PEPENASI de 2008 - bine ai venit VICTOR! (200)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ooka spune:

salu

are cineva mobila de la mobilleta? vreau sa ii cumpar un patut sofiei si nu stiu daca merita investitia. Stiu ca la un moment dat parca Maitrey ne'a dat linkul pe forum, oricum daca stie cineva ceva raman recunoscatoare,

merci

in rest noi bine sanatosi, tot acasa ea eu la servici, invatam poezii adica ea, eu o pun tot timpul sa mi le spuna ca e haioasa foc si nu pronunta unele litere iar pe altele le inverseaza si ma binedispun fantastic dupa ce vin de la servici. Ah si mai am o intrebare, a fost cineva cu cupilul la dentist pana acum? Daca da, au putut sa'i faca ceva (control, periaj)?

merci again

mami de Sofi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

ooka eu nu am fost cu Ralu la dentist pana acum dar chiar ma gandeam sa-i fac un control de rutina.Sa vedem ce mai zic fetele.
Ce vreme frumoasa pt luna noiembrie,parca ma binedispune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns turturica spune:

Fetelor, mersi de aprecieri, ne acomodam bine. Din fericire Mara e 3 zile pe saptamina la cresa, asa ca avem timp sa ne focusam si pe unul, si pe celalalt.

ooka, noi am ajuns la dentist pen' ca Mara facu un accident de masina (d'aia de jucarie) si si-a ciobit un pic un dinte. Asa ca am fost nevoiti sa-l vizitam pe nenea dentistul, dar n-a functionat prea bine. Desi ea e in general foarte sociabila, acolo s-a speriat de tot, banuiesc ca de la aparatura aia si a stat agatata de mine urlind. Noroc ca in felul asta a deschis gura mare si doctorul a putut sa-i vada ciobitura
Dar chestii de ce zici tu, control, periaj, cu siguranta n-am fi putut face. Deci pentru noi cel putin, dentistul pare cam devreme.

Mami de Mara (19.08.2008)

Mergi la inceput

salu

Tecky multam de raspuns

Turturico, multumesc de raspuns. Eu sunt stresata cu Sofia pentru ca tot numai pe dintii de jos se spala cu sarg, pe cei de sus tare greu merge iar la spalat nu sta, bine, eu o ignor si tot starui iar cam o data pe saptamana ii fac un periaj profesional. Fina mea stomatoloaga mi'a spus ca nu conteaza culoarea ci doar sa fie bine curatati, dar tot mi se pare diferenta mare intre dintii ei de jos si cei de sus.

cum s'a acomodat Mara cu Victor? e incintata tot timpul? intelege ca trebuie sa fie atenta si sa se poarte cu grija cu el? Sofia inca o ciufaie e Nora si imi fac griji pentru un eventual frate/sora. Plus ca nu suporta sa imparta nimic. Ce'ti da ea, e bun dat, dar daca vrei tu sa iei sa dai altuia nu se poate. Pe de o parte o inteleg, ca eu nu tin musai sa impart tot ce am cu primul venit dar pe de alta parte nici nu'mi place ca reactioneaza destul de ferm. Eh, om vedea

mami de Sofi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

OOKA - eu nu stiu de producatorul ala de mobila, dar sa stii ca producatorii romani sunt destul de buni si folosesc materiale ok. Eu am lucrat cu mai multe fabrici din zona (Pitesti, Ploiesti, Targoviste,...), si TOTI lucrau si pentru export, unii lohn. Interesant e ca pe site-ul asta, atunci cand l-a pus Mai3, am gasit dormitorul nostru de aici!! Care e cica facut in Canada - dar pun pariu ca e prin China, cu eticheta de Canada, cum poate si in Ro era tot din China, cu eticheta de RO de era la ei pe site (de ex aveam un producator de scaune la Ploiesti care punea eticheta de uk, si importatorul din uk le vindea ca produse de el insusi in uk, iti dai seama!). Nu vad insa de ce n-ar fi ceva de buna calitate. Acuma nu stiu ce preturi au, ca sa imi dau cu presupusul daca ar merita sau nu.

Cu dentistul, cand am fost aici cu Eliza, am intrebat si pt Erika, si mi-a zis medicul sa incepem la 3 ani, dar cu vizite "de placere", sa se obisnuiasca, sa ii mai dea cate o jucarie, sa se uite asa, ochiometric. A zis ca daca nu sunt probleme mai devreme, daca copilul se spala si mananca in mod corect, nu are rost inainte de 3 ani. Aici se fac la toti copiii doua tratamente, o curatare si o fluorurare, curatarea se face cu niste periute iar fluorurarea se face cu o smecherie de plastic pe care copilul trebuie sa o muste, dar ambele solutii folosite au aroma de guma de mestecat, de portocale, capsune, ce vrea fiecare.... Cu Eliza a fost o placere aici la dentist, fata de oroarea din Ro (si ea n-a avut nici o carie, deci ma refer numai la scos un dinte de lapte si la luat mulaj pentru gutiera...).
Erika sta sa o curat cu ata dentara (ba chiar ma obliga!! si eu n-am mereu chef sau timp).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobitamica spune:

Buna dimineata..

OOKA....legat de dintisori...eu am intrebat cum si cand e bine sa duc copilul avand in vedere ca ea numai dac aude cuvantul dr. urla....mi s-a spus ca dupa 3 ani.Ideea este ca Irina are un pic de tartru pe dintisorii de jos...nu se vede negru sau ceva,dar asa am eu senzatia...iar daca ma mosteneste,trebuie sa o duc de 2 ori/an sa ii curat dintii. Cel putin mie mi-a spus dentistul la care merg de peste 10 ani,ca am saliva foarte acida si fac tartru un pic mai mult si mai repede decat oamenii normali.Ideea e ca fac tartru subgingival si doare....Sper ca Irina sa nu ma mosteneasca. Ea accepta sa se spele pe dintisori,dar na...acum om vedea ce o fi...
Credeam ca numai eu sunt ingrijorata pe tema asta...aud de cele mai multe ori replica.."crezi ca pe tine te spala cineva pe dinti pana la 5 ani sau mai bine??"" si mi se face rau cand ma gandesc....

Despre mobila nu stiu sa iti spun...noi am facut mobila cu un prieten foarte bun si foarte talentat. Am cumparat palul si accesoriile ...am facut niste schite cu ce vrem, iar el a facut traforaj....si au iesit chestii ok.Si dragute si acceptabile ca pret si utile...

Chiar ca ce vreme in luna noiembrie....zici ca e primavara...E atat de placut afara!!!!dar parca a aparut un fel de astenie de toamna...in sensul ca nu am chef de munca...as sta in aer liber,in parc la o terasa sa beau o cicolata fierbinte....si sa vad copiii jucandu-se cu frunze ingalbenite. E atat de frumos in Cismigiu.

Ce liniste pe forum...se vede ca toate fetele sunt la lucru...

Bobitamica-mami de IRINA
16 iulie2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gini75 spune:

Buna fetelor,
Multumesc, cu intarziere, pentru urarile de ziua mea.

Urez si eu La multi ani pentru dara si ceilalti sarbatoriti!
Noi am fost plecati la Sucevita, am botezat acolo, la manastire, gemeni. Foarte frumoasa zona Bucovinei, nu mai fusesem de ceva vreme.
O sa pun si poze dupa ce le primesc.
Acum tragem toti de o viroza urata, asta e! Irinei nu-i mai trece tusea. Tuseste asa de tare, pana vomita. Ii e dor de gradinita, de copii.

Turturica, felicitari, sa fie sanatos Victor!

Mergi la inceput

salu

multumesc frumos pentru raspunsuri.

Patul de la mobilleta e tare frumusel da' pozele sunt furate de pe un site din SUA, adica io zic ca's furate pentru ca nu crez ca is aceiasi ca nu se mentioneaza nicaieri. Asa ca nu mai au credibilitate. A doua la mana, astia mi'au spus ca pot vopsi bradul in nuanta de mesteacan, ceea ce nu suna prea bine, ca nu stiu cum iese.

Ramane ikea, de unde cred ca ne orientam spre pin ca nu vreau sa fie greu patutul si va fi probabil pin ca sa putem lua si din gama trofast (rafturile cu cutii de plastic colorate) sa puna jucarii si ce mai are ea pe acolo sa facem nitica ordine. Vreau sa profit de treaba cu patul ca sa incerc sa'i sugerez ca e bine sa mai doarma si in patutul ei de la cap la coada. Momentan o adormim noi pe o canapea la ea in camera si o mutam dupa ce adoarme. La prinz doarme singura la ea in patut, seara se alinta. Pana acum i'am tot aratat patutul in poze pe internet ca sa il placa si sa se obisnuiasca cu ideea. Daca aveti sugestii pentru mobila de brad, usoara, astept.

Cit despre dinti, eu sunt stresata rau, de ajung sa ma prostdispun cind ma uit la dintii ei, desi tartu nu are, carii nu insa nu se curata ca sunt prost 'montati'. Si capoasa nici nu vrea sa insiste pe cei de sus si ajunge sa faca niste depuneri moi, cica specifica dintilor porosi. Insa am observat ca daca insist (adica spalat de cel putin 3 ori pe zi, arata mai bine).

mami de Sofi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

Pe mine ma deprima vremea asta . Tare mi-e dor sa fie ger, sa simt aerul ala rece de iarna. Dar asa sunt eu, v-am zis ca ma plictisesc sa fie tot timpul cald sau tot timpul frig...

Si eu cred ca o sa o duc pe Aida la dentist tot la 3 ani.
Dar control la oftalmolog pe cand?

Didi de Aida Maria (03.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobitamica spune:

DIDI...eu mi-am schimbat de curand ochelarii si am intrebat acolo ce si cum....si mi-a sus ca o pot duce si acum la oftalmolog. Dar trebuie sa fie un oftalmolog care se ocupa numai de copii si cica sunt putini. Mi-a dat dr. o carte de vizita a unei tipe . Eu chiar trebuie sa merg cu Irina...mie tot mi se pare ca ii fuge un ochisor.
Am inteles ca e destul de ocupata. Trebuie sa sun sa fac o programare...ideea e ca atunci cand am programarea sa imi pot lua liber de la serviciu....

Bobitamica-mami de IRINA
16 iulie2008

Mergi la inceput