nasterea la arcadia - iasi
Raspunsuri - Pagina 18
copiloi spune:
Am intrebat si eu de ambulanta si mi-au spus ca nu au acest serviciu.
Am incheiat si eu contractul, naster naturala cu medic colaborator.
Am facut si o consultatie la dr.Cacicovschi. Totul ok, copilul e pozitionat cum trebe...cu Doamne ajuta de-acuma!
33 +
sanda_baby spune:
Multumesc pentru raspuns. Ma pregatesc pentru venirea micutului Eduard-Robert.Am sa va povestesc cum a decurs nasterea care sper sa fie naturala daca va fi totul bine.
Astept o minune in viata mea.
36+
andreea_mdm spune:
Fetelor, am si eu o intrebare! Daca bebe se naste prematur, Doamne fereste! ce se intampla cu spitalizarea? adica e normal ca va sta mai mult la ei si trebuie sa platesti suplimentar, nu? sau cum? Si inca ceva, din ce sapt de sarcina ar trebui sa nu ne mai facem griji daca bebe se hotaraste sa vina pe lume si va fi sanatos, fara sa mai stea la nu stiu ce aparate?
Eu sunt cu iminenta si sunt putin ingrijorata. Acum am 26 de sapt, sper sa duc cat mai mult sa nu aiba probleme puiutul meu din cauza mea!
...asteptand o minune in viata mea!
25w+
Daria-Maria
AlynaB spune:
Citat: |
citat din mesajul lui copiloi Am intrebat si eu de ambulanta si mi-au spus ca nu au acest serviciu. Am incheiat si eu contractul, naster naturala cu medic colaborator. Am facut si o consultatie la dr.Cacicovschi. Totul ok, copilul e pozitionat cum trebe...cu Doamne ajuta de-acuma! 33 + |
Ti-ai facut tu programare la dr Cacicovschi sau cum se procedeaza? Stiu ca inainte sau dupa incheierea contractului trebuie sa te vada un medic de acolo.
AlynaB spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andreea_mdm Fetelor, am si eu o intrebare! Daca bebe se naste prematur, Doamne fereste! ce se intampla cu spitalizarea? adica e normal ca va sta mai mult la ei si trebuie sa platesti suplimentar, nu? sau cum? Si inca ceva, din ce sapt de sarcina ar trebui sa nu ne mai facem griji daca bebe se hotaraste sa vina pe lume si va fi sanatos, fara sa mai stea la nu stiu ce aparate? Eu sunt cu iminenta si sunt putin ingrijorata. Acum am 26 de sapt, sper sa duc cat mai mult sa nu aiba probleme puiutul meu din cauza mea! Daria-Maria |
Stai linistita, nu iti fa astfel de griji de pe acuma. Gandeste pozitiv! Si eu sunt cu iminenta de la 16 saptamani si uite ca am ajuns la 33 sanatosi amandoi.
Banuiesc ca prematurii ii mai tine in spital contracost cat este nevoie.
Sarcina usoara in continuare !
copiloi spune:
andreea_mdm, pachetul de nastere include doar costurile unei nasteri...fara probleme.
Restul, costa. De exemplu, o zi la terapie a intensiva costa 900 ron (fara ventilatie) si 1350 ron (cu ventilatie). In contract este prevazuta o lista cu costurile suplimentare, care nu sunt deloc mici.
AlynaB, am zis ca daca tot merg sa inchei contractul, sa fac si eu o ecografie la un alt medic. Sper sa conteze aceasta ecografie ca fiind acea consultatie pe care o cer ei.
Oricum, mai trebuie facute niste analize cat mai aproape de nastere, inclusiv de mers de vb cu anestezistul. Toate astea intra in pachetul de nastere. Dar cica te cauta ei si te programeaza pt astea.
33 +
AlynaB spune:
Multumesc pt informatii copiloi . Oricum o sa-mi fac eu o listuta cu toate intrebarile care le am si o sa-i intreb in mom cand o sa inchei contractul, sapt viitoare cel mai probabil. Sper sa fie draguti si sa ma lamureasca
AlynaB spune:
Copiloi, tu pe cand ar trebui sa nasti? Am vazut ca ai 33 sapt....ca si mine 33 sapt si 2 zile
sanda_baby spune:
Fetelor eu am avut iminenta de avort de la inceput.de 2 ori mi-a coborat sarcina dar am facut tratament de mentinere de la 5 saptamani pana la 34 si mutumesc lui Dumnezeu acum suntem bine...am aproape 37 de saptamani. Am fost la control saptamana asta si mi-a zis doctorita ca ar fi de preferat sa ajung la 38 dar daca o sa se grabeasca bebe nu o sa fie probleme.ideea e ca in momentul in care am intrerupt tratamentul sarcina tot a inceput sa coboare cate putin si m-a avertizat de la inceput ca e posibil sa se declanseze nasterea mai devreme.
Cat despre analizele respective nu stiu cum a fost la mamicile care au nascut deja dar eu va zic cum a fost la mine.la 36 de saptamani mi-a zis doctorita sa merg sa le fac numai ca in momentul in care am vrut sa ma programez nu au vrut fetele de la contracte pentru ca politica spitalului e ca aceste analize sa fie cat mai recente..in cele din urma am stabilit sa merg sa le fac maine avand in vedere ca le-am explicat ca e posibil sa nasc inainte de termenul trecut in contract.Si cu toate ca se numeste set de analize "gratuite" nu sunt tocmai asa...eu trebuie sa platesc maine o parte din ele cum ar fi:
hemoleucograma completa
glicemie
tgo
acid uric
tgp
uree
creatina
exudat faringian si nazal care costa in jur de 100 de lei, iar gratuit fac:
sumar urina
determinare grup sanguin
fibrinogen
proteina C reactiva
timp de sangerare
timp de protrombina
timp partial activat de tromboplastinaAPTT
electrocardiograma.
si mi-a mai recoltat cultura pentru determinarea stafilococului de ti B pe care de asemenea am platit-o si e obligatorie.
Ideea e ca nu m-a deranjat neaparat ca trebuie sa platesc pentru ca nu e suma mare dar fetele de la contracte prezinta situatia foarte roz in momentul in care semnezi, iar apoi te trezesti ca au uitat sa-ti spuna anumite chestii. Am o prietena care a nascut saptamana trecuta si i-au spus de de analizele astea dupa ce ea le-a facut si le-a platit.
Am sa vad maine exact cum decurg lucrurile. Sanatate multa.