Refuz eliberare decizie CIC
Buna dimineata,
Deschid acest subiect, deoarece as vrea sa stiu daca mai sunt persoane in situatia mea.
Concret: vazand ca nu mi-a sosit prin posta decizia de acordare a indemnizatiei pentru cresterea copilului (dosarul a fost depus in mai, banii incepand sa-i primesc din luna august), ma deplasez la directia muncii din orasul in care locuiesc s-o ridic personal.
"Doamna" care s-a ocupat de dosarul meu, in prima instanta imi spune ca n-au avut bani pentru posta si ma intreaba daca am indemnizatia diminuata. Confirmandu-i ca da, imi spune ca nu poate sa-mi elibereze decizia. Intreb din ce motiv si-mi spune ca "asa a primit ordin de la Bucuresti". Insist spunand ca vreau hartia, este dreptul meu s-o am. Enervata, ma intreaba ce vreau sa fac cu ea. Politicos, raspund ca este treaba mea la ce-mi este necesara si nu cred c-o intereseaza pe dumneaei motivul meu.
Dupa alt schimb de replici pe aceeasi tema, o rog sa-mi arate un document legal unde este precizat ca nu se elibereaza decizii, daca sunt "cu diminuare". Imi spune ca nu stie de asemenea document, ca "are si ea un sef" de la care a primit dispozitia.
Fierb, dar incerc sa-mi pastrez calmul. Nu la fel de calma este si fiica-mea, care incepe sa urle in carut pe culoar. O iau de acolo si cucoana vede ca n-are incotro, imi printeaza decizia, imi spune sa am grija, ca alta nu-mi mai da si ma trimite "sus la director" s-o semneze. O iau, o citesc si vad ca la "drepturi" scrie:
a) suma diminuata cu 15%, in loc de cea rezultata in urma calculului procentul de 85% din salariu net, conform documentatiei din dosar
b) diminuarea cu 15% conform faimoasei legi
Orice om normal ar fi inteles din fituica aia ca eu "beneficiez" de diminuare la suma diminuata deja.
Semneaza directorul hartia fara probleme (dar si fara numar de inregistrare sau vreo semnatura de-a mea cum ca am primit acel document) si merg cu ea inapoi la cucoana respectiva. Ii arat ca nu mi-a scris suma corecta si-mi spune enervata ca nu poate s-o scrie, ca mi-a dat hartia aia fiindca am insistat. Vazand asta, o intreb cand imi elibereaza documentul corect, imi spune ca nu stie, ca o va face cand "va primi ordin de la Bucuresti" si ca, daca iau hartia aia, alta nu-mi mai da.
Nervoasa, ii dau hartia pe care o rupe (nu-i mai spun ca pot s-o pastrez, fiindca nu are nici un fel de dovada ca mi-a dat-o, eu nesemnand nimic in acest sens) si-i spun ca voi veni dupa 1 ianuarie, deoarece legea are efecte pana la acea data si ca atunci va fi obligata sa-mi scrie ce trebuie pe hartia in cauza.
Scuze pentru mesajul atat de lung, dar am vrut sa evidentiez faptele asa cum s-au succedat.
Va intreb pe voi daca ati trecut prin asemenea situatie si daca stiti cumva de vreun act oficial care sa nu permita eliberarea deciziei (din cunostintele mele nu exista, dar poate nu sunt bine informata).
Multumesc anticipat pentru rabdarea de a fi citit mesajul meu .
Atunci cand oamenii sunt liberi sa faca ce vor, de obicei se imita unii pe altii...
Raspunsuri
madyrizi spune:
n-am patit nimic asemanator, dar stiu ca poti depune cerere cu nr. de inregistrare si in termen de 30 de zile sunt obligati sa-ti raspunda. daca nu exista o cerere scrisa cu nr. de inregistrare "doamna" poate spune ca nici nu ai fost pe acolo si nu te cunoaste, nu te-a vazut la ochi. poate sa spuna ca nici nu ai cerut adeverinta, ca doar ea ti-o dadea .
Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.dianalaura.wblog.ro
veniti ALBUMUL MEU
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii
am nevoie de voturi
marius spune:
Nu exista nici un act - iar in locul tau o anuntam verbal ca intentionezi sa depui plangere penala pe numele ei pentru abuz in serviciu. Sa vezi ce viteza prinde.
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=19" target="_blank">Daca ma votati (mar-2) donez premiul oricare ar fi acelal pentru acest caz
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Littlelight spune:
Citat: |
citat din mesajul lui madyrizi n-am patit nimic asemanator, dar stiu ca poti depune cerere cu nr. de inregistrare si in termen de 30 de zile sunt obligati sa-ti raspunda. daca nu exista o cerere scrisa cu nr. de inregistrare "doamna" poate spune ca nici nu ai fost pe acolo si nu te cunoaste, nu te-a vazut la ochi. poate sa spuna ca nici nu ai cerut adeverinta, ca doar ea ti-o dadea . Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex AlexsiMihai AlexsiMihai www.dianalaura.wblog.ro veniti ALBUMUL MEU pt. Alexandru Hapaleti si alti copii am nevoie de voturi |
Exact asta a fost chestia pe care i-am spus-o si care a determinat-o in final sa-mi printeze decizia cu suma diminuata, hartie care nu ma intereseaza, nefiind cea corecta. Oricum iti multumesc mult.
M-a ajutat Marius, confirmandu-mi ca nu este nimic legal care s-o opreasca sa mi-o dea.
Atunci cand oamenii sunt liberi sa faca ce vor, de obicei se imita unii pe altii...
Littlelight spune:
citat din mesajul lui marius Nu exista nici un act - iar in locul tau o anuntam verbal ca intentionezi sa depui plangere penala pe numele ei pentru abuz in serviciu. Sa vezi ce viteza prinde. www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=19" target="_blank">Daca ma votati (mar-2) donez premiul oricare ar fi acelal pentru acest caz Eu pur si simplu / Pagina legislativa |
Multumesc, Marius, exact asta o sa fac.
softurela spune:
citat din mesajul lui Littlelight Buna dimineata, Deschid acest subiect, deoarece as vrea sa stiu daca mai sunt persoane in situatia mea. Concret: vazand ca nu mi-a sosit prin posta decizia de acordare a indemnizatiei pentru cresterea copilului (dosarul a fost depus in mai, banii incepand sa-i primesc din luna august), ma deplasez la directia muncii din orasul in care locuiesc s-o ridic personal. "Doamna" care s-a ocupat de dosarul meu, in prima instanta imi spune ca n-au avut bani pentru posta si ma intreaba daca am indemnizatia diminuata. Confirmandu-i ca da, imi spune ca nu poate sa-mi elibereze decizia. Intreb din ce motiv si-mi spune ca "asa a primit ordin de la Bucuresti". Insist spunand ca vreau hartia, este dreptul meu s-o am. Enervata, ma intreaba ce vreau sa fac cu ea. Politicos, raspund ca este treaba mea la ce-mi este necesara si nu cred c-o intereseaza pe dumneaei motivul meu. Dupa alt schimb de replici pe aceeasi tema, o rog sa-mi arate un document legal unde este precizat ca nu se elibereaza decizii, daca sunt "cu diminuare". Imi spune ca nu stie de asemenea document, ca "are si ea un sef" de la care a primit dispozitia. |
Si eu am patit la fel. Imi poti spune cum ai rezolvat pana la urma ?
Multumesc
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
delsim spune:
Eu am intrat in CIC la 1 iunie si nu mi-au trimis nici o decizie prin posta nici pana azi! Sa ma duc sa o iau ? ne trebuie decizia la ceva sau doar pentru linistea noastra e bine s-o avem printre acte?