mucii si gradinita, ce facem?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Mcoca - foarte bine punctat

Simona cu Robertzel baietzel frumos

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti si Poze cu bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela0521 spune:

NU, nu sunt inconstienta sa imi trimit copilul racit cobza, cu temperatura si stare de rau! NU as dori sa imbolnaveasca si alti copii si astept acelasi lucru de la alti parinti. daca as fi asa nu as mai chema saptamanal medicul acasa (in ultimele 3 saptamani a venit in fiecare saptamana) sa imi colsulte copii, care, apropo, nu vine pe ochi frumosi niciodata (deci NU, nu e vorba de lipsa de interes sau de zgarcenie din partea noastra ca parinti, ci faceam absolut tot ce este necesar pt copiii nostri), nu as mai da tel peste tel cerand lamuriri pt orice mi se pare suspect. NU, nu este un medic care da antibiotic pt orice fleac de raceala, si nici nu priveste consultul ca pe orice consult. am precizat ca vine acasa, nu ne ducem la cabinet sa ne asteptam randul, deci are tot timpul sa ii controleze ca la carte, nu o preseaza nimeni sa dea tratament daca nu este intr-adevar nevoie de unul (nu sunt adepta medicamentelor care rezolva absolut totul oricand), si nici nu are retineri sa scrie unul atunci cand trebuie (nici nu tin copilul netratat daca necesita tratament). este medic de familie acum, insa specializarea ei este pe pediatrie, a lucrat ca neonatolog, plus ca a lucrat si pe ambulanta o perioada. am toata increderea in ea ca este un medic fff bun, ca priveste lucrurile ff serios si ca isi da tot interesul sa fie bine.
saptamana trecuta i-am dat antibioticul (klacid) de la mine putere pt ca facuse un pic de febra in acea dimin plus ca avea o tuse nasoala (mi se parea mie). am chemat medicul in acea zi si s-a dovedit ca febra ar fi fost de la viitoarele masele. ne-a recomandat aspirat bine nasul si biorinil, doar 3 zile de antibiotic, pt ca tot il incepusem, si chiar era pe calea cea buna, incepuse sa i se fluidizeze si mucozitatile, de tusit nu mai tusea deloc, probabil ca trebuia continuat tratamentul 5 zile, mai ales ca reactionase f bine, insa l-am intrerupt dupa 3 zile. asta este!
nu a facut febra deloc ieri si nici in celelalte zile decat in acea zi cu maselele, iar mucii nu curg singuri (deci nu raspandeste microbi pe jucarii, mese, haine etc), ci se astupa pur si simplu si nu mai poate respira decat pe gura, fapt care o irita si o face sa tusesca din aceasta cauza. nu are absolut nici un fel de tuse, nici seaca nici expectorativa. tuseste DOAR de la muci, asa reactioneaza ea cand are nasul infundat. cum am mai zis, acasa o aspir bine dimin (pe timpul noptii se strang secretiile mai abundente) si o scap de acele secretii, iar dupa aceea pe tot parcursul zilei nu mai are nici un fel de problema cu tusitul. mai sterg de 3-4 ori nasucul pe timpul zilei, insa nu are mari probleme rstul zilei. daca ar fi ceva grav si molipsitor nu ar face si fratiorul ei, care, by the way, nu are ABSOLUT NIMIC!!!!
in alta ordine de idei, am luat copilul ieri de la camin, am chemat iar dr, a zis ca nu are la plamani nimic, doar mucii care totusi nu sunt ok pt ca tin atata timp, si i-a dat antibiotic unasyn 5ml la 12 ore si ketoff 3ml seara. am decis sa o las acasa saptamana aceasta, ca sa nu mai existe discutii pe tema ei la camin.
si surpriza, cand l-am luat ieir pe baietel de la camin am vazut pe dulap un sirop ketoff, adik era un copil adus la gradinita, desi se aflta sub tratament, si mai mult ca sigur lua si andibiotic acasa dat de parinti (probabil orele de antibiotic nu se suprapuneau cu cele de la gradinita). asa ca va intreb eu acum pe voi intrebare intrebatoare: ori e aceeasi lege pt toti, ori nu?!?

Eu + Rares (19 aug 2006) + Rebeca (4 iun 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

Citat:
citat din mesajul lui Zina

Laura, tot la un google simplu ar fi trebuit sa afli ca in cazul mononucleozei infectioase, o persoana infectata este contagioasa cateva zile inainte de aparitia bolii si pana la 18 luni dupa aceasta. Si in majoritatea cazurilor, la copiii sub 5 ani simptomele sunt uneori de neobservat, dar boala nu este una usoara. Asa ca, te rog, nu vreau sa creez un nou subiect, vroiam sa accentuez ca, uneori copilul poate fi purtator de alta boala, nu viroza, cu simptome asemanatoare virozei.
Si aici se vorbeste de mucii verzi ai fetitei Mirelei, cu tusea nasoala (exprimarea ei) ce-o are si nu-i mai trece. Si era suparata ca asistenta a chemat-o sa ia fetita acasa.

asa... nu inteleg ce ai demonstrat?
daca mononucleoza e contagioasa si inainte de a aparea simptomele (asa cum majoritatea bolilor contagioase sunt), ar trebui sa ne uitam in globul de cristal si cu 5 zile inainte sa nu-i ducem la gradinita???
daca bolile contagioase sunt contagioase inainte, in timpul si dupa trecerea simptomelor, ce rost are sa nu-l duci (din cauza faptului ca-i contagios) numai in una din cele 3 perioade? eviti ceva? evident NU.
inteleg sa nu-l duci daca copilului ii e rau, nu se simte bine, e slabit.
muci verzi am si eu, de la o sinuzita (pe caer, by the way, o tratez), exact din septembrie pana in mai (ar fi supermegaextracool sa nu mai merg la serv si sa stau in concediu medical in perioada asta ), si nu am dat-o nimanui (so far). muci verzi se fac si de la alergia la mucegai, de exemplu. Iar tusea de la muci este extrem de comuna la copii.

c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07

FEBRUARIE thing-a-day

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Mirela, Ketofful este un antialergic din cate stiu eu, posibil sa fie un copil alergic care e tratat astfel. La fel cum e f, posibil sa fie folosit ca tratement pe langa un antibiotic si sa fie asa cum zici tu. Cei cu trecere pe langa asistenta/educatoare pot merge si cu antibiotic dupa ei, cei fara, trebuie sa isi tina copiii acasa ca au muci.

Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela0521 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Mirela, Ketofful este un antialergic din cate stiu eu, posibil sa fie un copil alergic care e tratat astfel. La fel cum e f, posibil sa fie folosit ca tratement pe langa un antibiotic si sa fie asa cum zici tu. Cei cu trecere pe langa asistenta/educatoare pot merge si cu antibiotic dupa ei, cei fara, trebuie sa isi tina copiii acasa ca au muci.

Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

laura multumesc de raspuns. mi-ai intarit convingerile!

Eu + Rares (19 aug 2006) + Rebeca (4 iun 2008)

Mergi la inceput

eh, si cu antibioticul e o chestie, ca de obicei nu mai sunt contagiosi atunci cand il iau (daca ab e "tintit" dupa o antibiograma).

FEBRUARIE thing-a-day

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Mcoca, sarcasmul tau nu are nici o valoare. Este de prost gust, doar atat.

Mirela, dupa cum vezi polemici multe pe-aici, pana la urma ai facut bine ca nu ai dus-o la gradi, si faptul ca ai vazut un copilas aflat sub tratament la gradi, arata exact ceea ce eu spuneam: unii se conformeaza regulilor, pe cand altii nu au pic de respect fata de ceilalti, ii doare la cativa metri in spate...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Citat:
citat din mesajul lui Zina

Laura, tot la un google simplu ar fi trebuit sa afli ca in cazul mononucleozei infectioase, o persoana infectata este contagioasa cateva zile inainte de aparitia bolii si pana la 18 luni dupa aceasta. Si in majoritatea cazurilor, la copiii sub 5 ani simptomele sunt uneori de neobservat,

Naspa. Aveti toate sansele sa fi luat-o deja... Ce mama nesimtita aia care nu are aptitundini de medium sa stie asa fara simptome ca o sa i se imbolnaveasca copilul in cateva zile!
Parca te vad ca ceri sa stea copilul respectiv 18 luni acasa ca sa nu fie cumva contagios si sa va dea si voua vreun carcalac.

Sunteti de-a dreptul exagerate unele din voi, ar trebui sa nu scoateti nasul din casa...

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

18 luni si inca doua, de siguranta.

FEBRUARIE thing-a-day

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Doamne, imi vine sa rad cum reactionati fetelor. Ce va mai place sa interpretati orice cuvintel.

Androix, trebuia sa citesti si mai departe, am spus ca ideea era alta. Sa lasam la o parte mononucleoza, nu trebuia sa o aduc in discutie, ca era clar ca veti face un "subiect" si din asta.

Mergi la inceput