Nu gasesc ceaun bun
Raspunsuri - Pagina 3
silvi_2005 spune:
Roxana si eu tanjesc dupa un vas cum ai pus tu dar aici sunt pe la 100 de euro unul mai maricel tare scumpe mi se par totusi.
Nu mai retin cine a pus un site romanesc cu vase negre defonta din acela am si eu se comporta admirabil si nu se lipeste nimic in ele si eu gatesc cu foarte putina grasime.
ina.click spune:
Mie nu-mi e musai de grasime ci de acele feluri de mancare (carne la ceaun, varza, sarmale etc) in care mancarea trebuie sa se gateasca molcom si...mult.
Nu zic ca nu ies si in vasele mele, dar....in ceaun ieseau mai bune.
22 +
roxanaz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui silvi_2005 Roxana si eu tanjesc dupa un vas cum ai pus tu dar aici sunt pe la 100 de euro unul mai maricel tare scumpe mi se par totusi. Nu mai retin cine a pus un site romanesc cu vase negre defonta din acela am si eu se comporta admirabil si nu se lipeste nimic in ele si eu gatesc cu foarte putina grasime. BUCATARIA SYLVIEI Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde |
Silvi, vazut-am acum vreo 3 saptamani in Germania varianta nemteasca a lui Le creuset (erau si le creuset, pornind de la 150 eur.... [rolleyes] care se numesc STAUB. mai erau si la oferta, 80-90 eur.. mi-a cam plans sufletelul dupa ele....
Ina, eu iti dau dreptate 150%.... ador mancarurile facute in acest fel de vase. de aia strang bani la ciorap
gaby76 spune:
ina, la galati se gasesc ceaunele (mai mari sau mai mici) in piata centrala. un ceaun potrivit costa cam 50 de lei. am cautat si eu foarte mult timp, am cumparat un ceaun de la tigani, l-am pus sa se arda si s-a ars de tot... adica s-a topit (nu stiu din ce material era facut dar cred ca era material plastic ). in schimb, ceaunele astea din piata sunt foarte ok, sunt din fonta emailata si se comporta foarte bine. asa ca, vezi prin magazinele mai vechi sau prin piete.
petra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ina.click O bunica mi-a raposat demult, cealalta si-ar da si sufletul din ea numai oalele din bucatarie nu. Deci n-am de unde lua ceaun ca al lor. Am cautat peste tot ceaun din ala "old-style" adica maricel, perfect neted in interior, peretii grosi, cu toarte. Am gasit un simulacru la niste tarabagii din provincie, dar vad ca nici caldararii nu mai sunt ce-au fost :( Nu merge, metalul nu e bun si mai e si spoit cu o chestie argintie vag suspecta care se cojeste la temperaturi inalte deci am investit fix degeaba in el.Anumite mancaruri cum ar fi fasole, varza calita, carne afumata in untura ies ...decent..in oala teflonata si foarte gustoase in ceaun, deci de unde iau eu asa ceva acum in 2010? Mentionez ca locuiesc in Bucuresti. E vreo gospodina care a cumparat ceaun recent de pe aici? De unde si cam cat ati dat pe el? 22 + |
Un ceaun bun este unul vechi si folosit intens. Este adevarat ca ceaunurile de la caldararii de acum sunt un pic mai spoite ca deh, imaginea conteaza, dar acea spoiala se duce, si nu neaparat in mancare. Am avut si eu unul de asta, dar pentru ca altul nu aveam am incercat sa-l folosesc. In primul rand l-am fiert bine de tot in apa cu detergent de vase, apoi am facut in ceaun 2-3 mamaligi, fierte bine , pe care le-am aruncat , pana cand argintiul ala s-a dus si a ramas tuciul .
Merita sa incerci, acum nu stiu cat de scumpe mai sunt ceaunurile la caldarari, dar ma inchipui ca nu sunt asa de scumpe ca in magazin !
Mama imi zice ca mancarurile cele mai bune ies in oalele vechi !! la ceaun sa stii ce este adevarat !