Zmeurici de iulie-august 2009 (5)
Raspunsuri - Pagina 20
doina2222 spune:
Buna si de la noi. Nu am apucat sa citesc decat ultimele postari![]()
Am vazut ca multe zmeurici sunt bolnavioare si le doresc insanatosire grabnica !
Inutsa, nu te necaji.Poate nu are astm. Sau daca sotul a avut pana la 7 ani, in cel mai rau caz, va semana cu el. Deci, fruntea sus ca trebuie sa fi optimista! Va pup si multa sanatate va doresc.
Vad ca si pe voi va chinuie dintii. Si Darius are toane pt ca acum i-a iesit o masea si urmeaza celelalte. Nu mananca, vrea doar biberon, e marait. Am ajuns sa-i dau iaurt sau fructe cu biscuiti in biberon. Pai doar n-o sa-l las nemancat. Am incercat si asta dar e incapatanat si nu a mancat aproape doua zile. Si cum nu e vreun gras, i-am dat cum a vrut, doar sa manance. In vara mi-a refuzat o luna de zile lingurita. Nu a fost chip sa deschida gura. Am fost cu nervii praf. Plus ca abia de cateva saptamani mananca si el bucatele fara sa-i vina sa vomite. Ce sa va spun, un rasfatat si umatate![]()
mamica de baietzel Darius 
Darius 1 an
pozele lui Labuta
poze
Darius s-a nascut a doua oara
Giova spune:
Tanimi mersi. e super misto pensiunea. am si salvat linkul.
ce mortala e iarina...vad ca nu i-a prea placut zapada....
bunica Toia a facut o tinuta de vis, se pricepe.
Pooh ati fost la dr? care e diagnosticul? sper s anu fie ceva grav.
Lucialu sper sa scapati de febra. daca sunt mucii incolori nu trebuie sa-ti faci griji. sper sa nu fie nimic grav nici la voi, o simpla raceala si sa treaca repede.
Nu cred sa taie retro...ar fi total absurzi. si ar trebui sa ne lase pana la final cu aceeasi suma...acum om vedea cat ne mai lasa acasa si cu cat
.
Blanca si edi e cu mofturi lsa mancare...ewl casre balota la greu orice. or fi caninii de vina, asta sa fie si febra aparuta.
Inutsa sp[er ca analizele sa iasa bine si sa nu fie vorba de astm. incearca sa te calmezi....eu stiu ca se face in urma numeroaselor bronsiolite repetate des.
intra oricand sa te descarci, ajuta foarte mult.
biutza gingasa.
Anemona nu aveti maselutzele iesite? sa iasa repede...pe noi caninii ne chinuie
.
Mancarica copilasi...sincer ma depaseste...nu mai stiu ce sa-i fac sa pape: in general el e fan ciorbe/supe. asa ca le fac cu carnitza si mult zarzavat.
Azi ii fac spanc cu ou sa vedem daca doreste. Sambata si ieri a papat chiftelutze marinate.
Doina ce mai faceti voi? nu v-am mai vazut prin parc toata vara.
sper sa-si revina Darius cu mancarea....of ce copiii mofturosi avem....o fi ceva in aer?
Gio
de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 prichindei, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris
mamica de 2 smecherasi
lucialu spune:
Uoooof ca numai vesti "beton" sunt aici.
Inutsa sa dea DD sa nu fie decat o alarma si Biei sa-i treaca repede!
Tanimi, naspa dc tre sa te intorci.
Giova, ce fain! Ma gandesc ca ti-o fo greu, da ' si sa iti fie casa plina de copii
Noi suntem in continuare varza, muci si tuse la greu, inca febrila. As vrea sa-i dau ceai, dar parca vad ca numa cu seringa il va bea. Si nu mananca frate, parca traieste cu tzitza si aer. Ciugule. Si noi sutem supare/ ciorbare, mai exact eram
Legat de CIC, eu oricum voi ramane acasa. Am stat cu al meu si am vorbit, dc e vreo posibilitate sa-i dam in judecata, adica cu ceva sanse, o vom face. Sa vedem cum taie si dc chiar va fi cu efecte imediate, adica si pt noi. Oricum, la cat am asteptat fata, pana la urma n-au decat sa se duca invartindu-se cu banii lor(ne incurajeaza enorm sa ne mai declaram veniturile, ca nu se merita, ca numa ne mananca banii si nu beneficiem de nimic, de la anu va intra coplata in actiune
la sanatate). Cum ne-am descurcat pana acum, ne vom descurca cu ajutorul lui DD si cu mainile si mintile noastre si deaici inainte, fata sa fie sanatoasa in primul rand, si noi pe langa ea, sa ne bucuram unii de altii.
Moniland, o mica sugestie:noi nu mai luam peste de crescatorie, ca e gras(crapul)si nu are nici un gust. Incearca dorada regala sau bibanul marin, se pot prepara simplu cu un pic de ulei de masline si un pic de lamaie, noi am facut sapt trecuta biban la gratar, un deliciu, a mancat pupa
si msi luam si merluciu de obicei sau cod, pt ca chiar de e congelat, e gustos si cu omega 3 in el. dupa somon nu s-a omorat fata, vreau cand gasesc ton sa fac sa vaz ce zice zmeureaua mea.
LMA Andreelor si Andreilor!
sanatate tufa grevista la papat!
aaa Blanca, am vazut ca ai scris la alt topic despre lapte si spuneai ca dai Evei ceva lapte cu cereale de la Nestle. De care mai exact, sa stiu dc e altfel decat ce ii dam noi, ca spuneai de cutie cu 2 pungi???
Noi ii dam cereale cu lapte![]()
edit: i-am facut ou, pe care il manca in absolut orice formA, inca ma feream eu sa ii dau mai mult, acum nu a vrut deloc. a mancat 3 biscuiti si o lingurita de iaurt
pooh spune:
Multa-multa sanatate copilasilor bolnavi!Off,pe mine ma termina cand il vad bolnavior......Inutsa,

poate totusi e o alarma falsa....de ce nu ceri sfatul unui alt medic?Sau sa te duci la un pneumolog.....pt. a da acest diagnostic,nu trebuie sa se efectueze niste teste mai speciale?(gen spirograma,etc....
sau poate nu stiu eu bine.....}Lucilau,bucura-te ca exista tzitzi....al meu nu mananca mai nimic
sanatate ulta pupei
Pooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)
pooh spune:
despre noi....suntem tot cu febra
Dr. a zis ca e vai si amar ce e in gurita lui,(eruptie dentara),s-ar putea ca sa aiba febra si din aceasta cauza....Insa are amigdalele usor inflamate,si cica ar fi un pic sensibil la urechea stanga....Noah,tare m-am lamurit
Mi-a dat antibiotic cu indicatie sa-i dau doar daca si azi face febra peste 38.8-39Febra mare a facut,antibioticul inca nu i l-am dat,si sincer nu stiu cum sa procedez.....e marait tare,inghite din ce in ce mai greu(ii curg balele non-stop),nu mananca aporape nimic
Astept si sper sa-si revina....In leg. cu CIC si indemnizatie,nici nu vreau sa ma gandesc ce si cum va fi......si sa ma oblige sa ma intorc la munca,ma intorc la un salariu de kk(lucrez in invatamant si cum s-au micsorat muuult salariile,e aiurea
)Pooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)
blanca000 spune:
Lucialu eu laptele www.coradrive.fr/villerssemeuse/tous-les-rayons/bebes/aliments-sucres-sales/petit-dejeuner/article/16227/nestle-cerelac-banane-2x250-ml.html" target="_blank">asta il dau Evei..adica asemanator caci ce iau eu e de la 6 luni+ si cu vanilie nu cu banana..il combin cu Humana Junior gata preparat de la cutie mica..am ajuns sa ii pun doar 50 ml de Nestle...greu greu..dar asa am intarcato eu pe Eva..altceva nu a acceptat neam...
-------------------------------------------
Mami
de
Eva Ilinca 25.07.09
"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo
lucialu spune:
Pooh, multumesc
si sanatate si micutului Balasz!
vai de el saracu'.
Blanca multumesc!
Le vazusem, dar i-am luat doar cutii de cereale ori cu lapte de la Milupa, ori cu lapte Humana de care luati si voi. Nici fata mea nu vrea alt lapte in afara tzitzei.Sunt speriata sa nu continue asa si sa refuze total laptele dupa intarcare si are cu cine semana, noi nu bem![]()
Asa e, tzitza ne-a scos din multe belele, dar mie tot mi-e frica sa nu fie indeajuns. Nu vreau sa o intarc, chit ca mi-e greu, efectiv se invarte casa cu mine dupa reprizele lungi si dese de alaptat. Tre sa mai iau vitamine. Beau la bere de ghimbir intr-o veselie sa fie lapte.
Blanca, tu intrebai de vitamine. Am vorbit cu nasica pupei si ea mi-a spus de Viusid(e ft bun in genere). Nu stiu acuma exact la copii asa mici, ce si cum. O sa intreb doctorita despre el cand merem azi. Cica da roade si la imunitate dar auxiliar si la pofta de mancare. Mai bine pun un link, poate sunt mamici mai pricepute sa nezica si noua http://www.pcfarm.ro/prospect.php?id=2837
inutsa spune:

Va multumesc pt gandurile bune
.
De unde supozitia ca fata are astm? Pai a avut 3 pneumonii pana acum [ultima cu bronsiolita], toate fara febra, cu "wheezing" [suierat in timpul respiratiei] si cu insuficienta respiratorie acuta. Prima pneumonie a fost mai "usoara" ca sa zic asa, dar s-au agravat in timp, caci respira din ce in ce mai greu. Ultima data cand a facut si bronsiolita nici nu mai zic, a ajuns in stare grava in doar cateva ore; seara incepuse sa tuseasca putin, a doua zi dr de fam a zis ca are o "banala" rino-faringita, iar peste o ora de la consult ajungeam la spital pt ca avea lipsa de oxigen [nu mai statea treaza decat f putin, era f letargica]; a fost horror sa vad cum de la o ora la alta se simtea din ce mai rau si respiratul nici nu mai zic... de abia respira.
Dupa cum au fost pneumoniile astea dr mi-a zis ca e exact "ca la carte" , corespunde astmului. Mai are si eruptii pe piele uneori, iar altadata i s-au umflat pe rand ba un ochisor, ba o palma, ba laba piciorului [am mers si la chirurg cu ea si a zis ca e o alergie]. Alergiiile si astmul merg mana in mana, dar nu toti alergicii fac astm.
M-am documentat un pic si m-am calmat. Astmul la copii e diferit de cel al adultilor, nu se vindeca total dar se poate trata astfel ca sa nu ajunga sa faca crize de astm. Dracul nu e asa negru precum pare. Trebuie sa stabilim exact diagnosticul intai, sa vedem la ce e alergica si cu tratament avem toate sansele sa tinem in frau boala.
pooh spirograma se face la copii mai mari , la varsta asa mica nu se practica. O sa facem alte analize, nu mai stiu cum se numesc, le am scrise pe foaie.
Balasz are cumva si vezicule pe amigdale? A facut si Bia rosu in gat, avea vezicule pe amigdale si nu a mancat timp de vreo sapt. Veziculele indica faptul ca e viral si nu e nevoie de antibiotic. Sa ii treaca repede!
doina ti-am vazut povestea in revista "mami" anul trecut
moniland nu tuseste, doar pneumonii urate a facut
giova 5 baieti?!
Imi cam inchipui ce razboi era in casa dupa ei
tanimi frumoase pozele! Voi ati avut ceva zapada, nu gluma!
Inesa, fericita
de Bianca-Maria (14 iulie 2009)
inutsa spune:
Si daca tot sunt ametita, am uitat sa urez LA MULTI ANI celor care se sarbatoresc azi! Si insanatosire tuturor bolnaviorilor!
Inesa, fericita
de Bianca-Maria (14 iulie 2009)
Giova spune:
Vitamine nu le dau, le-am dat doar Imunogrip si marco mai ia vitamina C si omega 3. in rest nimic nu primesc.
Pooh sper sa scada febra si sa scapati de antibiotic...insa daca e asa dezastru in guritza nu cred sa scapati fara.
Mi-a venit coletul cu jucariile pt. mosh ale lui Edi,...cumparate de pe amazon. a venit in 6 zile cu curierul, direct acasa
.
e faina si rata aia de tras, de la Tomy, are un buton si chiar macane
.
I-am luat un costum de mosh lui Edi. sper sa gasesc si pt. marco, caci vroia sa s eimbrace cu asta de 2 ani
.
am fost pe centru cu Edi...se pregateste orasul de sarbatoare...frumosss....
Mi-a dormit in caruciuor la greu...eu am inghetat pe afara....dar daca am avut treaba...
fug sa mananc si eu si sa-i dau si lui Marco.
Profitam ca Edi doarme.
Gio
de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 prichindei, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris
mamica de 2 smecherasi