Compensatie de 15% din brut

Compensatie de 15% din brut | Autor: inacat

Link direct la acest mesaj

Buna ziua,
Mi-e teama ca cei de la munca (unitate de invatamant de stat) nu vor sa-mi acorde diferenta de 15%.
Azi am dus la serviciu prenatalul de la med.de fam.(apropo va trebui la inceputul fiecarei luni, pana se implinesc cele 126 zile de CM, sa duc hartia aia).
I-am spus d-nei de la salarizare sa imi arate cum suna o cerere pentru acordarea diferentei de 15%, pe o perioada de 6 sapt. din CM (ca sa o depun si pe aia) si a zis ca stie despre ce e vorba, dar sa nu ma deranjez nici pentru asta, nici dupa nasterea copilului, pentru un salariu mediu pe unitate, intrucat aceste drepturi nu se mai acorda, de cand cu noile reglementari.
Am ramas interzisa. I-am spus totusi ca ma voi interesa. A dat din umeri si s-a facut ca are treaba prin niste hartii.
Spuneti-mi si mie va rog cum pot proceda. Are dreptate?
Va rog, unde gasesc ceva cu care sa ma duc sa vada ca aceste drepturi sunt inca in vigoare?

36+

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inacat spune:

Chiar nimeni nu ma poate indruma in acest caz?

36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Depune tu frumos solicitarea in scris cu numar de inregistrare si au obligatia ei sa raspunda daca nu acorda in ce baza LEGALA o fac. Deci nu ceva de genul noi nu avem prevazut in buget. Asta e apa de ploaie. Trebuie un raspuns asa cum a inceput contabila in baza unor reglementari legale - deci publicate in MO.

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=19" target="_blank">Daca ma votati (mar-2) donez premiul oricare ar fi acelal pentru acest caz

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inacat spune:

Multumesc de raspuns. Asa am sa fac.
Revin pt. lamuriri daca imi dau vre-un raspuns negativ.

36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Baza legala a refuzului va fi art. 1 alin. (2) din legea 330/2009:
(2) Incepand cu data intrarii in vigoare, in tot sau in parte, a prezentei legi, drepturile salariale ale personalului prevazut la alin. (1) sunt si raman in mod exclusiv cele prevazute in prezenta lege.

Or, legea nu mai prevede aceasta compensare - iar reglementarea respectiva din CCMN este abrogata implicit.
Am incercat eu o sustinere cum ca aceasta compensare nu ar fi venit salarial (completand de fapt o indemnizatie), dar cand am sapat mai adanc, m-am dezumflat.
Art. 55 din Codul fiscal: (1) Sunt considerate venituri din salarii toate veniturile in bani si/sau in natura obtinute de o persoana fizica ce desfasoara o activitate in baza unui contract individual de munca sau a unui statut special prevazut de lege, indiferent de perioada la care se refera, de denumirea veniturilor ori de forma sub care ele se acorda, inclusiv indemnizatiile pentru incapacitate temporara de munca.

Asa ca, asta este.

Mergi la inceput