cele 10 porunci (2)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns patou spune:

Cortexia, trebuie sa-mi cer scuze pentru mesajul meu, care, asa cum ai remarcat numai plin de Duhul Sfant n-a fost. Faptul ca la mijloc a fost vorba de o confuzie, nu e neaparat o scuza, dar asta s-a intamplat... si ii multumesc Katyei ca mi-a atras atentia, ca altfel nici acum nu-mi dadeam seama

ps. mesajul ala ci dinti de care tot spune Katya nu a fost nici o clipa ironic, am "ras" in sensul ca ti-am dat dreptate la ce ai spus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui crinuta

Pai Michella, Liturghia reprezinta Jertfa lui Isus. Un suflet plecat deja nu se mai poate ajuta singur, o pot face cei de pe pamant pt el.
De aceea exista si atatea marturii in acest sens.

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

www.arcb.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=2894&Itemid=419" target="_blank">Monseniorul Vladimir Ghica

M-ai ajuta daca mi-ai spune, te rog, unde sunt aceste pasaje (marturii) in Biblie,sa arate ca sufletele celor care au murit mai au nevoie de ajutorul celor care traiesc prin pomeni si liturghii.
eu ccred ca o data ce s-au dus...s-au dus. Nu cred ca un necredincios care toata viata a ales sa respinga Duhul Sfint, pe Isus si Dumnezeu...mai poate fi ajutat. Incerc sa-mi faca sens. Chiar noi putem sa schimbam ce Dumnezeu si persoana respectiva a hotarit deja?
Deci daca a ajuns in Rai ...il are pe Dumenzeu...nu-i mai trebuiesc pomeni...rugaciuni ca nu au pt ce sa-i ajute.
Daca au ajuns in Iad...sunt acolo unde s-au dorit...sunt deja trimisi acolo nu o sa-i mai multe Dumenzeu din cauza rugaciunilor noastre in Rai.
Dupa venirea e 2-a a lui Isus...toate sufletele vor fi judecate. Cele din Rai vor ramane acolo dar vor fi judecate (dar salvate datorita lui Isus) si vor primi merite-coroane(cum scrie in Biblie) cei care le merita.
Cele din Iad vor fi judecate si trimise in Gahena...cu toti demonii si Satana.

Unde anume se petrece aceasta schimbare, mutare a sufletelor din Iad in Rai? Sincer nu inteleg.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui ioanadara

Eu crezusem ca nu ai inteles ca despre a doua venire a lui Hristos e vorba.De aceea am explicat.

Despre ajutorul sufletelor in asteptare dat de Liturghiile, de rugaciunile noastre si de pomenile ce se fac nu incep discutia cu parteneri de alte religii banuit protestante (in cazul acestei discutii neopr au pastrat noua linie luata de protestanti la ruperea din catolicism) dintr-un motiv pe care l-am spus in primele pagini ale subiectului, este inutil.
A fost chiar unul din motivatiile desprinderii in fata poporului.(i-a scutit de altfel de niste bani dati aici pe pamant este adevarat )si nu cred ca eu sunt mai tare in explicatii decat insasi Bis. Catolica ce in cazul asta are aceeasi dogma cu cea ortodoxa.Daca ea nu a reusit, nu oi reusi eu...

am intels aluzia dar nu imi dau seama ce legatura are a 2-a venire.
Sufletele stau in asteptare unde? Pasaje din Biblie va rog.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cortexia spune:

Citat:
citat din mesajul lui patou

Cortexia, trebuie sa-mi cer scuze pentru mesajul meu, care, asa cum ai remarcat numai plin de Duhul Sfant n-a fost. Faptul ca la mijloc a fost vorba de o confuzie, nu e neaparat o scuza, dar asta s-a intamplat... si ii multumesc Katyei ca mi-a atras atentia, ca altfel nici acum nu-mi dadeam seama

ps. mesajul ala ci dinti de care tot spune Katya nu a fost nici o clipa ironic, am "ras" in sensul ca ti-am dat dreptate la ce ai spus.

www.pasipecaleacredintei.wordpress.com" target="_blank">pe cont propriu

Te cred; uneori, dorind sa spunem mai multe si comprimand mesajul, putem sa exprimam, involuntar, altceva decat ce ne-am propus.
Mi se intampla si mie, chiar frecvent

Mergi la inceput

Cortexia, ce bucurie mi-ai facut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

Citat:
citat din mesajul lui ioanadara

Eu crezusem ca nu ai inteles ca despre a doua venire a lui Hristos e vorba.De aceea am explicat.

Despre ajutorul sufletelor in asteptare dat de Liturghiile, de rugaciunile noastre si de pomenile ce se fac nu incep discutia cu parteneri de alte religii banuit protestante (in cazul acestei discutii neopr au pastrat noua linie luata de protestanti la ruperea din catolicism) dintr-un motiv pe care l-am spus in primele pagini ale subiectului, este inutil.
A fost chiar unul din motivatiile desprinderii in fata poporului.(i-a scutit de altfel de niste bani dati aici pe pamant este adevarat )si nu cred ca eu sunt mai tare in explicatii decat insasi Bis. Catolica ce in cazul asta are aceeasi dogma cu cea ortodoxa.Daca ea nu a reusit, nu oi reusi eu...

am intels aluzia dar nu imi dau seama ce legatura are a 2-a venire.
Sufletele stau in asteptare unde? Pasaje din Biblie va rog.

michelle

Michelle, cuvantul lui Dumnezeu nu seezuma la Biblie, ti s-a mai spus....

De asemenea s-a mai spus care este locul de asteptare......

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

www.arcb.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=2894&Itemid=419" target="_blank">Monseniorul Vladimir Ghica

Mergi la inceput

Citat:
Michelle, cuvantul lui Dumnezeu nu seezuma la Biblie, ti s-a mai spus....

e rezumatul perfect al incompatibilitatilor dintre catolici/ortodocsi si protestanti. Ca si protestanti consideram valid doar ceea ce este scris in Biblie, orice profetie e verificata si validata doar in lumina bibliei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Citat:
citat din mesajul lui patou
e rezumatul perfect al incompatibilitatilor dintre catolici/ortodocsi si protestanti. Ca si protestanti consideram valid doar ceea ce este scris in Biblie, orice profetie e verificata si validata doar in lumina bibliei.

Lumina Bibliei este lumina cartii pe care catolicii/ortodocsii au declarat-o Biblie acum aprox 2000 de ani hotarand ce scrieri anume sa intre in aceasta carte sfanta si ce nu(avand in fata zeci de astfel de scrieri din care ei au ales pentru ca nu doar cele 4 sunt Evangheliile scrise de ucenici ), si de asemeni, tot ei sunt ce au spus Sf. Ioan la anii 30 d.H.la prima intalnire "oficiala" a bisericii primare sa scrie ceea ce a intrat in Biblie ca "Evanghelia dupa Ioan " cu Apocalipsa.

Aceasta Biblie a bisericii primare catolice/ortodoxe a fost preluata si modificata de fiecare grup neo protestant infiintat 1500 de ani cel putin dupa aceea , singurii care nu au preluat-o sunt mormoneii care au gasit ei sub o piatra un bilet pe care l-a trimis cineva de sus exact pentru ei si le-a si spus-o la ureche.
In rest, toti va bazati pe traditia pastrata prin cele doua biserici ce se trag din Biserica Primara dinainte de schisma.
Deci, mare incredere aveti in noi.

Diferenta esentiala este intr-adevar faptul ca grupurile NP considera ca unica sursa de revelatie Biblia preluata si modificata de fiecare dintre ei pe alocuri, pe cand noi recunoastem si Tainele (ale caror urme ca erau savarsite inca dinainte de scrierea Bibliei , de catre comunitatile crestine , au fost gasite exact de cine crezi? Ei bine de protestanti(nu grupuri NP ci protestantii protestanti) care de altfel sunt cei mai fructivi descoperitori ale urmelor bisericii primare in momentul asta) si mai recunoastem si Traditia fara de care de exemplu, voi nu a-ti mai avea din ce buchisi versete pentru ca Biblia datorita Traditiei a fost pastrata si a Tainelor.
Daca Biserica Primara nu ar fi avut Tainele lucratoare , Biblia nu si-ar fi pastrat importanta, ar fi fost o carte si atat pentru ca asa consideram noi ortodocsii/ catolicii ca nu doar ea ca si carte este unica sursa , deci lumea nu ar fi pastrat-o cu sfintenie ea nu ar mai fi ajuns acum in mainile voastre .

Deci, cui trebuie sa-i multumeasca pastorii NP ca au ce buchisi si explica adeptilor? Raspuns: Traditiei si Sfintelor Taine bisericii primare.

A fost doar o lamurire la chestiune .

Mergi la inceput

Citat:
Deci, cui trebuie sa-i multumeasca pastorii NP ca au ce buchisi si explica adeptilor? Raspuns: Traditiei si Sfintelor Taine bisericii primare.

Vrei sa spui ca Vechiul Testament ar apartine tot catolicilor?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Si crestinii cui ´´ar trebui sa multumeasca´´? Poate esenienilor?

Ioanadara, ortodoxismul de azi e departe rau de crestinismul primar.

Mergi la inceput