Licurici de ianuarie-februarie 2009 (125)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui micola

am gasit ceva interesant referitor la masa, pt copii mici si mari, sunt lucruri pe care le stim, dar mie una mi-a facut bine sa le re-citesc:

Programul unei zile - Masa (partea I)
Orarul meselor - Mesele se iau intotdeauna la MASA, (nu in pat, nu pe fotoliu, nu pe covor, nu la TV sau alergand dupa copil cu lingura in mana prin toata casa), intr-o maniera destinsa, calma placuta si facand conversatie, sub nici o forma masa nu se ia in tacere!
Regula aceasta "La masa nu se vorbeste!" nu are legatura cu o stare normala in familie deoarece masa este un eveniment social la care participa toata familia! Intr-adevar "la masa nu se vorbeste" cu mancarea in gura!
Masa de dimineata ("Micul" dejun):
Se ia imediat ce copilul s-a trezit! Meniul difera in functie de varsta copilului (important este ca dimineata sa mancam fructe si carbohidrati complecsi care sa tina de foame), important este sa fie consistent, masa de dimineata asigurand energia copilului pentru cea mai importanta parte a zilei!
• Exemplu: castronel cu iaurt + nuci + stafide + cereale fara zahar;
Gustarea (Brunch-ul) - Ora 10
Se dau alimente usor de digerat, de preferinta fructe sau, in cazul in care s-a sarit peste micul dejun, brunch-ul consta in mic dejun asociat cu fructe.
• Exemplu: un mar + 1 felie de paine integrala (niciodata paine alba) cu crema de branza proaspata;
Masa de pranz - Ora 13.00
Potrivit traditiior culinare romanesti, aceasta masa consta in supa sau ciorba urmata de o mancare cu carne. Majoritatea copiilor accepta si mananca totul cu placere.
Altii se satura cu supa sau ciorba si refuza felul doi, care este, de fapt, cel mai valoros din punct de vedere nutritiv.
Acestor copii este bine sa li se ofere de la inceput felul doi, iar supa sau ciorba sa se dea cu ceasca, in timpul mesei sau dupa masa.
• Exemplu: supa de pasare cu taitei + budinca de spanac cu carne;
Gustarea de dupa amiaza - Ora 16.30
Gustarea se serveste imediat dupa somnul de dupa amiaza si este bine sa contina un iaurt (favorizeaza tranzitul intestinal), asociat cu o prajitura de casa.
• Exemplu: iaurt (fara fructe) + prajitura de casa cu mere;
Masa de seara (Cina) - Ora 19.00
Este bine sa contina carne (de peste, pui, vita), legume (fara amidon), lactate.
• Exemplu: pui la gratar + fasole verde si morcovi (legumele doar fierte), cu o lingura de smantana;
Kit de supravietuire
1. Nu-l lasa sa sara peste mese! Daca nu mananca la ore fixe, i se va face foame ori de cate ori ii scade glicemia, adica in mod aleatoriu. Un copil infometat este nervos, agitat, necooperant! Te poti trezi cu o criza de nervi cand ti-e lumea mai draga! De ce sa-l supui si sa te supui unui astfel de stres!?
2. Este interzis ciugulitul intre mese! Daca este obisnuit cu un program de viata ordonat, copilul stie ce urmeaza si nu va cere ceea ce nu cunoaste!
3. Obisnuieste-l sa bea lichide (in special apa plata sau ceai neindulcit, lapte )! Inlocuieste toate sucurile din casa cu apa plata!
4. Fara dulciuri!Fara bauturi carbogazoase! Exclude total din alimentatia copilului tau zaharul rafinat! Inlocuieste-l cu miere de albine! Este sanatate curata!
6. Daca refuza sa manance, ia-i farfuria din fata fara alte discutii si pana la masa urmatoare iti garantez ca va fi suficient de infometat ca sa manance tot! Mizeaza pe instinctul de supravietuire! Foamea este cel mai bun bucatar!
IMPORTANT: Ideea ca "e gras, deci sanatos" este o idee complet GRESITA! Mai bine sa-i planga de mila bunicii si prietenii dvs, de cat este de mic si slab, decat sa-i plangi tu de mila ca mama, cand va fi SUPRAPONDERAL!

mamici si licurici

Am o din 21.01.2009
! Doamne ajuta sa ne fie sanatosi copilasii! !!

Sa fie ei sanatosi, cu programul si cu indicatiile lor, ca la noi nu merge nici cat negru sub unghie...

Iar NU mai mananca mancare gatita, iar a stat 7 ore nemancata...

"6. Daca refuza sa manance, ia-i farfuria din fata fara alte discutii si pana la masa urmatoare iti garantez ca va fi suficient de infometat ca sa manance tot!"

O laie...

(Se vede ca sunt nervoasa, da?)

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Pantofiori de vanzare - noi, frumosi!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Carmen,asa credeam si eu,dar cica la ei este..ca mi-a dat si detalii despre el.Eu inca analizez piata,vad ce si cum,ca pt asta fac cheta cu bunicii.Oricum eu as vrea sa-l vad in actiune si eventual sa-l duc si pe fii-miu asa pe langa jucarii,sa vad cam pe ce pune el manuta:)),ca asa mie imi plac multe,insa aici nu e vba de mine
pup..

POZE CU NOI
de David Christian

Speranta si incredere pentru David
Poti ajuta si tu!Bazar pt copilasi speciali!.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliacris spune:

Selene, you are not alone, nici Carla nu mananca decat omleta, macaroane cu branza si cateodata pilaf, nici nu stiu daca pot sa numesc asta mancare gatita, zau asa. Si a mea poate sta 6-7 ore nemancata si e bine-merci, tot nu mananca decat ceea ce-i place, impinge farfuria si-si intoarce capul in partea cealalta.

Poze...

...si iar poze

Iulia & Carla

Mergi la inceput

Asa ca Miere sunt invidioasa pana-n maduva oaselor cand vad cum mananca Aidan, m-as multumi sa manance ce-i in farfurie chiar si fara carne.

Cadou de Craciun nici nu ma pot gandi, sunt dezestru la cumparat cadouri, nu ma pot hotari decat foarte greu.

Poze...

...si iar poze

Iulia & Carla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

Fetelor azi intru scurt canu am net decat de pe un modem si merge ca naiba.

Miere, Aidan a facut exact ca Vlad cu carnea, ma bucur ca papati acum.

Naty si mie imi plac mult povestile tale despre Nadia. Cum mai e Ioana cu iepurasul, ma gandeam.....nu poti sa ii pui vre-un accesoriu ceva pe iepuras sa il imbunatatesti??

alinuk, si eu parca as mai vrea la gradi, nu aveam nici o grija

Carmen tu cred ca vrei sa stii cum faci cu continuarea concediului nu?Nici eu nu stiu ce si cum sa fac, eu nu am dus nici la serviciu nici o hartie nimic.

PATRICIA, mama puiutului Vlad Mihai 05.02.2009 si samburel mic de 31 saptamani

"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Iulia sa stii ca nici A. nu mananca mancare gatita (ciorba, tocanita, etc, eu asta consider mancare gatita). Lui ii place ca totul sa fie separat, asa ca in general carnea si legumele le fac la cuptor simplu sau la punga ca sa iasa carnea cat mai moale si incerc sa ii pun in farfurie cat mai divers astfel incat sa acopera peste zi cele cinci grupe de alimente. El e foarte conservator la mancare, are cateva feluri care ii plac, in rest....impinge farfuria din fata sau mai rau,,,o arunca pe jos. am renuntat sa ii mai ofer ciorba/supa pt ca ajungeam sa spal covoarele, ma rezum la ce stiu ca ii place. In general o carnita (de pui), un piure de cartof in care strecor si alte legume gen conopida sau brocolli, morcovi fierti, cartof dulce, dovlecel, dar f f putin ca sa nu simta gustul.
La gradinita vad tot timpul pe foaie ca mananca tot ce le dau, paste (acasa nu a vrut niciodata), raviolli, orez cu legume, tuna fish...acasa nu vrea si pace. Lactatele le mananca bine. fructele la fel (pepene rosu, banane, ananas, mere, piersici, struguri).

Dar a avut si el perioade in care ma miram de unde are atata energie, pt ca nu manca decat biscuiti si lapte. cu cereale si iaurt. Dar nu l-am fortat niciodata si l-am lasat la masa sa se joace cu mancarea, numai sa il vad ca baga ceva in gurita.

Sunt sigura ca o sa-si revina si Carla cu mancarea, poate ii ies dinti...

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator

Mergi la inceput

Merci Miere de incurajari! Visez si eu la vremuri mai bune, sper sa vina. Incerc sa fiu cat mai relaxata, desi am zile cand mi se pare incredibil cum a putut sa devina asa de mofturoasa. Dintre legume,ea nu mananca decat castravete crud, desi ii ofer in fiecare zi legume fierte si crude, azi a mancat vreo 20 de boabe de soia, biiiiig event, it made my day! Carne nu mananca, doar ce mai ascund prin orez.La un moment dat ii placeau crenvustii, dar nu-i mai vrea, ceea ce nu ma deranjeaza prea tare, ca si asa ma simteam cu constiinta incarcata ca-i dau. Ii plac iaurtul cu/fara fructe (am cumparat unul cu piesici si squash si l-a refuzat, la fel si unul cu veggies), branza de vaci si un fel de cascaval (care tot farmer's cheese se numeste). Ii plac toate fructele, mai putin ananasul si pepenele galben, le mananca cu tot cu coaja, musca fara probleme si nu se ineaca. Si laptele il rade tot. Si bea multa apa, nici nu stiu daca-i bine...

Poze...

...si iar poze

Iulia & Carla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bpaula spune:

Buna dimineata licurici!

Vad ca vorbiti de mancare...Marius nu mananca carne daca o vede asa intreaga, mai nou mai gusta dintr-un crenvusti, o sunculita sau piept de pui. In rest accepta carnea ca si pana acum maruntita in ciorba, pilaf si alte mancaruri. Pana acum ceva vreme era inebunit dupa ciorba (eu i-o fac mai densa) si lapte cu orez/macaroane...acum insa nu prea ii mai plac. Dar a ramas adeptul lactatelor, lapte cu cereale, iaurturi cu sau fara fructe, sana, branza, cascaval.
Si el bea apa multa acum, desi de mic greu l-am invatat cu ea avand in vedere ca pana la 6 luni nu a primit alt lichid decat lapte de la san.

Eu sunt agitata de aseara. I-am scris la mos Craciun sa imi aduca macar un dulap in baie sa imi pot pune chiuveta si unul pe balcon pt diverse. Insa am primit o oferta de la cineva pentru mult mai multa mobila (bucatarie, pat si dulap la Marius in camera si sufragerie) ca mosul nu s-a putut opune. Evident ca a avut si el o conditie ca sa nu ii stric planurile cu cumpararea unei masini la anul dar ce mai conteaza....me happy

Si daca mai aveti voturi/puncte participam si noi la concursul cu clipe de vara. Daca va plac pozele puteti sa ne votati. Multumesc
Pozele bp1 si bp2:

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=6" target="_blank">http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=6

Cadou de mos cred ca Marius o sa primeasca un set cu mop, matura, faras...nu de alta dar ii place sa faca curat. Aspirator de jucarie nu are sens sa ii iau ca il manevreaza pe asta mare al nostru, deci cred ca nu as avea nici un succes cu el. Stiti pe undeva de cumparat masa de lucru cu scaunel, asa mai ieftine? Am vazut cele din lemn, nu mai stiu cine a pus linnkul, si mi-au placut f tare. Alte sugestii mai aveti?

Week-end placut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

Paula...votat.
Ikea cred ca e magazinul cu masuta.

Eu sunt tot fara voce,mi=-a mai revenit dar nu in totalitate,Ana e cu muci si ea de aseara,febra nu,doar muci.

Eu la capitolul mancare nu ma plang,Ana mananca orice,in special carnea,inclusiv osul de picior al puiului,pe care il rontaie cu placere(invatata de tac'su). Pui,vita,oaie,peste...toate le mananca. Principal e puiul. Singurul lucru care nu il m ananca e dovleacul si tot ce e inrudit cu el. Legume si fructe tot. Ii place tot ce e verde...ea a fost mancacioasa de mica. Tin sa precizez ca nu mananc mai nimic intre mese,doar un fruct sau apa.
mai nou ne bem laptele din canita,am terminta in sfarsit cu spataul sticlelor...nu pt mult timp...dar ma bucur si eu de perioada asta

Cam atata ca plec la biserica.
Un sf de sapt placut

Mamica de Ana si 5+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CADIA spune:

Citat:
citat din mesajul lui crisspy
Eu i-am luat un pupitru cu scaunel cu Mickey am gasit-o la un pret bun, zic eu ...insa cunoscandu-ma o sa i-o dau acum cand vine la Buc ca nu ma rabda sufletul .

SI EU VREAU SURSA SI PRETUL

CEZARIANA 16 NOV.
Claudia, mamica de puiutz Clara Maria cu falcutze incluse.

Mergi la inceput