Endometrioza ne-a unit in lupta pentru bebe! (63)
Raspunsuri - Pagina 15
Rikidone spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui xdidi riokidone, visane astea sunt acele pastilute pe cere le putem lua pe termen lung noi cele cu endo, pt ameliorarea durerilor???sau se iau doar pe o periada scurta cym se ia diphe???? iti urez bafta sa gasesti un medic bun, daca vrei sa ramai cu trompele tale sa specifici lucrul asta inainte deoperatie si sa ai parte de eca mai buna ingrijire.... iti spun toate aceste lucruri pt ca m-am opintit de multe in experienta mea scurta cei drept(2ani+)cu endo...te imbratisez cu drag si daca ai nevoie de info suntem toate aici, iar in ceea ce priveste plata, eu m-am operat in privat si scorurile acolo sunt putin mai mari cu tot cu reducerile de la casa de asigurari. ![]() mai intai fa ceea ce este necesar, apoi ceea ce este posibil si vei realiza imposibilul |
Uite aici mai multe detalii despre Visanne: http://visanne.com/en/index.php
Medicul care mi-a spus de ele, zicea ce se iau in loc de Diphereline, se pot lua pe termen mai lung, nu opresc menstruatia. Pt. ameliorarea durerilor nu stiu daca ajuta.
Cel putin din punct de vedere al renumelui, cred ca am gasit cel mai bun doctor: Marinescu.
Nu stiu daca am scris aici despre cum m-am trezit eu cu endometrioza. Mi-am facut o eco generala la Medlife. Tipa de la eco mi-a spus ca sunt gravida. I-am zis ca nu am cum. A chemat ginecologul si asta mi-a zis ca am un fibrom si un chist endo pe ovarul stang. Eu habar n-aveam ce inseamna aceasta boala. Pe mine m-a speriat fibromul.
Am fost la Moisa Anca si ea mi-a zis ca am 2 chisturi endo pe stangul si unul pe dreptul. Ea mi-a recomandat Diphe- operatie-diphe.
Pentru ca nu am niciunul din simptomele acestei boli, am refuzat sa cred si am ajuns la Marinescu. Din pacate, acelasi diagnostic si mi-a zis ca se face direct operatie.
Auzisem eu ca Marinescu nu opereaza pe oricine, asa ca m-am hotarat sa mai caut pe altcineva. Am mers la Andreea Vultur. Ea mi-a spus ca operatia o face Marinescu.
O sa tin cont de sfatul pentru trompe. Ma gandeam sa cer si inregistrarea operatiei. Sper sa nu li se para dubios.
Multumesc pentru primire!
Sa vina barza la toate fetele care o asteapta!
xdidi spune:
rikidone scuze ca te-am botezat, dau un miel de pasti
...mai ce sa zic si eu am fost la pomul laudat, ce-i drept e buna vorba care zice sa nu te duci cu sacul.....parerea mea ca dubla operata de endo este: sa incerce sa-ti faca laparo recuperarea este de nnnnnnn ori mai buna decat la op clasica....la prima operatie am fost incantat de op clasica , drept ca ar fi cea mai buna opetiune ca ma poate curata....insa dupa ea am facut multe aderente si endo gr 4 la 1 an si jumatate ...deci operatie iarasi.....la adoua operatie am schimbat medicul(adica m-am perindat pe la vreo 5 doctori intr-o luna) si am avut rezultatele dorite. ti-am zis de trompe ca acum in iunie cand m-am operat , am observat o tendinta de exterminare a trompelor pe la medicii pe care i-am frecventat, bine , bine eu aveam si o suspiciune de hidrosalpinx si nu vroiam sa cred ca singura solutie ar fi scoaterea sau clipsarea lor......iar la operatie s-a dovedit faptul ca nu era hidro si trompele erau permeabile.....dar am trecut in dosarul de operatie ca nu vreau sa le scoata chiar daca considera ca asa ar trebui
.....am facut treaba asta pt ca eu nu vreau fiv si de aici toata aventura mea....
te pup si sper sa nu traiesti dezamagiri 
roxypuy spune:
hello din nou ![]()
didishor, ai grija cu celulita si nu te culca pe o ureche - o fi iarna acum dar sa stii k celulita cauzata de dereglari hormonale, respectiv de tratamentele asociate, nu este asa de usor de eliminat
eu ma chinui de ani de zile si nu mai reusesc sa scap de ea 
si tu ai rana pe col? si eu :( si mai nashpa este ca rezultatul de la paps mi-a iesit nasol
am mai scris eu pe aici...si acum sunt un pik panicata k mi-a iesit posibila infectie HPV
dar dr meu mi-a zis k abia dupa diphe mai facem investigatii k akum nu sunt edificatoare rezultatele....
poop si sa aveti un week end excelent! 
Roxy
lalely07 spune:
Missipi...pot sa-ti spun si eu de ce nu vroiam FIV???![]()
Pt ca nu-mi permiteam...dar as fi strans pana la urma banutii..si as fi incercat si asta.Nu mi-e frica de procedeu,de tratamente hormonale..doar ca este atat de costisitor si Statul nu ajuta cu nimic femeile ca noi care se agata de speranta unui FIV sa aibe un copilas...
Din contra..Statul s-a gandit sa taie de la mame si sa le termine cu idemnizatiile..
21+
David
Doamne iti multumim pt acesta minune si te rugam sa ne ajuti sa o ducem la capat!
misspii spune:
Lalely - este f costisitor ,ai dreptate .
Ma gandeam ca stiti ceva de efecte negative ,mai naspa, dupa stimulare sau ceva -legat de sanatate mea,ca stiu ca bebelusi nu au cum sa fie afectati .
Da ,se taie de peste tot.Oricum situatia este din ce in ce mai grea in toate domeniile si eu zic ca la anul o sa fie si mai greu.
Eu trebuie sa ma mut pana in aprilie si sunt un pic stresata,trebuie sa iau credit pentru diferenta si iar rate iar dobanzi.Abia am scapat ,anul acesta de toate creditele mai am doar unul la masina mea - ca anul trecut in dec nu speram sa am BB si nu ma gandeam ca tr.sa ma mut -asa ca mi-am schimbat masina
.Eram dupa prima inj de diph si tipul de la reprezentanta mi-a spus ca am nu stiu ce sistem pt copii (usi blocate,geamuri...) si i-am raspuns f taios ca nu este cazul si sa treaca peste.Acum ,cand ma gandesc ...nici nu credeam ca se va intampla si uite peste un an am 2 .
Va doresc tuturor un sf de saptamana frumos si linistit.
fancy_mona spune:
| citat din mesajul lui xdidi salutare fetelor, misspii ce baieti mari ai tu acolo si sunt in aceeasi placenta,sa vezi ce batalii vor face cand mai cresc in burtica, or sa te distreze... fetelor care ati mai luat yasmine...cine a avut scurgeri ca la ovuklatie de la ele, eu am asa si cu firicele de sange, mentionez ca sunt la a doua folie(de 1 saptamana) si prima luna n-am avut...si cand am avut acele chestii m-a durut si burta si spatele putin acum au trecut si dureri si scurgeri, mai sunt unele normale care si compozitie va puup pe toate ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mai intai fa ceea ce este necesar, apoi ceea ce este posibil si vei realiza imposibilul |
Si eu iau yasmine si am scuregri , dureri de sani ... tot ce ai scris si tu mai sus .
Am fost deja la 2 controale la gine la 2 medici diferiti si au spus ca scurgerile sunt de la anticonceptionale .
Eu una le am de la prima folie , si acum o termin pe a 2-a , dar fara pauza si m-am super saturat , dar avand in vedere ca unul din chisturi s-a micsorat ... trebuie sa continui sa suport
.

Mutatia A1298C genotip homozigot + endometrioza , 2FIV-uri nereusite
beatrice75 spune:
| citat din mesajul lui xdidi de Beatrice stie cineva ceva? cum a nascut ? ce face?Bea "daca ne aauziii" noi suntem alaturi de tine si sa sti ca ne esti datoare cu povestea nasteri. ![]() va puuuuup pe toate ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() didi |
Cristy, misspii, vreau sa va felicit din suflet!

Didi, suflet dulce,
Eu in sarcina aceasta am cam donat sange, cu tiroida mea declansata in sarcina si o data la 2 sapt a trebuit sa-mi recoltez sange.
Am nascut prin cezariana, din cauza placentei praevia. (o anomalie a placentei, ca sa-i zic asa).
Am facut anestezie epidurala si o recomand tuturor. Mi s-a facut putin rau dupa ce mi-a fost introdusa anestezia, ai o stare de lesin, m-au intubat repede, mi-au pus o masca de oxigen si ma incurajau mereu:”respira, respira adanc”, dar mi-am revenit repede
Operatia de cezariana a fost super, nu am simtit aproape nimic, decat o presiune puternica cand l-au scos pe bebe, dupa care am inceput sa plang …..de emotie. Nu mai ma puteam stapani. Anestezista m-a rugat sa nu mai plang ca sa nu le creez probleme, pt ca imi luase inima la trap, dar emotia nasterii a fost asa puternica! De la brau in sus eram fresh, complet constienta. Asistentele mi-au facut poze cu bebe, cand l-am pupat, cand I s-a taiat cordonul ombilical, cand a fost cantarit, etc.
Dupa operatie ma simteam bine in continuare. Numai ca treptat treptat au inceput sa se instaleze frisoanele, apoi durerile. Am cerut anestezie prin cateter, mi-au adus, durerile pareau ca nu scad in intensitate, dupa 2 ore, alt calmant introdus prin cateter, nimic, durerile erau din ce in ce mai puternice, am inceput sa plang, sa urlu, a venit dr, a vrut sa-mi verifice burta, nu lasam pe nimeni sa se mai atinga de abdomenul meu, plangeam si-I dadeam peste maini doctorului.Mi-au bagat apoi calmant pe branula si efectul calmantelor finally a inceput sa-si faca efectul. Cred ca dupa 3 ore care mi s-au parut o vesnicie. Acum revin:iata de ce as recomanda epidurala, pt ca ti se introduc calmante atat prin branula, cat si prin cateter, pe langa calmantele injectabile de rigoare. La rahie, calmantul se baga doar pe branula.
A doua zi am fost dusa la salon si deja eram pe picioarele mele. Nu mi-a fost asa rau sa ma ridic din pat. Iar in a treia zi am fost externata.
Nu am lapte suficient si vin in completare cu lapte praf. Am luptat mult sa alaptez si Lucialu, o alta endomumoasa veterana m-a ajutat mult cu sfaturi trimise pe PM.
Dar problemele mele nu s-au sfarsit, ca sa mai ma plang, cum faceam eu de obicei. Desi nu am putut naste natural, am niste fisuri anale de toata frumusetea pe care le tratez. Insa ceea ce ma deranjeaza foarte tare este ca va trebui se pare sa fac CHIURETAJ. Se pare ca nu s-a eliminat intreaga placenta, iau pastile sa mai elimin din ea, inca nu am facut temperatura, dr se teme de o infectie, maine merg sa-mi recoltez beta HCG-ul...Varianta dr a fost ca placenta avand ramificatii, i-a fost teama sa nu ciupeasca din uter si a tot sperat ca se va retrage, absoarbe, elimina singura, dar iata ca nu a fost sa fie asa si voi fi nevoita sa fac chiuretaj.
Si am nascut de o luna jumate.
Bebe e un cumintel, chiar daca a inceput sa aiba putini colici, sunt foarte posesiva, nu pot pleca niciunde, simt ca ma sufoc fara el. Mai vine mama sa ma ajute, dar nu o las decat sa faca manacare si curatenie, de bebe ma ocup eu 100%.
lilianaFi spune:
Beatrice 75 felicitari iubita...ai avut atitea probleme dar ai reusit sa ai un bulgaras de aur acasa...inca o data felicitari din toata inima si multa sanatate...
Mada tu ce mai faci iubita...am mai intrat eu pe aici dar pe sarite ca sa recunosc dar nu am gasit nici o postare de a ta,ma gindesc la tine chiar daca nu prea scriu...
Mi-e dor de toate prietenele mele de pe aici..ce mai faceti dragutelor?
Numai bine tuturor fetelor..mai vechi...mai noi...si un tren de

Lores31 spune:
Buna Rikidone,
M-a facut extrem de curioasa acest nou medicament Visanne ptr endo. Tie ce medic ti l-a recomandat, ti-a dat mai multe amanunte despre el? Ar putea fi luat pe toata perioada vietii
, si sa scapam de endo sau.... vorbesc aberatii?
Nu radeti de mine, dar as vrea sa va spun ceva. Aseara dupa 6 luni am incercat sa fac dragoste cu al meu sot, am zis cat sa mai stau si sa-l mai tin in repaus. Ei bine fetelor nu am putut. Au trecut anii de la prima experienta, dar parca nu a durut asa rau. Ne-am lasat pagubasi in fata durerilor mele. Azi ma duc la farmacie si imi iau lubrifiant si vom incerca din nou, ca na...... trece anul si noi.... 

Va pup pe toate, va doresc multa sanatate!
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Rikidone
Uite aici mai multe detalii despre Visanne: http://visanne.com/en/index.php Medicul care mi-a spus de ele, zicea ce se iau in loc de Diphereline, se pot lua pe termen mai lung, nu opresc menstruatia. Pt. ameliorarea durerilor nu stiu daca ajuta. Cel putin din punct de vedere al renumelui, cred ca am gasit cel mai bun doctor: Marinescu. Nu stiu daca am scris aici despre cum m-am trezit eu cu endometrioza. Mi-am facut o eco generala la Medlife. Tipa de la eco mi-a spus ca sunt gravida. I-am zis ca nu am cum. A chemat ginecologul si asta mi-a zis ca am un fibrom si un chist endo pe ovarul stang. Eu habar n-aveam ce inseamna aceasta boala. Pe mine m-a speriat fibromul. Am fost la Moisa Anca si ea mi-a zis ca am 2 chisturi endo pe stangul si unul pe dreptul. Ea mi-a recomandat Diphe- operatie-diphe. Pentru ca nu am niciunul din simptomele acestei boli, am refuzat sa cred si am ajuns la Marinescu. Din pacate, acelasi diagnostic si mi-a zis ca se face direct operatie. Auzisem eu ca Marinescu nu opereaza pe oricine, asa ca m-am hotarat sa mai caut pe altcineva. Am mers la Andreea Vultur. Ea mi-a spus ca operatia o face Marinescu. O sa tin cont de sfatul pentru trompe. Ma gandeam sa cer si inregistrarea operatiei. Sper sa nu li se para dubios. Multumesc pentru primire! Sa vina barza la toate fetele care o asteapta! |