America (214)
Raspunsuri - Pagina 13
alintaroma spune:
Noi anul asta suntem musafiri Duc doar desertul si la cererea generala fac Tiramisu deci am scapat usor! Anul trecut am fost noi gazde si am facut curcanul la cuptor, mashed potatoes, baked sweet potatoes, steamed broccoli si buttered carrots. Iar desert am avut pieul de prune care e un deliciu si e si aratos rau, faci impresie cu el
iulianm spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alintaroma Iar desert am avut pieul de prune care e un deliciu si e si aratos rau, faci impresie cu el |
Alintaroma, cum e pieul de prune? Ai timp sa pui reteta...please
josefine spune:
Noi vom avea casa plina. Citind ce zice Ruxij de control freak, asa sunt si eu.
Nu am delegat nimic, daca vrea cineva sa aduca ceva, e binevenit.
Altfel, facem salata de vinete, salata boef, alte aperitive reci, curcanul dupa reteta lui jamie oliver, care iese bestial, are si o portocala bagata in fund. Probabil cartofi la cuptor sau piure, dar nu m-am hotarat inca. Tiramisu la desert. Ciorba de burta, am luat si o rata si mai vedem.. Dar e weekend lung!
edit: avem muraturi si vin din productia proprie=)) o facem lata weekendul asta.
alintaroma spune:
Iulianm, cred ca am pus-o la americancele gatesc, caci stiu ca a cerut-o Anamaria. Am sa caut sa vad poate dau de ea sa nu mai butonez aici inca o data . Poza e asta LOL http://good-times.webshots.com/photo/2158084200100242644JiwrkX
Miere am uitat sa multumesc de feedback dar DH nu ma lasa pe torenti asa ca ramin eu cu ale mele deocamdata
iulianm spune:
Merci frumos, cind ai timp, Alintaroma. Foarte bine arata...m-ai bagat in boale, ca-s pofticioasa si-mi plac prunele
alintaroma spune:
Hi, hi hai ca am gasit-o
Tarta cu prune,
Aluatul:
300 g faina (de unde am luat reteta era cu ingretientele in g si eu nu am cintar asa ca am gasit un program de transforma g in cups si la faina alba de copt 1 cup = 110g)
100 g zahar pudra (1 cup)
150 g unt
2 tbs apa
Se pun toate ingredientele in food procesor si se amesteca pina se formeaza aluatul. Apoi se desprinde de vas si se formeaza o bila care se pune in folie si se da la frigider 1 ora.
Edit ca am uitat sa zic si de un strop de sare , eu nu am pus ca am avut untul sarat.
Umplutura
700 g prune (simburele scos si taiate in 4)
25 g fulgi migdale
25 g nuci chopped
2 tbs gris
3 tbs zahar
40 g unt taiat cubulete mici-mici :)
Aluatul este fraged deci fragil. Puneti pe masa de lucru o folie si presarati faina si intindeti aluatul pe ea intr-o foaie rotunda de diametrul tavii (a mea 9 inch). Cu ajutorul foliei asezati aluatul in tava unsa , uniform pe toti peretii tavii. Se taie aluatul in exces. Se arunca prunele in tava pudrati cu gris, apoi cu nuca si migdalele urmeaza zaharul tot asa sprincalit peste tot uniforma si bucatelele de unt. Din aluatul ramas formati fisii si asezati-le deasupra. Se da la cuptorul preincalzit la 355 F 25-30 minute.
Cind e rece se pudreaza si taie ...
Noua ne place foarte, foarte mult!
ruxij spune:
Mama, salata de vinete, salata boeuf, am uitat de astea lol N-am mai mancat salata boeuf de vreun an. Poate fac si eu una mica huh... nu crez sa am atata timp:)
Dupa cum vedeti, nu vreau sa invat nimic nou, sunt groaznica, le tin pe alea de la Romanika
corinadana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ruxij Mama, salata de vinete, salata boeuf, am uitat de astea lol N-am mai mancat salata boeuf de vreun an. Poate fac si eu una mica huh... nu crez sa am atata timp:) Dupa cum vedeti, nu vreau sa invat nimic nou, sunt groaznica, le tin pe alea de la Romanika |
Nu esti singura...
Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA
http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family
pumba spune:
imi vine sa musc din monitor ...am intrat sa vad tartacu prune,mai bine mergeam la culcare.
iuliam - stai departe? veneam si eu
ca bine mai suna meniul tau