violenta domestica: trist dar adevarat!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Iata un link al unei asociatii care ajuta femeile aflate in asemenea situatii:
www.adra.ro/" target="_blank">http://www.adra.ro/
si campania:
www.youtube.com/watch?v=A9HROcg6-UM" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=A9HROcg6-UM




Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 3x3 spune:

Abuz sau ranire personala, inclusiv abuz sexual, ranire intentionala, intimidare, si amenintari, toate sunt aspect ale violentei domestice. In general defineste orice comportament care este ofensiv si abuziv. Rapirea, ingradirea libertatii, si multe din comportamentele verbale, inclusive cea de genul “nu face asta”, tot in categoria violent domestica este incadrat. Dorinta de a controla persoana, folosirea autoritatii si fortei pentru intimidare si ranire, verbal, emotional si fizic, declansarea fricii este o alta modalitate de abuz, la fel ca si amenintarile de atac.
Imi aduc aminte din copilaria mea, mama, un om extrem de bland si bun, obisnuia sa inabuse reactiile emotionale ale copiilor, prin mesajul de amenitare, ca vine tata si il suparam; in loc sa asculte problema copiilor, sa inteleaga sis a gaseasca o solutie cu sotul ei , sa caute o conditie pozitiva , constructiva si creativa pentru copii lor, a decis sa tolereze comportamentul sotului fata de copii, in loc sa gaseasca o solutie pentru familia ei. Cu alte cuvinte, a decis sa accepte abuzul emotional ,prin mesajul ca tatal se supara si devine rau, sis a transmita acest abuz copiilor ei. A determinat-o pe mama sa foloseasca amenintarea la modul cel mai bland , si constient, pe motivul ca autoritatea in casa va reactiona foarte neplacut, daca noi copii nu respectam regula casei.norocul nostru a fost de a avea niste bunici exemplari, prezenta lor in viata noastra a compensat lipsa de maturitate a parintilor in relatia cu copii lor.; cu alte cuvinte, chiar daca mama era un om de o bunatate fara repros-eu personal nu am auzit-o radicand tonul niciodata la noi, copii, totusi a acceptat un comportament abuziv, prin suprimarea dreptului la reactie emotionala a copiilor, pentru protectia emotional a sotului ei; am realizat in adolescenta, faptul ca a fi parinte nu in mod necesar certifica si maturitatea de a fi parinte!
Conform experientei mele, abuzul ia forma, deci, nu numai in mod violent, agresiv, ci si in mod pasnic, constient folosind nisa autoritara, pentru suprimarea dreptului la cuvant, dreptului la comunicare emotional, intimidare, privare de drept la raspuns, reactie. Maturitatea aici joaca un rol definitiv, fiind singura sursa de valori personale care poate fi accesata si dupa care se poate comunica in mod constructiv si creativ la orice nivel.
Bineinteles, fiecare persoana are opinie diferita corespunzator la violenta domestica. Fiecare stat are o legislatie diferita, in definirea violentei domestice. Din punctul meu de vedere, orice act, ca de exemplu, de ranire, fizica, psihologica si emotionala, care impiedica individul sa se manifeste in deplinatatea potentialului, care obstructioneaza comunicarea armonica, inabuse dreptul la raspuns, este violenta domestica.

Mergi la inceput