PRIETENE FARA TITLU (70)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

Hielau , hielau!

Si noi pe-aici...de pe drumuri...
Testele de alergologie... NEGATIV toate cele 12 testari, nah!
Nici vorba de astm ci doar bronsita... practic doar bronhiile mici sunt incarcate.. moama si ce mai tusea al meu, cu mare foc .
I-a facut si spirometria... f. bine avand in vedere si faptul ca-i incarcat acum. Copilul a cooperat f bine si la spirometrie si la testele cutanate. Au ramas interzise si dr. si asistenta.. cica n-au mai intalnit copil atat de cuminte... (la varsta lui) Ca n-a miscat in front ...a stat cumintel pe scaun si vorbea de-ale lui in soapta. Le-a spus poezia, a numarat in engleza pana la 30... habar nu aveam ca stie ... de-a zis dr. ca de-ar avea toata ziua pacienti la el ce bine ar fi. Si-al meu i-a zis ca o sa vina el sa o ajute cu pacientii cand va fi mare... sa nu mai aibe pacienti asa de multi.

In fine... ca tratament tot pe schema pediatrei mergem doar Seretide-ul a aparut nou in peisaj... si ceva tratament pt nas. A... si cica la varsta lui nu e OK sa folosim nebulizator ci un baby inhaler ...cica cu nebulizatorul doar se dilata bronhiile dar daca nu sunt bine aspirate secretiile de-asta nu-si fac efectul solutiile ci doar amelioreaza problema pe moment.
Maine merg la pediatra sa-i dau scrisoarea medicala... ca pana la urma e tot cum a zis ea , eh io stiam... da' de gura lu' barbata-miu le-am facut si pe-astea si BASTA.

Cu dormitul ridicat... stiam si eu doar ca nu vrea neam sa doarma pe perna inalta dar asa cu salteaua ridicata... e nevoit... chit ca peste noapte se mai lasa el in jos. I-am zis dr. si a zis ca doar pe moment sa folosim metoda asta dar ca nu e normal sa-l culcam in pozitia aia pe viitor.. e bine macar pana scapam de muci.

Am vazut ca sunteti prinse cu cadourile... si eu de Mos Nicolae doar fructe, mai subtire cu dulciurile...ff putin (personal prefer deloc) carti si carioci... asa am facut mereu si pastrez traditia. De ziua lui vreau un lego... sa ma mobilizez si sa il comand de pe net.. deja am vazut sambata ca a facut pasiune pt lego... are unul antic care a fost al lu' tacxu si a facut niste chestii cu el de nu mi-a venit sa cred si nu are schite sau cutii cu desene la el. Sunt super happy ca l-a prins treaba cu lego. Eh... vedem noi ce si cum... mama sponsorizeaza oricum sa-l vad pe socra-miu (da' nu prea cred ca tot cu mana in cur vine la copii de fiecare data).
Si noi luam cartile de la Disney plus cd-urile cu Boka si Kemy si cum ii mai cheama pe-aia... da's f educative nu-mi pare rau sa dau banii pe astea. Se uita si Cosmin la ele.. Nicolas imi povestea ca "furnicile au acid fornic si omoara chiar si broaste", in plus mai am puse de-o parte si niste CD-uri pt computer cu PitiClic de care Nicolas este fascinat si din care realmente a invatat o gramada de chestii.

A... si pt Craciun la biserica vreau sa ma duc la Selgros sa iau niste puzzle marfa cu imagini cu Mos Craciun ... au 60 piese si costa doar 3,8Ron.. numa bine... sunt f prezentabile si frumoase si ieftine.. ca trebuie sa iau vreo 55 de buc.

Moni - sa te simti mai bine.
Piua.

LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE

"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LunaNoua spune:

Eu de Mos Nicolae dau cadou DOAR dulciuri si acceosrii de imbracat (manusi, caciuli, etc), in spiritul mosului Nicolae, care a adus de mancare si vreascuri de incalzit. Mosul Nicolae nu a adus jucarii, deci ... exclus jucarii :) Poate eventual ceva material didactic. Asta intra la capitolul "vreascuri pentru incalzit mintea" :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Buona sera,trebuie musai sa intru ca sa ma laud
L-am auzit pe Tudor formand in premiera o "propozitie". Mai bine zis strigand dupa Diana care nu-i dadea ceva. Deci citez : tzipat preluuuung + "ADA ANAAAA !!!" In traducere "da-mi Dianaaaa" ! Am depistat si ieri ca totusi ANA o striga,aia cu PACA o fi fost vreo gluma de-a lui.
Cu altceva nu ma pot lauda la el decat ca se urca pe canapea si fuge de la un capat la altul Il iau jos,iar se urca ... La sertare l-am lasat azi sa isi prinda degetele de vreo 2-3 ori,dar tot nu se invata minte . Plange cateva secunde de nervi si ... o ia de la capat
Iar cu patutul am fost happy azi dimineata ca am gasit ceva solid sa inchid gaura si nu mai poate iesi.Bucuria mi-a fost insa de f. scurta durata,ca acum seara a iesit totusi.Cum?? Cum a mai facut-o mai demult,adica s-a aplecat cu capul in jos si si-a dat drumul efectiv peste cap in patul nostru
Nici cu Diana nu ma pot lauda,ca de la gradi a venit cum ma asteptam adica cu febra .Nu am simtit-o deloc calda pe frunte,parea ok,dar cand i-am pus termometrul ... 38+.Mi-a zis ca a stat la masa a doua si ca acolo era curent.Asta e in dreptul usii si cum la ei e foarte cald in sala,alea tot deschid ferestrele.Sunt care rad de faza cu statul in "curent",dar eu chiar eram cam sensibila la asa ceva si se pare ca si ea,mai ales acum cu febra.Baiul e ca deja de cum s-a intors de la gradi a inceput sa se smiorcaie ca si maine au de mers la teatru (de papusi maine) si ca ea vrea sa mearga la gradi maine.Deci am ajuns d-aia denaturata care trimit copilu' cu febra la gradi

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)

www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE

10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI

Mergi la inceput

Aaa si alta faza.Vine acasa cu o bucatica minuscula de plastic in forma de floricica,cica i-a dat-o Iasmina,una din fetele mai mari (6-7 ani).Si ca poate sa ii dea in schimb Iasminei piatra ei semi-pretioasa (de-alea ce apar cu ziarul in colectie).Noi o avem pe prima ca era gratis.Deci aia mai mare fiind vroia sa o prosteasca ca sa primeasca in schimb piatra pe nimic I-am explicat Dianei cum sta treaba,ca e cam smechera fata si sa nu se lase fraierita,sa ii duca maine plasticul ala inapoi,sau sa ii dea ceva agrafe in schimb. Si atunci mi-a zis ca si cealalta fata mai mare Oana ,a intrebat-o azi daca nu ii da agrafele ei.Ca i-ar da in schimb nu stiu ce inel.Fetele astea

10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla

Mergi la inceput

DEEA pai si eu le pun de mos Nicolae dulciuri,fructe,haine si carti.Totusi lui Tudor nu i-as lua carti,ca are de la Diana,asa ca macar lui i-as lua ceva jucarie mica.Iar Dianei ... material didactic? Creioanele+cariocile intra in categoria asta,nu?

De-ati vedea ce e pe-aici.Nu apuc sa strang dupa Tudor pe cum le scoate si sa il iau de undeva ca e deja in alt loc nepermis Diana e cuminte,ca a primit de la gradi revistutele comandate (pe bani desigur) e ceva revista noua Meki se cheama,tot cam gen aia cu Filip cum mai luam.Si educatoarele cum primesc,cum i le arata husbandului si evident Dianei care e prezenta ... sunt obisnuite ca noi ii cumparam tot timpul.(ca f.putini parinti din grupa le cumpara asa ceva copiilor) Au exercitii diverse,pagini de colorat si povestioare dragute.A primit nr. 1 si 2 ,plus bonus o carte de colorat.Asta are desenele fix in ordintea temelor de la grupa mica,cam alea ce vi le insirasem e! Ma gandesc sa i-o tin lui Tudor? Diana vad ca e de acord.

Mergi la inceput

LILI ma bucur ca nu i-a iesit nimci la testele alea! Acum macar esti mai linistita.Cosmin ce mai invarte ? de unde cumperi tu Piticlick-urile alea? Ca la Diana la gradi n-au mai primit si alea ii plac si ei.
DENISA ma bucur mult ca ai gasit solutie ok pentru Alex! Super fain de voi cu schiul!!!

Io m-am chinuit 20 de minute sa il adorm pe Tudor fara niciun succes.Singurul rezultat - zbierete ca din gura de sarpe.
Dianei i-am dat o alta ocupatie placuta pentru ea.Sa imi impature toate bluzele din dulap. Cu ocazia asta tace si face (treaba ).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Moni:
http://www.youtube.com/watch?v=7MTgk8C3mIM&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=pzyn73xXazU&feature=related

In dreapta mai sunt: lectie de engleza pentru copii - animale; mancare, legume...
Apoi mai sunt lectiile de conversatie, 1, 2 etc, tot in dreapta le gasesti:
http://www.youtube.com/watch?v=H3tgLzRuRc0

Am fost la curs cu ea, era agitata si ma intreba pe drum ce vom avea: creioane sau carioci sau acuarele? Insa s-a tinut doar o lectie usoara, erau pregatiti pentru discutii cu parintii, sa stabilim orele si zilele in care vor face, a ramas lectia o ora si jumatate, de doua ori de saptamana.
Pana la urma au desenat toti, sunt copii de scoala, vreo 7 cu totii, poate mai vin, deci se pot ocupa. A, si cursul tine o luna de zile. Imi convine. Sa vad ce va oua Diana dupa aceasta luna.

Moni, adevarat ca pe la 12-13 ani am facut vreo 4 luni de pian (de ce imi tot apare cu majuscula pianul?) dar crede-ma ca a zburat tot din mintea mea, mai abitir ca trenurile pe perne de aer.
Daca mai astepti nitel, il intreb pe profesorul de pian de dilema ta. Cu do-urile si octavele si restul. Cate octave ai? 4, 5?
Lili, excelente analizele lui Nicolas! Un copil asa cuminte sa tot ai.
Fetele, fug la baie, vin mai incolo.

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

LILI chiar asa,am uitat sa te felicit pentru cumintenia lui Nicolas!
INGRID da' ce crezi ca io stiu ce-s alea octave? Tradu! Mersi mult de linkuri
Legat de majuscule e de la forum: si mie imi modifica f. multe cuvinte asa.
Cat costa desenul ala? Sunt curioasa si eu ce progrese va face.
La Diana mea am vazut ceva "progrese" zilele astea, de exemplu la desenatul caselor: a facut perdele/draperii la ferestre,tigla pe acoperis si chiar balcoane in care a pus si flori Am ramas ca la dentist.O fi vazut la careva? Ea zice ca asa i-a venit ei ideea,dar parca totusi cam multe idei i-au venit asa brusc .
Si la oameni a inceput sa le faca o freza tare haioasa,cu fire de par cam imprastiate,au o gramada de nasturi la haine si o groaza de detalii desenate pe haine (flori,stelute,personaje etc.) Evident ca nu deseneaza profesionist precum Daria,dar mie imi place si asa ca deseneaza din imaginatie,nu copiaza.Se vede pe zi ce trece ca vine cu tot soiul de elemente noi.
Fiindca ieri am criticat-o pe Diana cu muzica,azi de cand a venit acasa a cantat incontinuu TWINKLE, TWINKLE, LITTLE STAR . Am cautat pe net versurile si le si zice corect.Da' de tradus pauza I le-am tradus eu cat de cat.

Am uitat: nu stiu ce naiba sa cred cu febra/starea subfebrila asta a Dianei: acum i-am luat temperatura de vreo 3 ori la rand,are tot 36,5. Tot am criticat-o ca poate nu tine bine termometrul (clasic) la subsoara,dar se pare ca intradevar iar n-are febra.Aseara avusese totusi 37,2.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Buna fetele.
Si noi pe-aici. Eu tarziu. Joia am o zi tare grea.
Daniela, vad ca Rares si Razvi sunt cam pe-o forma. Dar nu m-am inselat cand am vazut ca intre ai tai e mai mare diferenta decat intre ai mei! Ioana e inalta nu gluma. A mea e mai mititica, deci mai apropiata de fratior. Si tie spor la slabit. Eu te inteleg cu neslabitul postind. De data asta am ales sa postesc si sa nu slabesc asa cum pot. Examene, master si doctorat.
Moni, cam date peste cap analizele tale, cred ca de asta nici nu te simti bine. Deci Tudor e precoce ca sorela lui! Niciodata n-o s-o uit pe Diana cu "buna seara nenea" sau"noapte buna nenea" sau ce zicea cand a fost la mare si era asa micutza?
Liliana, eram sigura ca asa vor iesi analizele. De asta nu ma agit sa le fac. SI la ai mei, asa cum o duc ei dintr-o bronsita/bronsiolita in alta stiu ca triggerul e viral, nu alergen. Si ca va trece pe masura ce mai cresc (fatalismul asta al meu. ). SI noi stim PitiClic. E suuper. Foarte educativ e adevarat. Am numai unul din CD-uri.
Ingrid, mersi de link-uri. Acum tb numai sa ma mobilizez putin cu ei, in week-end sper. Nu de alta, dar fratele meu are prietena letonianca si vorbeste cu noi in engleza. SI copiii tb sa stie limba, ca-s disperati sa-i explice fetei ce si cum.
Denisa, ma bucur ca in curand Alex va trece la gradinita cu program normal. O sa mai scapi de griji. Si va si face logopedie multa.
Mira, sper sa terminati curatenia pana la petrecere. Sa-ti traiasca micutii Botezati. Deci si motatele tale sunt echipa. Cred si eu. David e asa de mare!
Noi si Moshul? Nu stiu ce primim si dam. La copii de Mosh Nicolae, fructe, dulciuri, poate creioane. De Mosh Craciun avem lista copiilor, de fapt scrisoarea lor catre Mosul, Ana vrea: Bedeos, O printesa cat ea, papusa vorbitoare sau o rochie de cenusareasa. RAzvi vrea Tren si lanterna. TAvi? Au decis ei pentru el. Vor primi numai ceva din ce au cerut. Inca nu stiu ce. Noi cei mari? Carti cred. De fapt carti imi doresc eu. Mama un parfum cred. Radu cred ca vrea cateva zile de somn.

Mergi la inceput

BRANDUSA ce fain ca s-ar putea sa aveti in familie pe cineva cu care veti fi obligati sa vorbiti engleza! Un mare stimulent pentru copii!
Legat de cum vorbea Diana la un an jumate cat avea atunci la mare ... tin minte faza si eu cum si tu si Radu v-ati cam uitat la Diana ca la o extraterestra cand si-a luat ramas bun verbal de la voi Trebuia sa iasa si ea cumva in evidenta,ca in rest era tare micuta,slabuta si ... chelutza ! Pe cand ceilalti de la intalnire iti pica fatza ce traznet erau: Vladimir cu ochii aia mari si parul negru si carliontat ,Ioana inalta,pletoasa si frumoasa foc ,iar Anutza roscata si diafana precum un puisor de gaina de imi venea sa o pap de dulce ce era!
Ma duc sa ii citesc Dianei.

Mergi la inceput