Zmeurici de iulie-august 2009 (5)
Raspunsuri - Pagina 14
Giova spune:
Blanca poate va alege aceleasi varinate...ma refer la Elena. dar una e sa te sacrifici un an, de la 2-3 sa-i ti departe de tine, sau la o cresa privata, sau cu o bona, sau sa stai acasa tu ca parinte...si pe urma de la 3 ani sa mearga la gradi, in colectivitate.
Dar daca mama sta doar 1 an acasa???? sunt 2 ani de sacrificiu, copilul e mult mai mic, mai vulnerabil la capcanele vietii....
e greu, tare greu.
Sunt curioasa cate mamici vor mai face copii in acest viitor sumbru care se arata.
Moni parintii tai lucreaza?
Eu inca sper ca noi sa ne ducem la bun sf. cei 2 ani...
si daca se promulga aceasta lege sa intre in vigoare pt. mamicile care intra atunci in CIC. nu sa se puna retro activ. pai atunci ar fi un scandal monstruos...noi am stat 18 luni acasa, altele 17, altele 3, 5....
Gio
de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 prichindei, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris
mamica de 2 smecherasi
Moniland spune:
Fetelor, eu diseara sunt in Bucuresti. Mi-ar fi placut sa va intalnesc dar nu stiu cand ajungem ca inca nu am plecat. Las nr. meu de tel in contul comun, si daca aveti programul in asa fel incat va permite o intalnire cu mine mi-ar face o deosebita placere.
blanca, eu nu stiu cum o sa fac cu fetitele dupa 2 ani. M-am gandit, dar inca nu vad nicio rezolvare.
de gemenute Laura Ioana si Irina Maria
uliiasi spune:
Buna, mamici!
Am culcat si eu una bucata zmeurel obosit, azi a adormit dupa ora 2, sunt curioasa cat doarme, ieri nici o ora n-a dormit. Noaptea avem programul lui Edi a lui Giova, se trezeste plangand, nush ce are, azi noapte a avut program de plans la 12 si la 2....Se trezteste, se chinuie sa adoarma la loc si nu poate, si il apuca plansul. Macar cand era mic ii bagam tzatza in gura, dar asa...
In rest, reactii la vaccin inca nu, sper sa nu apara, Doamne ajuta.
Eu n-am urmarit stirile, dar ar fi mult prea ciudat sa aplice legea asta noua si incazul femeilor care sunt deja in CIC. Ce fac, de maine ma duc la servici? Imi iau copilul cu mine? Treburile astea dureaza luni de zile. Eu de exemplu din primavara ma apuc de cautat cresa(particulara, de stat, verific tot). Din pacate pt cresa de stat cel putin aici in Bucuresti trebuie sa te inscrii cu cel putin 1 an inainte ca sa prinzi un loc. Plus ca eu trebuie sa incep serviciul in iulie, iar anul incepe in septembrie (parca asa e si la cresa, ca si la gradi, nu?). Deci tare cred ca va fi cresa particulara, cel putin pt cateva luni. Ori o alta varianta ar fi s-o aduc pe mama in Bucuresti sa stea cu noi cateva luni pana ce gasesc o solutie buna(tot nu e bine nici asa). Nu se poate lua o decizie din asta de pe azi pe maine, de asta mi s-ar parea ciudat sa aplice legea asta la toata lumea, ar fi chiar batuti in cap...
Pentru gemeni nici nu ma gandesc, cheltuielile sunt duble, e ingrozitor de greu...
Ma duc sa fac papa, revin.
Iulia, mamica fericita de David Andrei (04.07.2009)
www.youtube.com/watch?v=o2K9w09EPiU" target="_blank"> Botezul lui David
Poze
Giova spune:
am pus si eu cateva poze din Alba:
http://www.dropshots.com/Edi_Marco#date/2010-11-20/11:04:46
Uliiasi edi se trezeste plangand, nu accepta nimic si doar dupa ce-l ung cu orajel se calmeaza. Culmea ca a avut vreo 3 nopti super linistite si acum iar cu plans...probabil si durerea dintilor mai ia o pauza
.
Edi va merge la cresa de la anul, unde este si marco...la privat.
Ne costa o carutza de bani, dar alta solutie nu avem, macar acolo sunt impreuna si va fii si acomodarea piticului mai usoara.
Gio
www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 prichindei, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris
mamica de 2 smecherasi
Giova spune:
Tocmai a anuntat la stiri, ca mamele care sunt deja in concediul post natal, nu vor fi afectate de schimbari.
Doamne ajuta!
Gio
mamica de 2 smecherasi
elenada spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui blanca000 Aveti dreptate, e rau sistemul la noi. Cresele si gradinitele bune se numare pe degete, cele private sunt scumpe, bonele sunt discutabile. Nu bag mana ca si in alte parti nu e la fel. Eu am noroc, asa cum a spus si Giova ca ai mei stau destul de aproape, la curte si mama e pensionata deja...probabil ca Eva va creste mai mult pe acolo decat in crese. Totusi noi am avut noroc si cel putin un an jumatate daca nu chiar doi (depinde de lege) am stat acasa cu zmeuricile..dar cand se va termina ce veti face? La doi ani ma refer...ati inscris deja copii la cresa, ati vorbit de bone? Ma refer si eu la situatia Elenei cu gemanasii scumpi..ii duci la cresa de la 2 ani sau...? Giova zice " Uite cum e Elena...ce se va alege cu gemenii ei? daca nu-si permite o bona sau cresa privata, atunci ce va face? ii va duce la parintii ei si ii va vedea in weekend? astea nu sunt solutii..."..ok si inteleg, insa peste cateva luni nu va alege oare aceleasi variante?????? ------------------------------------------- Mami de Eva Ilinca 25.07.09"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo |
Asa e Blanca peste cateva luni voi avea acelasi obtiuni dar si piticii vor avea doi ani si cred ca asta conteaza. Una e sa duci un copil de un an si patru luni la cresa si alta e sa il duci la doi ani. Eu cred ca se vede diferenta de varsta chiar daca vb de cateva luni. Ei acum fac progrese majore de la luna la luna. Acum sincer nu i-as duce la cresa pt ca sunt prea mici si chiar nu cred ca le-ar fi bine. Stiu ca nu o sa le fie bine nici macar la doi ani dar atunci chiar nu am ce face.
Inca sunt in dilema ce vom face. Sa locuim cu parintii mei si cu piticii intr-un apartament de 3 camere mi se pare greu mai ales daca nu ai fost obisnuit asa. Sa ii trimit la Onesti nu imi convine pt ca ar insemna sa ii vad din an in paste si chiar nu as vrea sa pierd atat de mult din viata lor. Deocamdata o sa incerc cu cresa asta daca avem noroc sa gasim loc.
Slava Domnului ca nu ne pun astia sa incepem acum munca dar cu ei totul e posibil.
Va pup fetelor
elena
fericita de pitici pretiosi
Ana Maria &
Matei Stefan - 18 iulie 2009Piticii mei iubiti
CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
bibuga spune:
giova-multumim tare!am scapat de una acu dam de alta...ii curg mucii si nu gasesc aspiratorul nazal..am scotocit peste tot..uf,si ma streseaza si med.lui de fam.care m-a anuntat ieri seara ca azi ar fi trebuit sa-l duc pt ror,asa cel tarziu vineri.nu cred sa-i treaca pana atunci,daca va avea rosu in gat sar la el...cei cu graba asta,nu inteleg!?...baietii tai sunt tare draguti,m-am uitat la album,sa va traiasca!!!
voi cauta pe net tratament pt aurasul meu,imi maninca zilele,racelile dureaza luni de zile si este extrem de enervant,epuizant...si deasemenea o reteta muffin cu cocos!ieri am facut o reteta muffin cu cacao si nuci dar la tava,ajustat un pic de mine si a iesit delicios!!!am balotat cu totii in afara de sot,el nu le are cu dulciurile...
daca statul ar platii minimal(600) si al treilea an de cc,eu as sta extrem de bucuroasa acasa,nici nu vreau sa ma gandesc cum va fi din septembrie...n-am ajutor nici eu.nici nu vreau mult,nu-i asa?
va pup
mami de tomi 4dintiosor NOI si victor cu 10 dintisori!(am gresit la calcule data trecuta ![]()
ClaraJ spune:
Buna fetelor,
Am si eu o intrebare la voi. I-am spus prietenei mele din Romania, care tocmai a nascut despre probiotic si ar vrea sa-si cumpere si ea o sticluta. Ma puteti ajuta si pe mine cu un nume si de unde il poate comercializa. Eu cumpar BIOGAIA, da' nu cred ca se gaseste marca asta in Romania. Sau da?
Va multumesc anticipat si va pup foarte dulce,
Clara si Bryce
blanca000 spune:
Clara eu i-am dat Evei colostrum cu probiotice, biotics baby , protectis si acum bifido plus.
Din cele mentionate doar protectis sunt picaturi, celelalte prafuri la pliculet. Mie sincer colostrum mi sa parut foarte ok..complex si complet.
Pe toate le gaseste in farmacii doar ca pe unele mai greu (colostrum si bifido), insa sunt..
Uite ce am gasit de Protectis :
Probiotice de ultima generatie ale reputatei companii suedeze BioGaia AB, lider mondial in domeniu
Protectis picaturi - primul probiotic din lume cu aceasta forma de prezentare
- tratamentul natural si eficient al colicilor la sugari
- echilibrarea florei intestinale
- prevenirea si tratamentul diareei acute (infectioase sau asociate antibioticelor)
- cresterea naturala a imunitatii
- numai 5 picaturi pe zi, doza unica
-------------------------------------------
Mami
de
Eva Ilinca 25.07.09
"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo
inutsa spune:
Buna, fetelor!
Vad ca discutati despre reducerea CIC. Aiurea ca il reduc, parerea mea. Daca se aplica si pt mamicile care sunt deja in concediu, eu tot as fi stat acasa cu fata pana la 2 ani, pt ca am fost studenta inainte de a naste, asa ca nu am un job la care sa ma intorc. O sa am cand lucra toata viata, ne descurcam cu ce avem acum.
giova ti-am admirat flacaii!
clara eu ii dau fetei Protectis, e un probiotic patentat de Biogaia, sau ceva de genul asta citisem pe prospect
Ziceati ceva la un moment dat de un siropel din Spania din pectina de mar pt diaree. Puteti sa imi spuneti exact cum se numeste? Tnx
Sanatate bolnaviorilor!
Inesa, fericita
de Bianca-Maria (14 iulie 2009)