Memorial de inainte, in timpul & dupa Epoca de Aur

Memorial de inainte, in timpul & dupa Epoca de Aur | Autor: robotzica cucului

Link direct la acest mesaj

Ma gandeam daca n-ar fi frumos sa incepem o discutie separata (fara Paunescu in titlu) in care sa povestim fiecare istoria familiei proprii, sau ceva din istoria ei. Ar fi poate un fel de mic Memorial...

Eu cred ca fiecare om care, in "epoca de aur", a ales sa-si faca bine si cinstit meseria fara sa se incoloneze politic si fara sa latre osanale, a fost un minuscul dizident. Prin meserie inteleg orice ocupatie aleasa din pasiune sau impusa de imprejurari, mai putin cea de instrument al regimului. Nici vorba sa stigmatizez un membru de partid de rand, dar parca de la nivelul de secretar de partid in sus... i-as pune intr-o categorie separata.

Profesionistii sau "meseriasii" astia cinstiti, daca au mai avut si puterea sa spuna copiilor ca bunicul a fost impuscat sau persecutat de comunisti, au facut deja mult. Eu ii respect si ii admir.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AkaManah spune:

Am mai incercat asta. Nu a mers...

Veninul dauneaza grav sanatatii.

Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta.

Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Poate ca ar fi bine, pentru ca deja simt noua generatie care se uita mirata daca ajunge sa afle cate ceva despre istoria Romaniei si a romanilor nu in ultimul rand, asa cum a existat ea. Ba mai mult noi insine cei care ne-am nascut si am trait o perioada din viata noastra si in acele vremuri, aflam multe, uneori chiar foarte multe de la altii ca si noi si aceste fapte si/sau relatari ajung sa ne (re)cristalizeze aspecte ce pot deveni definitorii fata de ceea ce stiam. Eu citesc cu foarte mare interes orice informatie fie ea mediatizata fie doar relatata pentru ca este cert pentru mine. Sunt foarte multe fapte care inca sunt necunsocute cu buna stiinta. Si nu este drept fata de noi si fata de cei de langa noi si mai ales fata de cei ce vin dupa noi, sa nu cunoasca ce, cand, cum si de ce s-a intamplat.

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=19" target="_blank">Daca va place votati-o pe Ioana - mar-2

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput