Albinute & bondari de mar-apr '07 (151)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kitty spune:

Buna dimineata!

Gabi imi pare foarte rau ca ai o perioada asa de grea. Sper sa-i treaca repede Biencutei ! Cu greutatea lui Tudor...nu stiu ce sa zic, stiu ca nu poti sa stai foarte linistita, dar daca acum a inceput sa manance mai bine cred ca recupereaza repede.

Tzuna fetita prietenei mele a facut o fixatie pe problema cu moartea. Din cate imi amintesc era totusi mai mare, dar a fost o perioada destul de mare in care punea obsesiv aceleasi intrebari. Eu i-as raspunde la unele intrebari, simplist, dar cred ca as incerca sa ii atrag atentia spre alt subiect.

O zi frumoasa va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisikuta spune:

gabi, ooof, prin cate treceti! multa sanatate biencutei mici. ref a., doamne, e cumplit. cum se schimba o viata normala, intr o clipa, intr un nimic...
tzuna, si nora a intrebat. eu ma gandesc ca posibil sa fi tratat, cineva apropiat, acest subiect ca tabu. ei simt imediat. si a ramas cu o curiozitate nesatisfacuta si nu oricum. o tema care sigur are ceva aparte daca e ocolita. si daca te a simtit dispusa sa i explici, acum o pasioneaza. oricum, e simpatica foc.
la nana, ce e bine, ca a trecut fixatia asta si are o idee oarecum idilica, cu edenul in care ajungem toti, fericiti, langa ingeri si isus.

nora inca plange la gradinita, tre sa va spun. dimineata a urlat isteric, ca i e frica. eu sint tensionata in permanenta, nu ma mai pot relaxa, ma doare stomacul de stresul acumulat.
copiii de la grupa mare deja comenteaza, uite o pe nora plagacioasa!
are doua fetite n grupa pe care s a fixat, ca vrea sa se joace cu ele, dar e respinsa. si sufera atat de mult incat de doua zile nu mai vrea sa ramanem in curtea gradinitei sa ne jucam, dupa program, asa cum fac toti copiii. cele 2 sint mai mari ca varsta, al doilea an de gradi, colege vechi. nora e zburdalnica, joaca ei e fuga, leagan, tobogan. ele se joaca mai domol, mai asezat. nu vor joaca ei. e atat de afectata ca nu stiu ce sa i fac.
nu vreau sa intervin eu, tre sa se descurce de acum singura.
ati avut probleme din astea? ce sa i fac, mititica?

o zi faina!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaradu spune:

buna dimineata!

gabi sanatate.

pisi ce sa-ti zic? nici matei nu se integreaza repede. la bloc de exemplu, copiii sunt prieteni, parintii sunt prieteni, deci el e putin pe langa. dc el nu se descurca eu mai intervin. propun jocuri in care intru eu cu el si ii invitam si pe ceilalalti copii. cand intra intr-un ritm, eu ma trag la umbra si ii las sa continue. nu-mi iese mereu. dar asta e ... trebuie sa invete sa se descurce si singuri.

ce ziceati voi de fasole, muraturi ... la noi nu exista asa ceva in meniul lui matei. si nu pt ca nu i-as da eu, dar nu mananca el!!! adica el nu mananca f multe lucruri si nici macar nu vrea sa incerce. il ia pe NU in brate, dc insist/il amenint/il presez incepe sa plangaaaaa. noi suntem intr-un vesnic razboi la capitolul mancare. am incercat si incerc vesnic alte si alte metode ca sa-l conving sa manance. de cele mai mult ori nu-mi iese.

sa aveti o zi buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laina spune:

Buna dimineata!

GABI, imi pare foarte rau ca aveti asa un timp greu, dar, cu ajutorul Domnului, vor trece toate. Mi se rupe sufletul in schimb de copilul ala caruia i s-a schimbat viata atat de dramatic intr-o singura clipa...Ne rugam Domnului sa fie voia Lui si cu acst copil...

TZUNA, da, poate a auzit ceva, nu se poate sa fie ferita in intregime de acest subiect. dar eu nu cred ca trebuie sa te ingrijorezi, adica cred ca e normal sa puna intrebari atat despre inceputul vietii pamantesti, cat si despre sfarsitul ei. Am toata increderea in tine ca vei sti sa-i explici ce se intampla fara sa se sperie, pentru ca am incredere ca tu, ca mama si ca persoana, ai o perspectiva clara si frumoasa asupra acestui subiect.

PISIK...imi pare rau ca trebuie sa treceti prin atata stres...Chiar nu stiu ce sa spun....unii ar spune ca Nora nu este inca pregatita pentru experienta gradinitei...oricum, chiar nu cinteaza ce spun altii despre ea, tu stii cel mai bine daca trece peste momentul initial si se simte bine in cursul zilei la gradi, sau daca toata experienta este un chin pentru ea. In legatura cu cele doua fetite...sunt convinsa ca i-ai explicat Norei de ce nu se joaca ele cu ea, de diferenta de varsta si de preocupari, si asa mai departe...va intelege la un moment dat...Nu stiu, sa iesiti cu ea undeva, sa se distreze, sa se recreeze, sa faca exact ce isi doreste ea, ca sa compensati pentru stresul gradinitei? sau sa va jucati si acasa cate putin de-a gradi, sa isi descarce din frustrari?...Te pup si te imbratisez cu tot suportul moral pe care ti-l pot acorda, asa virtual...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

GABI- imi pare f rau pe Alex dar inca mai sper intr-o minune. Sa ne mai mobilizam putin, sa hotaram o ora anume seara, pe la 21 sa zicem cand sa ne rugam toate. Rugaciunea in grup e foarte importanta. Nu stiu ce sa spun.... Ce-o simti saracutul, cum mai pot parintii lui sa mearga mai departe.... Sper sincer ca lucrurile sa se mai imbunatateasca.
Iar despre gaza ta, Bianca... Imi pare tare rau ca e bolnava, ca are de luat atatea medicamente si sper sa-si revina cat mai repede.

KITTY- eu nu m-am stresat inca legat de intrebarile Mariei ca nu e un subiect f dezabatut dar daca vede un gandacel mort sau ceva o trimite cu gandul la asta incep si intrebarile. Eu una as vrea sa nu dezvolt subiectul dar intrebarile ei curg continuu dc o intereseaza ceva si e putin probabil sa o poti ignora. Cu distrasul atentiei functioneaza uneori.

PISIKUTA- as aborda altfel problema voastra. Si Maria are in grupa o fetita care plange rau de tot dimineata si nu o poti impaca nicicum. Au incercat educatoarele, am incercat si eu si nimic. se aseaza pe un scaunel si plange , abia mai spre pranz se potoleste dar oricum dupa masa de pranz vin si o ia deci si de asta se mai opreste din plans zic eu.

Eu i-am propus mamicii ei sa ne mai intalnim noi cu fetele in week-end. E adevarat ca stam f departe una de alta dar sambata am mers la zoo si i-am spus si ei sa vina. Din pacate nu a venit dar cred ca asa se cunosteau si fetele mai bine, Maria avea ocazia sa o cunoasca pe fetita cum e cand e vesela si nu plangacioasa si si-ar fi schimbat si ea atitudinea. Din pacate copiii ii evita oarecum ep cei care plang. Asa ca fetita respectiva este chiar izolata de restul copiilor. Se autoizoleaza ca nu interactioneaza deloc cu ei iar copiii nu-i fac nici ei viata mai usoara ca nu se duce nimeni sa o abordeze....
SFATUL MEU: fa o petrecere la voi acasa si cheama cativa copii din grupa, sau iesiti undeva impreuna.... Trebuie sa-si faca 1-2 prietene cu care sa se inteleaga, sa nu o ignore si sa se joace cu ea.
Asa cum spunea si LAINA- incearca sa alfi cat timp plange dimineata, la ce activitati participa..... Eu stiu cazul unui copil neintegrat intr-o alta gradinita si care ajunsese sa fie practic abuzat fiind lasat sa planga cu orele singur pe sala...era certat, si luat in ras. Inacceptabil. Nu stiu dc parintii cunoasteau situatia dar nu prea cred. Situatia s-a repertat cateva saptamani. Acum nu mai vine in acea gradinita. Nu am insa alte detalii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisikuta spune:

ce repede mi ati raspuns! multam mult ptr sfaturile voastre bune!
ea s a integrat activitatilor de la gradinita, de cum plec totul e ok. se cunoaste progresul de cand merge acolo, se imbraca si dezbraca complet singura, mananca singura chiar daca se lungeste masa mai mult.
se joaca in grupa cu copiii si educatoarele ma asigura mereu ca totul e in buna regula, nimic special in afara circului de dimineata.
totusi, ieri n a vrut sa joace ursul doarme.
am rematrcat la ea retinerea la tot ce este nou si insistenta cu care trebuie s o abordezi ca sa accepte.

tzuna, cu doua fetite colege ne intalnim la joaca, in parcuri, deci nu sint straine. dar ea le vrea pe alea doua!!
eu am ales sa ignor si sa nu discut despre asta prea mult, ca sa nu ramana blocata in frustrarea asta...
interesanta propunerea cu vizitele acasa. am o retinere in ceea ce priveste reactia parintilor, insa. nu ne cunoastem inca.

laina, initial, din frustrarea mea ca n o rezolv cu plansul ala, i am spus ca nu se joaca cu ea ptr ca plange si copiii cred ca e mai mica. iar ei isi aleg prieteni mari, ca si ei, nu pe cei mici. o sa tin cont de ce mi ai scris. esti foarte rezonabila in ceea ce gandesti si foarte calda.

jo, de doua ori am bagat o cu nasu ntre alti copii, ca statea in spatele meu si mieuna ca vrea dar sa merg eu inainte. si asa ma enerveaza sa fac asta, exact cum spui, sa se descurce singuri!

va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laina spune:

PISIK, cam asa e si Antonia, foarte reticenta la nou, mai ales la oamenii noi. Am incercat totusi sa nu o mai imping de la spate, pentru ca..nah..cu cine sa semene...si mie imi era, si inca imi mai este foarte greu sa ma integrez intr-un colectiv nou. Imagineaza-ti cum ar fi sa te impinga cineva intr-o sala plina cu oameni pe care nu i-ai vazut niciodata, care reactioneaza mai mult sau mai putin emotiv, si sa trebuiasca sa te imprietenesti cu ei din prima...Eu una nu pot.Ai incercat sistemul fluturasilor etc - abtibilde primite ca recompensa pentru ca "e fetita mare si nu plange la gradi"? La noi a mers chestia asta intr-un timp in care plangea la masa.

Eu am remarcat ca daca petrec 5-10 minute si eu in jocurile lor, ea se simte mai sigura pe ea si se integreaza mai repede in activitate. Vorbesc de faze gen parc, spatiu de joaca, nu de gradi, unde nu ma bag in treaba lor si a educatoarei.

Nah. Citisem undeva ca un copil e ca o carte ce trebuie citita, si nu scrisa...trebuie sa o descopar eu pe ea asa cum e, si sa o ajut sa se dezvolte in personalitatea ei unica. Si ce daca e mai timida? asa e ea, si e a mea

Acuma...cine stie ce va fi cand o voi duce din nou, dupa atata absenta...

Ea ce-i drept mananca singura, chiar daca nervii mei sufera destul de mult uneori, cand se plictiseste si incepe cu texte gen "nu mai vreau, nu imi place"...dar incerc sa ma tin tare pe pozitii si sa o las sa manance singura-singurica. Si evident ca termina tot, si e chiar foarte mandra de faptul ca a papat singura tot din farfurie...
De imbracat-dezbracat singura nu doreste inca...isi scoate chilotii, pantalonii, sosetele...isi pune uneori chiloti, pantaloni...dar la partea de sus...mai greu...Probabil ca va veni o zi in care se va hotari sa le faca pe toate odata, ca asa stie ea, sa evolueze in salturi...

Oricum, pupam sa fie bine si sa ii fie bine si Norei intre copii.

TZUNA, da, sunt de acord, ar fi bine sa ne intalnim in rugaciune pentru Alex. Pentru mine ar fi mai bine ora 22, caci la 21 e ora de masa a fetei, si nu ma pot concentra foarte bine. Cum ziceti si voi. Oricum, important e sa ne intalnim in rugaciune, mai putin conteaza ora. Va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaalina spune:

Sanatate multa copiilor bolnaviori

PRIVITI ---TEODOR SI TEODORA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rebiana27 spune:

Citat:
citat din mesajul lui anaalina

Sanatate multa copiilor bolnaviori

PRIVITI ---TEODOR SI TEODORA

Anaalina , mami de Catalina Teodora(30.03.2007)siMihai Teodor(16.09.2010)

Alina, sa-ti traiasca comorile! Sunt superbi, copiii tai!

Mami de doua minuni: Luca si Mara

I can't fake with dignity so i'll not try!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaradu spune:

rebiana ia da si tu poze cu copiii tai!

Mergi la inceput