Fotografia ca si arta

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

toate obiectivele cu plaja focala mare sufera la calitate... in plus la focale mari nu prea te mai joci cu apertura, depth of field etc...sunt destule site-uri pe net despre compozite... si cum ziceai o focala fixa nu numai ca iti ofera alte optiuni dar te si forteaza sa "lucrezi" la compozitie... parerea mea e ca fotografia incepe din momentul in care ai un obiectiv fix care are cel putin 1.8 apertura... f1.4 sau f1.2 e si mai fain:) pentru Luna1 care are 50D cred ca 50mm 1.8 e un inceput.. daca iti permiti incepe cu sigma 30mm f1.4 si canon 85 f 1.8.. obiective ieftine dar f. bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

asa, si de ce ma rog 1.8 minimum?:)

credeam si eu chestia asta, dar, dupa cativa ani de scoala foto am aflat ca nu e deloc asa.
Si anume, chestia cu DOF si blurarea fundalului e buna numai la fotografia comerciala, de produs, sau cand facem poze de familie cu copiii nostri si fundalul nu zice nimic.

dar ca o fotografie sa fie buna, atunci trebuie toate elementele din cadru sa conlucreze, subiectul nu e unul singur, ci exista acolo ierarhii, idei, ciocniri etc.
Pt asta, nu iti trebuie musai 1.8, ba dimpotriva, o diafragma mai inchisa, ca sa nu gresesti clarul prea tare.
Sunt situatii si situatii, dar separarea planurilor unei fotografii se poate face prin mijloace mult mai interesante decat prin blurare si atat.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

am vrut sa zic mai multe dar nu am atata scoala foto:) totusi mai spun doar una si las pe fiecare sa se documenteze...lumina?

Mergi la inceput

pai da, in lumina proasta, noaptea etc e bine sa ai diafragma cat mai deschisa(deci si posibilitatea asta), dar , repet, nu e un must pt fotografie buna , sa nu uitam ca dslr-urile scoase anul asta stau f bine la Iso ....:)

(al meu e deja depasit, model 2006, cam cu purici....:) )

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

pai da, in lumina proasta, noaptea etc e bine sa ai diafragma cat mai deschisa(deci si posibilitatea asta), dar , repet, nu e un must pt fotografie buna , sa nu uitam ca dslr-urile scoase anul asta stau f bine la Iso ....:)

(al meu e deja depasit, model 2006, cam cu purici....:) )

Cum mi-am alaptat copiii

nu am zis ca daca ai f1.8 faci fotografii bune sau ca asta ar fi unica conditia necesara. tu te referi mai mult la compozitie si sunt de acord cu tine.. cand le combini pe amandoua iese ce trebuie.. pai un full frame aparut anul asta da, te ajuta la un iso de 12800 ...cu toate ca prefer un iso mai mic putin si o diafragma mai deschisa.. deci o combinatie.. dar ce pret are un full frame nou?
si al meu e 2008 si dupa cum vezi cam la 1 an apare alceva mai bun... de aia am un principiu.. o lentila buna inainte de aparat.

Mergi la inceput

;)
sigur.
dar bun nu inseamna neaparat de la 1.8 in jos, exista fixe cu 2.8 minunate de exemplu, sau zoom cu plaja scurta de focale cu f 4 constant, samd.

dar, in pricpiu, sunt de acord cu tine.
Un obiectiv 18-200 nu poate fi prea bun, calitatea imaginii scade de la atatea lentile introduse in obiectiv.
Eu una n-am avut d-astea niciodata.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

La multi ani!

Numai scrie nimeni la subiect?
Cei interesati,haideti sa-l animam putin sa mai invat si eu de la voi.

Eu sunt exact ca Luna1,mi-am cumparat recent Canon 50D si un obiectiv 18-200,3.5-6.3.
Acum ma tot joc cu modul creativ dar inca nu-s multumita de ce imi iese.

Cine imi zice niste site-uri profi pt incepatori?Hm,m-am tot uitat pe forumul nemtesc Canon si mi-am cam prins mintea,in plus,parerile sunt atit de diferite.

Luna1,mai povesteste-ne cum ai evoluat.

Seara faina!

Mergi la inceput

ce poate face pasiunea pentru fotografie:

http://fstoppers.com/street-photographer-discovered-a-few-days-after-her-death/

Mergi la inceput

Alina, am mai postat site-ul pe prima pagina. Incepe cu partea tehnica care e cea mai usoara si lasa partea artistica dupa ce stapanesti camera. Uita de modul creativ totusi daca ai dat o gramada de bani pe 50D. Ceea ce faci in modul creativ se poate face cu o camera P&S de $100.

Asta poate fi un inceput:
http://photography-on-the.net/forum/showthread.php?t=414088

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Ce carte pt incepatori imi puteti recomanda? Tocmai pt partea "tehnica" am mare nevoie (dar care sa treaca de primele informatii, de exemplu cartea de la National geographic da informatii foarte pe scurt), despre partea "artistica" am mai citit si experimentat.

Cu ce dotare ar fii bine sa incep (una care sa nu ma coste luna de pe cer, dar care sa imi permita sa evoluez pina cind am sa stiu ce vreau si ce pot)?

Multzumesc

Mergi la inceput