost cu analizele la citit?
Oficial am intrat in depresie... Sunt sigura acum.. oricat am incercat sa ma tin tare, sa socializez, sa nu ma necajesc, nu am reusit... Plang mereu... Azi am fost la munca, toate bine, m0am revazut cu colegii, iar unul dintre ei, tatic, m-a intrebat: "Cum e mami, greu, asa-i?". SI am inceput sa plang... Please nu ma judecati/condamnati, dar asta e... nu am ce face... imi vine sa ma duc in lume si sa nu ma mai intorc...
Cristina , mami fericita de bebe Vlad (17.07.2010)
Poze