America (214)
Raspunsuri - Pagina 19
Chri70 spune:
ruxij, mi-ai facut o pofta de Alba-ca-Zapada; e prajitura mea preferata, si n-am mai mancat de vreun an. Imi dai si mie reteta, te rog?
Happy Thanksgiving tuturor!
ruxij spune:
Am facut, a fost f. greu, mi-a luat o gramada de timp. Cozonacul e o joaca pe langa asta Acum sta in garaj, intr-o punga de plastic si cu niste greutati pe ea. Trebuie facuta cu cel putin o zi inainte de a fi mancata pt a permite cremei sa patrunda in foi.
Aluatul
4 oua, 12 linguri ulei, 12 linguri zahar, faina cat inghite, coaja de lamiae, bicarbonat de amoniu stins in otzet/lamiae (1 pachet la juma de kil de faina)--n-am avut de amoniu, am folosit praf de copt. Framanti oule cu zaharul apoi uleiul si in amestecul asta lichid in lighean pui faina si faci un aluat lipicios. O intainzi pe dosul unei tavi pe care o ungi cu ulei sau presari faina. O imparti in trei si o intinzi mai mult cu mana. Coci la foc mic, 325F, doar 10 minute. Nu trebuie sa se maroneasca deloc.
Atentie!! Cu reteta asta mi-a iesit doar o foaie si un pic. A trebuit dublata pt. trei foi. Probabil reteta oriignala a fost pentru o tava mai mica.
Crema
750 ml lapte, 375g unt, 375g zahar, 9-12 linguri de faina (9-10), coaja si zeama de la o lamiae mai mare sau una jumate daca e mai mica. Se freaca foarte bine untul cu zaharul. Intr-o cratita pui faina, coaja rasa de lamiae, laptele putin cate putin, rece, sa nu faca cocoloase. Dup ace ai desfacut faina, pui pe foc si amesteci pana se ingroasa. La sfarsit pui zeama de lamiae si apoi untul cu zaharul dupa ce laptele cu zahar s-a racit bine de tot. Pui cate o lingura de amestec lapte+faina in zahar+unt+lamaie si amesteci.
Apoi asamblezi prajitura si faci cum zisei mai sus, o tii cel putin 24h la rece.
CRISMIR spune:
Vio,vi in februarie in Florida,yupiii...sper sa ne vedem,ca daca vi la Orlando nu e asa departe de noi....hai ca poate faceti si o tura pana la sud,ca am venii noi in colo dar daca ne vedem la parcuri nu prea avem timp de povesti...da,am fost si eu in februarie si am prins ploaie,dar ti-au zis bine fetele,depinde de noroc...oricum e cel mai bine in primavara ...despre bilete,noi am avut bilet pt fiecare parc,unul pe zi(e mare nebunie,dar eu a doua zi nu as mai avea nervi sa stau in acelasi parc)si cam 4 zile am stat cel mai mult..e obositor tare dar frumos,o sa-i placa mult Biancai
Lia,reteta ta de prajitura e diferita de a mea,hmm....pun si eu reteta...o gasiti aici http://prajituridecasa.blogspot.com/2009/01/prajitura-alba-ca-zapada.html ......si intradevar cu cel putin 24 de ore inainte e bine de facut,pt ca foile sa se inmoaie!!!
Si chiar ti se pare grea??? Pt mine e cea mai rapida si usor de facut prajitura
Happy Thanksgiving fetelor!!!
"Before you judge me, try hard to love me."MJ
Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre aici... http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
...sau aici...
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100
ruxij spune:
Da, mi se pare bibileala si atentie. Sa nu se taie crema, sa nu se arda foile, sa se intinda ca lumea. La mine a fost si problema ca nu mi-a ajuns coca si am facut inca de DOUA ori coca, m-au apucat toti nervii.
blackpanterro spune:
Happy Curca Day si de la noi!
Avem curcanul la marinat, eu fac cranberries sauce si pireu de cartofi si vecina aduce inca 2 side dishes.Chestiile traditionale nu prea imi plac, yams - yuk! nici dupa green beans nu ma omor iar pumpkin pie sau orice pumpkin nici sa nu vad ca mi se intoarce stomacul :)
Mint - ador pumpkin bread dar nu fac de data asta
Adriana mami de Isabelle Marie - 2 luni si Aidan Alexander - 5 ani
A ticket to hell has never been funnier
alintaroma spune:
Happy Thanksgiving !!!
Mirela o sa te tin la curent cu datele.
Multumesc fetelor de sugestii si raspunsuri
Ramona fain e aparatul! Seria G a lui Canon e una foarte reusita, si e intre point and shot si DSRL . Sper sa iti placa. Acum asteptam sa curga pozele