Vreau la mare!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Si au trecut mai bine de 3 luni de cand am deschis subiectul si am luat o decizie (si nu numai).

Am luat bilete de avion la Blue Air (sa le tinem pumnii sa nu pateasca ceva in urmatoarele 4 luni!)pana la Bologna. M-au costat destul de putin, 450 euro, 4 bilete si jumatate (adica un "infant") si, daca ma trezeam doar cu doua saptamani mai devreme economiseam cel putin 80 de euro. Dar bine si asa....

Cazare am luat la Rimini. Era o oferta uriasa, am citit ca in Rimini sunt peste o mie de hoteluri. Pentru cei interesati, se pot gasi pe booking.com, hotels.com, venere.com. Poate cele mai multe sunt pe amadeus.net dar acolo nu am reusit sa introduc copiii in sistem. Oferta m-a coplesit si nu am prea avut incredere - m-am nascut si am crescut in Romania si ideea ca nu platesc nimic inainte, ca e doar un fel de intelegere m-a....emotionat. Asa ca am luat cazare prin DerTour, un pic de tot mai scump (100 euro pe noapte pentru 2 adulti, 2 copii si jumatate). Asta era cu mic dejun dar pana la urma am ales sa iau si demipensiune fiindca cina era doar 15 euro pentru toata trupa si m-am gandit ca mai ieftin de atat chiar nu gasesc.

Ma mai costa ceva drumul de la Bologna la Rimini si inapoi (si nu neglijabil).

Am numarat (si am scris) in calendar zilele care imi mai raman pana la plecare (122).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

Fomalhauti, ma bucur ca ai rezolvat!

Noi plecam doar in 9 august (pana in 1 sept, dar deja cred ca incep sa numar si eu zilele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Fomalhauti, ma bucur ca ai ajuns la o varianta, vacanta placuta! Eu cred ca o sa va placa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fritz spune:

Concediu placut!!

Apoi asteptam impresii!!

Mergi la inceput

M-am intors. Din Italia, Rimini, hotelul Biancamano. Raman la dragostea mea: Spania.

Plaja este superba. E cea mai frumoasa plaja pe care eu am vazut-o vreodata (am fost doar in Romania si in Spania - Costa Brava, Costa Dorada si Tenerife, Plaja de las Americas). Doar ca se plateste. Noi am avut noroc ("berzei chioare ii face Dumnezeu cuib") si am locuit aproape de plaja neplatita. Dar dupa plaja neplatita erau kilometri intregi de felii de plaja platita, una langa alta. Si nu numai ca era platita dar nu era voie sa te instalezi prea aproape de mare. Era o explicatie, ca este pentru "masini de interventie". Dar pe plaja neplatita era voie sa te instalezi oriunde. Mie intotdeauna mi-a placut sa stau fix langa mare si cand eram copil si acum, cand stau langa copiii mei care construiesc in nisip (bine, recunosc si mie imi place sa construiesc in nisip) si sa fiu aproape cand intra in apa chiar numai cu picioarele.

Apa era frumoasa, intrarea lina, loc mult de jucat in apa mica. Multe scoici (in Spania cred ca nisipul este mai mult din pietre decat din scoici).

Foarte multe distractii pentru copii pe o raza de aproximativ o ora si jumatate mers cu diverse mijloace de transport. Doua parcuri de distractie clasice (adica dupa modelul Disney, dar mai mici): Mirabilandia si Fiabilandia. Cred ca o sa deschid un subiect separat despre parcurile de distractie fiindca am mai multe de scris si multe de aflat. Atentie la Mirabilandia, nu mergeti cu copii mai mici de 90 cm fiindca nu se pot da in mai nimic (si daca au doi ani si ceva se vor simti frustrati). Mai este Italia in miniatura, parc si de vizitat si de jucat; are si o sectiune de stiinta pentru copii mai mari. Oltremare, favoritul meu, cu spectacole cu delfini, alte spectacole cu pasari de prada, un acvariu cu multi caluti de mare si, din nou, locuri de joaca. Delfinariu in Rimini si acvariu in Cattolica (rechini mari, dar mari!). E si un water-park, Aquafan, cu sectiuni reusite pentru copii. Nu ar trebui omise cetatile, in primul rand statul San Marino cu cetate de vizitat, Muzeul armelor vechi, Muzeul armelor moderne (pe asta nu l-am mai vazut), Muzeul vampirilor si licantrofilor (mic si sinistru), Muzeul torturilor (aici nu am mai intrat, ne-a ajuns ce am vazut la vampiri), reptilariu (mic). Ne-a mai distrat schimbarea garzii. Si apoi ne-au fascinat magazinele unde gaseai toate armele posibile, noi am venit acasa cu o arbaleta (sagetile au varf de cauciuc). Si daca va prisosec banii puteti sa cumparati o armura cu 1200 euro sau doar casca, sub 100 euro (eu cred ca imi cumparam una, o casca, adica, daca nu mergeam la sfarsitul excursiei, cand nu mai aveam bani). Mai e cetatea Gradara (unde poti ajunge cu un tractoras cu remorci). Si mai e o cetate (cel putin una) pe care noi am ratat-o, San Leo.

Spre deosebire de Spania insa trebuie sa cauti un pic toate lucrurile astea. Trebuie sa stii ce vrei. Celor care nu au fost in Spania li se pare ca e normal sa stii ce vrei. Dar in Spania chiar afli totul din prima zi, esti abordat de diferite persoane care iti dau reclame, iti spun clar sau iti arata unde trebuie sa te prezinti ca sa mergi intr-o excursie organizata. La toate obiectivele sunt excursii (acum ma refer la Spania) si la multe din ele sunt excursii de o jumatate de zi atat dimineata cat si dupa-amiaza si excursii de o zi intreaga, care combina mai multe obiective.

De exemplu, nu exista tur al orasului Rimini (sau eu nu am gasit asa ceva) desi sunt tot felul de obiective care chiar merita sa fie vazute, un pod de pe vremea romanilor care inca se foloseste, un arc de triumf tot de la romani, multe cladiri medievale.

Se pot face si plimbari cu vaporul pe mare, dar, tot asa, trebuie sa le "pandesti".

Hotelul Biancamano are o pozitie exceptionala. Este aproape de plaja, relativ aproape de plaja gratuita, aproape de gara si de autobuze care te duc in diferite locuri, aproape si de centrul vechi al orasului. In general hotelul este in regula, curat. Dar nu platiti camera cu vedere la mare, e o pacaleala (adica vezi marea asa, intr-o parte). In legatura cu micul dejun as avea multe de carcotit dar gandindu-ma ca pretul a fost 100 euro pe noapte cazare cu mic dejun pentru doi adulti si doi copii as zice ca era totusi "good for price" (nu stiu expresia romaneasca, probabil nu exista fiindca in Romania nu prea exista notiunea asta). Cina (demipensiune) a fost cea mai mare plasa pe care am luat-o in aceasta vacanta.

Si acum, ca vacanta mea de anul acesta s-a terminat.....subiectul ramane deschis. Anul viitor imi trebuie oricum alta forma de cazare fiindca nu se va mai face abstractie de cea mica (de fapt si anul asta au strambat un pic din nas si au avut dreptate fiindca oferta suna "primul copil sub 12 ani gratis, al doilea plateste 50%"; adica ar fi intrat in calcul si bebe...). In plus ne-am tot gandit ce bine s-ar fi distrat si "numarul 4" cu noi si am zis ca anul viitor categoric il luam cu noi. Deci ne trebuie un apartament...

Cine a descoperit anul acesta ceva care corespunde cat de cat dorintelor mele, poate imi povesteste. Mai ales ca as vrea sa iau bilete de avion chiar mai devreme decat anul asta....Sase bilete de avion....Poate ar fi bine sa-mi cumpar un avion

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Bine ati revenit!
Multumim pentru review, am retinut avantajele. Suna interesant, mai ales faptul ca plaja e excelenta si ai multe de vizitat prin zona.

Ai putea sa detaliezi putin partea cu cina, te rog? Cu masa in general cum v-ati descurcat?

Mergi la inceput

Cina? Pai azi i-am reclamat la DerTour. Sunt curioasa daca primesc si un feed-back.

Scriam pe aici ca nu vreau demipensiune. Numai ca atunci cand am ales hotelul, oferta pentru cina suna cam asa: aperitive si desert - bufet si doua feluri de mancare la alegere. Si asta costa 15 euro o cina pentru doi adulti si doi copii. Mi s-a parut foarte ieftin si am zis ca merita banii astia si desertul - bufet singur.

Cand am ajuns acolo desertul nu era bufet. Era o masa mare cu aperitive (daca ai mai fost pe la "all you can eat" stii ca o masa, chiar mare nu inseamna foarte mult). Alaturi era o masa cu deserturi si eu m-am repezit la ea. A venit un tip, foarte politicos si mi-a spus ca eu trebuie doar sa ma uit si apoi vin ei la masa si ne servesc ce vrem. O portie. Copiii au cerut pepene si le-a dat cate o felie. Dar nu o felie romaneasca. Imagineaza-ti o felie romaneasca taiata perpendicular pe primele taieturi in numeroase triunghiuri. O felie dintr-aia era desertul.

Aperitivul era bufet dar mie nu mi-a placut si copiilor nici atat. Erau un fel de salate, cu paste, unele si cu peste. Nu stiu, cred ca ele se doreau rafinate dar eu sunt o persoana simpla, as fi preferat niste branza. Copiilor nu le placea aspectul, nici nu prea au gustat. Dupa aperitive veneau cele doua feluri "principale". Fiecare era la alegere din trei variante.

Copiii mei nu au avut rabdare sa stea la masa. Asa ca noi mai mult am renuntat la masa de seara. De fapt, nu am luat nicio masa de seara complet. Din ce am gustat noi unele lucruri erau bune, dar portii foarte mici.

Revenind la durerea mea, desertul. Intr-una din zile era pe masa de desert un tort, cu frisca, cirese confiate, sos de ciocolata. Am cerut imediat (faceau niste fete cand spuneam ca noi vrem intai desertul!). In interior tortul era un fel de chec, adica o paine un pic dulce. Nu avea nimic, niciun fel de crema, doar painea.

Ar mai fi o problema. In timp ce micul dejun era de la 7 la 10, cina era numai de la 19.30 la 21. Noi chiar nu am mai fost interesati de cina dupa un timp, dar daca am fi fost cred ca tot am fi fost nevoiti sa renuntam in unele seri din cauza programului.

A mai fost ceva care m-a impresionat neplacut, sunt sigura ca in Spania ar fi fost altfel. Dupa ce am lipsit doua sau chiar trei seri la rand de la cina, un sef de pe acolo l-a intrebat pe sotul meu de ce nu mai mergem la cina. Sotul meu i-a spus ca nu au rabdare copiii sa astepte sa fim serviti. In seara aceea ne-am dus la cina si eu ma asteptam sa ne serveasca mult mai repede, ceea ce nu s-a intamplat.

In rest....Era pe acceasi strada cu hotelul un magazin Conad. Eu nu auzisem de lantul asta de magazine dar se pare ca este foarte mare, am tot vazut magazine din autobuz si au o gramada de produse marca proprie. De la Conad am luat fructe, Actimel (si apoi am trecut pe un iaurt de baut cu fructe marca proprie Conad), borcanele pentru bebita - Plasmon, mult mai ieftin decat in Romania, lapte, biscuiti. Mai luam inghetate la oferta, cate un pachet de 6 (nu le depozitam nicaieri, le mancam pe loc).

In rest mancam pe unde ne duceam. Ramane intre noi, sa nu spui nimanui, dar am mancat de mai multe ori la McDonald's. Nu stiu exact care este farmecul (desi si mie imi place mancarea, dar in strainatate as manca in alte locuri, noi, specifice...) dar noi si in Spania si in Franta tot la Mc trageam. (Aveau CBO pe care la noi l-au retras si mi-era dor de el.)

Daca visezi la pizza - in mod ciudat nu e cine-stie-ce. Cea mai populara este "Margherita" si in multe locuri o gasesti doar pe asta (noi nu ne-am dus la restaurante, vorbesc despre chiosculete din parcurile de distractie). Atunci cand au si alte variante, mi s-au parut....saracacioase si simple. Adica pizza cu salam - avea 5-6 felii de salam, pizza cu sunca....Nici vorba de super-suprema de la Pizza Hut.

Oricum, revenind la demipensiunea mea: doi adulti si doi copii nu mananca pe saturate cu 15 euro la un "local" din parcul de distractie (sa zicem self-service). Asa ca nu stiu ce sa zic, daca ai rabdare sa stai la masa si ai, sa zicem, "spirit de aventura" in domeniul culinar, poate merita....

Mergi la inceput