Licurici de ianuarie - februarie 2009 (124)
Raspunsuri - Pagina 19
mara95 spune:
dark, sanatate puiului!
esseea, va fi bine, poate nu are dezvoltate niste abilitati!nici noi nu le-am aratat cum fac animalele, flavi terziu le-a invatat,iar andru chiar nu le stie.
off: fratele meu a aparut la observator cu o tema pe urologie. m-am emotionat tare, ca e prima data.![]()
Mara
, mami de Flavi (7 dec 2005)
si Andru (8 ian 2009) 
Bijuteriile mele handmade din sarma crosetata
miereamara spune:
Mai am o istorie de la gradinita, sa imi spuneti daca credeti ca am exagerat sau nu.
Deci aici se pune f mare accent pe intimitatea copilului, se da deosebita atentie abuzului sexual/fizic, educatoarele tb sa fie f atente cand ating copiii, etc.
Bun...de cateva luni, poate doua aidan are o nou educatoare (in total sunt 6 educatoare la ei in grupa, 3 dimineata, 3 dupa amiaza).
nu mi-a placut deloc de ea, am avut asa un bad vibe de la inceput, nu as putea spune exact ce m-a deranjat, dar aveam feelingul ala ca nu ar trebui sa fie in preajma copilului meu. Am zis ca sunt exagerata.
A dezvoltat o obsesie dc ii pot spune asa, pt Aidan, tot timpul il favorizeaza, imi spune ca e favoritul ei, ca il iubeste mult, ca e cel mai frumos copil si cel mai cuminte si am vazut-o cum tipa la alti copii dc incearca respectivii sa ii ia o jucarie lui A (doar un exemplu).
apoi intr-o zi am surprins-o cand l-a pupat pe GURA!!!! Chestia asta m-a revoltat la culme, dar asa de rau incat nu am mai avut replica si pe moment nu am zis nimic.
Apoi a tot insistat la mine dc avem nevoie de babysitter, i-am spus ca nu.
a doua zi, sotul a venit cu numarul ei in buzunar, atata a insistat si la el inca i-a luat numarul.
Asa ca m-am dus la directoare si i-am spus toata tarasenia, si ea a fost f uimita si mi-a spus ca asa ceva e inadmisibil (pupatul pe gura si insistenta cu numarul de telefon).
dupa aceea mi-am facut procese de constiinta toata noaptea, dc am gresit si de fapt nu e nimic, dc o sa-si piarda slujba din cauza mea.
directoare a aspus ca o sa fie f atenta, o sa le spuna sa nu mai pupe copii pe gura (la toate, ca sa nu isi dea seama educatoarea respectiva), si daca vad ceva suspect pe camera sa o sun imediat asfel incat sa o prinda in fapt.
nu imi dau seama exact ce imi displace la persoana respectiva, faptul ca e f insistenta, ca e mult prea atasata de A., dar nu stiu...am un sentiment f aiurea si ma gandesc numai la tampenii (ca o sa-l rapeasca, ca o sa-i faca ceva).
voi ce ati fi facut in locul meu? vi se pare anormal comportamentul ei (tineti cont de partea cu abuzul, aici chestiile astea sunt absolut interzise, nu au voie sa sarute copiii pe gura, doar pe obraz).
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
Carmen_Marieta spune:
Eseea bine ca vi s-au infirmat temerile.. si eu zic sa nu va grabiti cu siropurile..
Cadia se apropie termenul..
Naty
ce face Nadia zglobia?
Eu am spalat hainele pentru bebelina... am un singur body roz.. ma uitam ca majoritatea sunt albe si bleu...
, dar sa fie ea sanatoasa ca o imbracam si in culori de fetita..
Fug in patut ca am niste suturi in burta.. nu-i place pozitia..
Poze ..
Stefanel cel mititel este un nazdravanel...
31+ 
Eseea spune:
continui, ca b doarme si mi-am luat o pauza cu o cola in fata, sama linistesc...
ma simt groaznic, cea mai incapabila mama acum, desi daca incerc sa o iau constient...ii iubesc enorm pe mandoi ( i-am asteptat 5 ani!), vreau tot binele pentru ei, nu l-am neglijat deloc, toata ziua stam bot in bot, numai pe langa el. numai ca na, mancare tb sa-i fac, curatenie trebuie ( desi nu-s deloc obsedata de asta), tot ce facem facem pt ei. tocmai ca am vrut sa-i las in ritmul lor, nu am vrut sa-i scolesc de mici, sa-i pun la poezii si sa stie Luceafarul...m-am jucat cu ei, iesim f mult afara, sunt plimbati in concedii, terase si peste tot cu noi. nu avem insa niciun bunic, niciun ajutor aici, toate le facem numai noi impreuna, noi cu ei. Acum imi este sa nu dau in extrema cealalta, sa nu vreau sa fac totul ca la carte, deja l-am frecat in ultimele 2 zile cu toatte. Ma simt f vinovata, asta noapte si sotul l-a luat cu el in pat, copilul vroia sa doarma, nu intelegea ce avem cu el
ne zambeste, ne iubeste, iar noi suntem topiti dupa ei. numai ca sunt la varste diferite, au nevoi diferite, aseara fetita ne tot povestea ce facuse la gradi, vroia si ea sa ne jucam, noi eram concentrati numai pe Damian, tristi si stresati, abia asteptam sa se culce ca sa intram pe net, sa citim, sa....nici eu nu mai stiu ce sa facem....
cu siropelele astea. am citit inca de asta noapte destule despre ele, dr de azi ne-a asigurat ca nu sedeaza copilul sau mai stiu io ce ( de ex vit B e un complex de vitamine) dar nu o sa-i dam nimic pana nu mergem si la dr Naghiu, sa vedem ce spune si el, eu as vrea sa mearga totul bine numai prin joc si stimulare din partea noastra. Plus mersul in colectivitate ( deja ne gandeam si noi de ieri la asta) in care imi pun mari sperante.
nu stiu in cat timp ar tb sa ma astept la ceva progrese, nu prea stiu cu ce sa incep si ce sa facem.
da, ne-am miscat repede, ca paranoia asta ne omoara pe amandoi, ambii suntem un pic ipohondri cred si cititul asta pe net ne omoara. normal ca nu as fi putut sta fara sa fac nimic.
si inca, doar dupa vizita de azi de la dr, nu am scos cuiul cu autismul, frica tot e. Sapt viit tb sa mergem iar la dr sa ne dea un program de stimulare, niste sfaturi ce sa facem cu el, chestii de astea, asa am inteles, in capul meu e un haos acum, ma mai ajuta putin scrisul...
Mami de fetita
si de baietel 
participam la "Clipe de vara"
ess-1.jpg si ess-2.jpg
Everything is hard before becoming easy...
mara95 spune:
miere, directoare e diplomata din cate vad, actioneaza corect, e bine sa stie ce se intampla in gradinita ei.mai bine preventie, decat mai tarziu sa ai remuscari. eu nu imi pup copiii pe gura, cu atat sa las pe altcineva strain.
carmen, andru a purtat multe body-uri roz si mov de la sora-sa, era tare caraghios, el cu alura de baietel imbracat cu culori de fetite.dar pentru ca el se murdarea f des, mi-au prins tare bine.asta s-a intamplat pe o perioada de cateva luni, ca a crescut f repede si i-au ramas mici.
Mara
, mami de Flavi (7 dec 2005)
si Andru (8 ian 2009) 
Bijuteriile mele handmade din sarma crosetata
Porumbita spune:
miere eu as merge pe feeling; cred ca as urmari o si mai abitir si i-as spune ca ma deranjeaza sa pupe copilul
edessa si noi am avut recomandare de tonotil dar nu am vrut sa ii dau; a luat insa vreo 3 luni homeopatele de la dr naghiu
vb cu cei de la cabient dc e vreo fereastra sa va sune mai repede, se mai ivesc
bee, poate esti asa un pic depresiva ![]()
carmen bleo e o culoare super si pt fetite; am vazut un documentar pe discoveri; in sec 1 -17 bbii se imbracau doar in alb; apoi in sec 18 baietii in roz si fetele in bleo; insa odata cu cele 2 razboie mondiale s-a schimbat culoarea; pt ca armata avea uniforma cu albastru (laenglezi parca) a inceput sa fie pusa si la bbii
mie la testul ala mi-au iesit toate peste limita ![]()
lucrez cu el destul zic eu, asa in joaca, insa gradinita si play dateurile la care il duc saptamanal cred ca au contribuit ff mult la saltul lui din ultimele luni
cre ca asa sa ma imbuneze ca si azi noate tot 8 treziri avut (e de rasu plansu ca parca intru pe pilot automat cand vine seara)
roxanaz spune:
ziua buna dragelor!
scuze ca ma bag in discutia cu vorbitul, dar asta nu e absolut general valabila:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Selene_Bunny [mie nu mi se pare normal doar mama, tata, apa la 2 ani. Indiferent de cat de multe intelege copilul si de cat de activ este. |
Patrick, asa cum zice si Ledi, a fost exact asa, ca Razvi, ca David. a vorbit putin inainte de 3 ani. si am fost si la logoped, si la orl, si absolut peste tot. toti medicii au zis sa ma relaxez si atat. intelegea tot, facea tot, nu avea chef sa vorbeasca, punct. culmea este ca atunci cand se intalnea cu copii de varsta lui care vorbeau radea de se spargea. cred ca nu intelegea utilitatea vorbitului
eu o sustin pe Miere in ideea demersului ORL, logopedie - dar nu uitati ca ea a avut semne clare in otitele repetate - si a facut excelent ca a investigat.
revin cand mai citesc si ma pun la punct cu noutatile
Eseea spune:
porumbita, si eu imi pun mari sperante in colectivitate. azi am intrat cu el la gradinita sa vorbim cu cei de acolo, dupa noi au intrat copiii patroanei in hol si nu zic ca in 2 minute Damian alerga si radea cu copiii aia. si era un cos cu legume de plastic in hol si le-a incercat pe cateva cu dintii sa vada daca-s bune si le arunca.
zici ca ati fost la dr Naghiu? cum e?
Mami de fetita
si de baietel 
participam la "Clipe de vara"
ess-1.jpg si ess-2.jpg
Everything is hard before becoming easy...
roxanaz spune:
am revenit
CRisti, te rog trnamiste-i Cristinei toate imbratisarile noastre!!! ea are nevoie nr meu, daca vrea sa ma sune la orice ora! cred ca a vorbit deja cu Irina. sanatate!!
Miere, grrr! NU imi place nici una dintre partile zise de tine de la gradi, si ai dreptate.
Essea, bravo ca ati fost la medic!!! succes la distractia cu Damian!
(nu-i da nimic dintre medicamentele alea, parerea mea sincera
). si lasa sentimentul de vinovatie.. giiz!
Bee, sanatate Alexiei!! sa veniti cu bine acasa!
Andra, si voua o tona de sanatate! pupici lui MIster 
oof, imi pare rau sa aud de atatia licurici bolnvariori! i-as face bine pe toti acum!
Patricia, cum e piciorul lui Mircea?
si acu tre sa fug, ca dimineata am stat prin spitale deci am de recuperat o tona
pup iu all!!
crisspy spune:
Dark multa sanatate lui Mister
...asteptam vesti bune de la medic.
Mara felicitari pentru fratele tau 
Eseea ma bucur ca ati reusit sa ajungeti la medic si s-au infirmat din gandurile voastre negre...vezi acum ce zice si Dl Naghiu.
Of Miere...eu nu suport ideea de pupat pe gura si am anuntat toate persoanele din jurul lui Razvi de treaba asta. Nu cred ca ai exagerat mai ales ca la voi se da multa atentie respectarii intimitatii. Eu zic sa keep an eye de cate ori poti de la munca ca sa-i poti atrage atentia directoarei daca e ceva.
Rox sper ca sunteti OK si vizita prin spitale nu are legatura cu familia voastra
.
Crisspy,
fericita de
Razvi