speranta moare ultima
Raspunsuri - Pagina 2
Rufus spune:
Mai, eu cand aud ca avem buzunarele goale ca ni le golesc "aia" sau "aialalti", vai de noi, saracii, imi vine sa zic una birjareasca...cine naiba ne baga mana in buzunar?
In care parte a lumii se dau bani moca? Ca imi iau familia si maine plec acolo!
Dar, ce-i drept e drept: stam si inghitim mizerii, nu facem nimic.
Numai ca sunt mizeriile noastre, oricat le-am arunca in curtea altora.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009
Edip spune:
eu cred ca pentru majoritatea romanilor comunismul a fost, este si va fi sistemul ideal... altfel nu imi explic toate comentariile de pe forumul asta...
nu degeaba a zis capcaunul ca majoritatea romanilor a imbratisat f. usor si repede ideea de comunism dupa razboi.
viviana spune:
Eu nu cred ca majoritatea.
Dar sunt foarte multi cei care nu pot gandi in viitor, sunt lipsiti de simt civic, raporteza mediul in care traiesc la ei, vor egalitate - acea egalitate prost inteleasa care nu naste progres, acea egalitate in care el nu trebuie sa se straduiasca sa-l ajunga pe cel din fata ci mai bine asta este adus la nivelul lui.
Pe vremea comunismului aproape fiecare isi construise o retea de relatii prin care puteai cate ceva, faceai rost de ceva.
Ei bine, azi, se intampla ce a zis Capcaunul apropo de piraterie - acele retele functioneaza si oamenii apeleaza la ele in ideea ca nu au bani si vor si ei ceea ce au altii, dar nu prin munca si prin straduinta proprie.
Au o gandire intortocheata: daca mie statul nu imi da bani sa cumpar softul pe care il vreau, ia sa ma razbun eu pe stat si sa-l cumpar piratat. In fond nu se razbuna decat pe cel care a muncit sa-l elaboreze. Si le place asa... Ii razbuna... Ca ala de-a scris softul "a gandit, n-a muncit"
Si uite asa ajung sa faca exact ceea ce le reproseaza ei, azi guvernantilor: sa fure.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi