Suntem in clasa a doua:2010-2011 (4)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Da, si la noi e aproape Craciunul. In pauze, la scoala, se aud colinde si e atat de frumos!
Asteptam vacanta, ca am obosit...La mate la evaluare a facut perfect adunari/scaderi cu trecere peste ordin si a gresit la o scadere gen 15-12...La romana scrie extrem de urat la scoala, acasa e ok, dar tot nu e frumos..Asta e, de acum ne gandim la Craciun, la Mos'....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Apropos de Craciun... aseara i-a scris fiu-meu Mosului (cam tarzior, dar am rasuflat usurata vazand lista). I-a scris singur, asa ca m-am delectat cu lectura dupa ce ei s-au culcat (cei mici). Incepe cam asa: "Draga Mos Craciun, esti eroul meu preferat! Numai tu poti aduce bucurii atat de multe la toti copiii intr-o singura noapte"...
Mi-a placut tare mult. I-a povestit mosului despre scoala (mai pe scurt) l-a atentionat delicat ca el are si o surioara care e cuminte
Cu scoala, merge foarte bine, dupa parerea mea. La matematica fac chestii care mie mi se par mult peste varsta lui, dar ma bucur ca se descurca. La romana a priceput foarte bine cum e cu ortogramele, insa la dictari face greseli aiurea, gen uita o litera, uita o caciulita sau o virgulita la diacritice... iar doamna e foarte stricta.
De citit citeste destul de bine, insa extrem de rar din proprie initiativa.
Voi cum ii determinati sa citeasca (altceva decat ce au pentru scoala)?
Fiind mare fan al SF-ului Dr. Who, a inceput sa isi citeasca subtitrarea filmului (si e foarte mandru de reusita lui, desi uneori ramane in urma si ii mai povestesc eu).
Si ca sa inchei tot in ton de Craciun: cind, exact, se ia vacanta? Pe 20 sau pe 22?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Pe 22.

Matei a incheiat seria concursurilor pe anula cesta cu Smart la engleza, unde a avut 2 greseli. Eu sunt multumita. Mai ales ca dupa vre-o doua zile mi-a cerut sa-i deschid calculatorul sa mai faca niste Smart - asa, de distractie . La scoala are FB pe linie, la engleza (de la Shachespeare) are aproape A pe linie (mai putin la comportament unde are A/B=foarte bine). L-am intrebat ce a facut si mi-a zis ca nu se poate abitine sa nu rada la giumbuslucurile unui coleg de grupa (baietelul respectiv e foarte istet dar cred ca are adhd pt ca si serbarea din vara abia am reusit - eu, adult- sa o urmaresc din cauza agitatiei lui. Imi pare bine ca Matei a trecut peste problemuta colegului si nu i se pare ciudat sa fie cineva asa, sa poata sa se concentreze la ora in conditii mai putin perfecte, sa fie colegi.
De astazi intam in sezonul serbarilor si avem un program foarte incarcat. Astazi am eu party-ul de sfarsit de an la job. Sambata dimineata fratiorul mai mic are party la Fastrack iar dupamiaza amandoi au spectacolul de la dansuri pe scena de la Palatul copiilor. Luni - serbare la engleza la fratior, marti are Matei. Joi serbare la gradinita, la cel mic, vineri o zi de nastere la Mc, sambata serbarea cu colegii de scoala, la un club pt copii iar duminica antrenament urmat de o petrecere la karate. Am obosit numai sa le insir, ce sa mai zic sa mergem la toate. Astia se vor plictisi de Mos Craciun inainte de Sarbatori .
Tisina, si Matei e fan SF. Stie Razboiul Stelelor pe dinafara. El e Anakin iar fratele mai mic (pasionat de culoarea verde) e Yoda . Au sbii de laser si Forta este cu ei . Ce ma bucura e ca si Matei reuseste sa citeasca subtitrarea toata.
S-au facut mari, ce sa mai....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Si noi, si noi cu Razboiul Stelelor! Cu sabie, costumul lui Anakin, cu muuulte Lego RS, cu revistele la zi (aici apare lunar revista Star Wars), cu bluze, cu pijamale si rucsacel... Si microbul l-a prins si pe fratele cel mic, Matei (2 ani si 7 luni) care ia si el sabia si striga prin casa "De-a gedaiu!" (cu accent pe a).

-------------------------------------
Hai la drum si-om vedea noi ce si cum!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Am o mare rugaminte la voi. Am nevoie de "Vreau sa traiesc printre stele" de Victor Eftimiu.

Fata mea o are de citit pana luni si am rascolit tot netul si n-am gasit-o.

Daca o aveti, va rog frumos sa mi-o dati si mie pe PM, pe email sau cum o fi.

Multumesc mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Am terminat si noi cu concursurile cu Winners la mate azi.
Subiectele un pic mai grele decat m-am asteptat. Adica mult de calcul. A gresit ea pe acolo cate ceva dar ma bucur ca de data asta se vede ca s-a straduit. A incercat, a calculat, a gandit. Si rezultatul va fi ceva mai bun decat cele de pana acum.

Edit:
Caro, imi pare rau n-am.
Monica a (re) inceput sa citeasca de buna voie. Citeste Habarnam acum si e pe la jumatatea cartii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Habarnam? Si ii place? Ca si noi facem asta, le da 2-3 capitole pe saptamana de citit din cartea asta. Noua, poate si din pricina faptului ca e obligatoriu, nu ne prea place, dar trebuie sa recunosc ca datorita acestui fapt(citit intensiv,mult si des ) a inceput fiica-mea sa citeasca bine. Ea daca isi alege carti inca le prefera pe cele cu povesti, cu printese, cu animalute, nu vrea inca chestii dificile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Cu cititul: la noi inca tine vraja cartilor de la biblioteca. Nu mai citeste asa intens ca la inceput, insa acum a luat 3 carti :) pentru el si una pentru fratele lui.

---------------------
Vine Craciunul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Da, ei ii place. Eu cred ca am zis de multe ori pana acum. Mie nu-mi place chestia asta cu "citit obligatoriu". Poate pentru ca ma enerva pe mine cand eram la scoala. Eu citeam ce imi placea mie (si citeam mult). Si aparea cate ceva "de la scoala" care ma intrerupea din romanul favorit .
Fi-mea nu mai vrea demult povesti. De pe la 5 ani. Si acum i le mai povestesc eu pe scurt cand apar la scoala ca ea le-a uitat.
Eu m-am mirat ca citeste si ii place Habarnam, mi se parea ca nu-i genul ei. Dar uite ca este.
Citeste cam 2 capitole seara si in wee mai baga 1-2 capitole peste zi. De buna voie ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

A mea citeste foarte mult.Doamna nu le da lecturi obligatorii si,dupa parerea mea,bine face.Habarnam a fascinat-o ,am vazut recent ca a aparut intr-o noua editie.Noi o avem pe cea a lui mami:).Si eu credeam ca nu mai vrea povesti ,dar ,mai nou,o fascineaza legendele -de tipul de unde vine numele unui rau etc-si basmele din alte tari-gen basme arabe,basme rusesti,mai putin cunoscute.Plus glumele si bancurile :)Iar biblioteca e un concept super,mai ales ca poate sa isi aleaga carti si sa le studieze stand pe fotoliu :)
La matematica am ramas la numere sub 100 ,clar ca trec mai departe dupa vacanta.La romana au avut de invatat o poezie lunga-lunga despre iarna si lucreaza la greu sinonime din Comunicare.La engleza de la scoala,doamna lucreaza foarte bine,deja au inceput sa scrie muult si din ce in ce mai complex.La Cunoasterea Mediului,au desenat fructe si copaci.
Din pacate,nu ma scapat de serbarea organizata dupa regulile clasice.

Mergi la inceput