Cum scap de cistita pentru totdeauna?
Salutare,
Am o problema destul de urata!
Sufar de cistita recurenta! Anul acesta am facut de 3 ori!
Este tare neplacut, imi vine sa urinez des, senzatie de usturime foarte puternica si inflamatie in partea de jos!
Prima "criza" am avut-o exat pe data de 1.01.2010 --- si am fost nevoita sa ma duc la Urgenta (m-am speriat foarte tare deoarece ma ustura pana la lacrimi cand urinam)!
La spital mi-au facut atat analize de sange cat si de urina, au facut si ecogratie la vezica si mi-au pus diagnostic cistita!
Am luat antibiotic ciprinol 250ml - 2/zi timp de 5 zile combinat in primele zile cu antiinflamatoare.
A trecut relativ repede - deja dupa 3 zile de la tratament nu ma mai ustura!
In vara am avut iar dar de data asta o forma mai usoara! Am luat iar ciprinol si a trecut!
Aseara au inceput iar usturimi, senzatie de urinare de, dureri in partea de jos, sunt la a 2-a pastila de ciprinol!
V-as ruga sa-mi spuneti de ce reapar aceste cistite si ce as putea face?
Vreau sa mentionez ca am o igena foarte stricta atat eu cat si sotul meu! Fac tot ce m-a sfatuit doctora de la Urgenta-unde am mers prima data: spalat dupa fiecare contact sexual, spalarea sa se faca din fata in spate, sa incerc sa urinez dupa fiecare contact sexual!
Nu stiu ce sa mai fac? Ce parere aveti despre spalaturile vaginale cu irigatorul? Oare mentine o igena mai buna daca il folosesc 1-2 ori pe saptamana?
orice sfat si parere ma va ajuta in special psihic deoarece sunt foarte necajita
Raspunsuri
geniest spune:
Si eu am probleme. Au aparut dupa 30 de ani si o faceam cam de 2 ori pe an.
S-a mai imbunatatit situatia de cand am grija sa imi fortific imunitatea si cand simt ca nu e in regula iau pastilute Urinal (fructe de merisor) si Rowatinex - picaturi.
CorinaDani spune:
buna,
in primul rand ar trebui sa incerci sa identifici chiar tu momentul care coincide cu aparitia cistitei. nu ai fi prima care se plange ca se imbolnaveste de cistita dupa (fiecare) contact sexual mai patimas, ca sa zic asa...
in al doilea rand, neaparat ar trebui sa-ti faci din nou sumar de urina si urocultura, dar dupa terminarea tratamentului pe care il faci acum. n-ar strica si o ecografie la rinichi si vezica.
intrebare : tratamentul de acum il faci tu, din proprie initiativa, bazandu-te pe rezultatele bune avute la primul episod de cistita, sau de fiecare data ai intrebat medicul ?
in al treilea rand e posibil ca sotul tau sa fie purtator sanatos de cine stie ce, deci nu are deloc simptome, si sa te reinfecteze dupa fiecare contact sexual, chiar daca aveti o igiena stricta; asadar, poate nu ar fi rau sa mearga si el la un urolog si sa-si faca analize. pana atunci, protejati-va cu prezervativ...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
CorinaDani spune:
tot eu : pana nu rezolvi problema, evita sa porti lenjerie intima si imbracaminte stramta, din materiale sintetice, nu purta tanga, oricat de mult ti-ar placea. intr-o emisiune a faimosului dr.oz, acesta sustinea ca purtarea lenjeriei tip tanga favorizeaza infectiile urinare, prin "migrarea" microbilor din zona anala spre vagin si orificiul prin care se elimina urina (scuze, imi scapa acum denumirea medicala a acestuia).
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
giulia71 spune:
Mergi la un urolog bun, fa-ti analizele apoi pe baza lor vei urma un tratament mai indelungat.
Se poate administra si Urovaxom care este un vaccin.
Hidrateaza-te corect, min 2 l de apa/ceai pe zi.
Poarta lenjerii de buimbac.
Evita baile,sunt recomandate dusurile.
Evita tanga.
Poti incerca in perioada de calm si extract de merisor pentru prevenirea recidivei sau 1g de vit C/zi.
uneori gandesc prea mult....
carmen_10 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Alinutza1979 Salutare, Am o problema destul de urata! Sufar de cistita recurenta! Anul acesta am facut de 3 ori! Este tare neplacut, imi vine sa urinez des, senzatie de usturime foarte puternica si inflamatie in partea de jos! Prima "criza" am avut-o exat pe data de 1.01.2010 --- si am fost nevoita sa ma duc la Urgenta (m-am speriat foarte tare deoarece ma ustura pana la lacrimi cand urinam)! La spital mi-au facut atat analize de sange cat si de urina, au facut si ecogratie la vezica si mi-au pus diagnostic cistita! Am luat antibiotic ciprinol 250ml - 2/zi timp de 5 zile combinat in primele zile cu antiinflamatoare. A trecut relativ repede - deja dupa 3 zile de la tratament nu ma mai ustura! In vara am avut iar dar de data asta o forma mai usoara! Am luat iar ciprinol si a trecut! Aseara au inceput iar usturimi, senzatie de urinare de, dureri in partea de jos, sunt la a 2-a pastila de ciprinol! V-as ruga sa-mi spuneti de ce reapar aceste cistite si ce as putea face? Vreau sa mentionez ca am o igena foarte stricta atat eu cat si sotul meu! Fac tot ce m-a sfatuit doctora de la Urgenta-unde am mers prima data: spalat dupa fiecare contact sexual, spalarea sa se faca din fata in spate, sa incerc sa urinez dupa fiecare contact sexual! Nu stiu ce sa mai fac? Ce parere aveti despre spalaturile vaginale cu irigatorul? Oare mentine o igena mai buna daca il folosesc 1-2 ori pe saptamana? orice sfat si parere ma va ajuta in special psihic deoarece sunt foarte necajita |
Si eu am patit asa acum 2 ani....aveam cam o data la cateva luni boala asta.....dar eu nu luam tratamentul tot, adica daca aveam antibiotic 5 zile si dupa 3 zile eram ok nu-l mai luam, o MARE greseala....intotdeauna ia antibioticul cat timp iti este recomandat...apoi spalaturile vaginale nu au relevanta cu cistita si nu sunt recomandate...doar la sfatul medicului si in nici intr-un caz atat de des, de 2 ori pe sapt....no way...
Sunt de acord cu tanga...eventual poti lua chiloti de bumbac ca se gasesc o versiune intre tanga si cei normali.....
Si mai ales fa-ti analize de urocultura cu antibiograma...deoarece exista posibilitatea sa fii imuna la ciprinol si asa vei descoperi alte antibiotice care sa-si faca efectul!
Marilen spune:
URO-VAXOM, 10 zile pe luna, 3 luni-toamna si 3-primavara.
La mine asa s-a rezolvat.Si au trecut cativa ani de atunci...
ligia13 spune:
3 cure de 1 luna + 1 luna pauza de
- suc de merisor(cel BIO - e cam scump ..dar merita) sau extract de merisor (extractul e mai ieftin)
- propolis
- extract de ienupar
Sanatate!
lorelei_19 spune:
Uneori cand apar primele simptome (recunosti usor prima a cistitei) bea lichide muuuuulte, adica in decurs de o ora cam 2-3 Litri de apa sau ceai. De multe ori se elimina bacteriile singure prin metoda asta. Nu ajuta insa intotdeauna.
Un al doilea sfat e ca dupa ce mergi cu scaunul afara sa te stergi cu hartia igienica incepand din directia vaginului in sus si nu invers. Asta mi-a spus o colega de serviciu care are des problema asta.
Allure spune:
nu vei scapa niciodata de cistita "pt totdeauna" pt ca esti femeie :)
fereste-te de frig, poarta sosete in casa, fa pipi imediat dupa actul sexual, bea apa multa (temperatura camerei, nu rece); iti recomand un produs natural care face minuni: D-Mannose, te scapa cit ai zice peste de microbi...
chestia cu renuntatul la chilotii tanga nu are legatura cu infectia cita vreme igiena este la mare pret; va recomand sa spalati zona cu apa si sapun dupa fiecare scaun si cu asta basta! (valabil pt cele cu tranzit intestinal regulat...ca daca va apuca treaba mare la amiaza, la servici, e o problema cu spalatul...atunci servetelele gen baby-wipes ajuta)
eu faceam infectii urinare f des de la apa de robinet; cum am trecut pe apa plata exclusiv, cum s-au dus infectiile...(ma rog, cistita si infectiile urinare nu sint acelasi lucru dar sint din aceeasi categorie)
cam atit imi vine in cap acum...
"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*
“Today I will do what others won’t, so tomorrow I can accomplish what others can’t.”
rory76 spune:
Purtarea absorbantelor are legatura cu cistita? Pentru ca eu fac mai ales dupa menstruatie sau daca nu beau suficienta apa...Sunt mai bune OB-urile?