cele 10 porunci (2)
Raspunsuri - Pagina 18
michelle-usa spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui crinuta
Crinuta si minunea ei Fara Dumnezeu nimic nu e. Cine se increde in sine, cade rau! www.youtube.com/watch?v=XsrUd97Xddw&NR=1" target="_blank"> Archbishop Fulton Sheen |
Crinuta poate ca nu ai timpul neccesar ...dar chiar nu ai inteles ce am spus.
Daca generalizez...reflecta ce am vazut si trait in Romania-o tara crestina 90%.
Cat referinta cu secta...da asa este... lumea e ignoranta si nu stie ce insemna sa te duci la un altfel de biserica decat ortodoxa. La fel parerea mea...despre crestini ortodoxi si catolici care personal i-am intilnit.
Stau pe DC cu mare placere chiar si de ziua mea, ca e ora 1 ziua...copilul la scoala-vine la 3, muncitorii imi remodeleaza casa...deseara ies la restaurant.
michelle
crinuta spune:
Michelle, eu zic ca am inteles chiar foarte bine.
Tu confunzi credinciosii cu religia. Adica, daca marea majoritate a celor pe care i-ai cunoscut tu este NU practicanta de aici tragi tu concluzia ca religia e de vina....., intelegi?
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=XsrUd97Xddw&NR=1" target="_blank"> Archbishop Fulton Sheen
michelle-usa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui crinuta Michelle, eu zic ca am inteles chiar foarte bine. Tu confunzi credinciosii cu religia. Adica, daca marea majoritate a celor pe care i-ai cunoscut tu este NU practicanta de aici tragi tu concluzia ca religia e de vina....., intelegi? Crinuta si minunea ei Fara Dumnezeu nimic nu e. Cine se increde in sine, cade rau! www.youtube.com/watch?v=XsrUd97Xddw&NR=1" target="_blank"> Archbishop Fulton Sheen |
uite ce spune despre Religie vs Mantuire
http://www.rcrwebsite.com/religion.htm
Normal ca asociez pe acesti "crestini " cu religia din care fac parte, pentru ca ei se asociaza cu ea, deci o si reprezinta. Din pacate asta este adevarul. Ei sunt roadele.
De multe ori m-am referit la asa zisi crestini catolici si ortodoxi nu am facut referinta directa la tine. Deci te rog sa nu te simti ofensata.
michelle
cortexia spune:
citat din mesajul lui michelle-usa lumea e ignoranta si nu stie ce insemna sa te duci la un altfel de biserica decat ortodoxa. La fel parerea mea...despre crestini ortodoxi si catolici care personal i-am intilnit. michelle |
Copiii tai vor frecventa biserica ta, asta ii face "ignoranti"?...
Deci daca te botezi in alta religie decit cea a parintilor tai (eventual in cea in care te-ai botezat tu, Michelle...), esti mai..."destept"? Sau mai credincios? Ti-ai pus problema ca poate oamenii care, desi stiu ca exista si alte religii, le resping, fiindca
nu vor sa adere la ele? Te-ai intrebat vreodata de ce, in ciuda atitor argumente pe care le aduc unii impotriva ortodoxiei si a catolicismului (moaste, icoane, Maica Domnului pururea fecioara, semnul Crucii samd.), constituind tot atitea obiecte ale unui subtil santaj sentimentalo-intelectual (idolatrie, lipsa studiului Bibliei (?), cultul mortilor etc.), multi credinciosi nu renunta la religia lor? Or fi toti ignoranti? Incuiati? ...
patou spune:
Te-ai intrebat vreodata de ce, in ciuda atitor argumente pe care le aduc unii impotriva ortodoxiei si a catolicismului (moaste, icoane, Maica Domnului pururea fecioara, semnul Crucii samd.), constituind tot atitea obiecte ale unui subtil santaj sentimentalo-intelectual (idolatrie, lipsa studiului Bibliei (?), cultul mortilor etc.), multi credinciosi nu renunta la religia lor? Or fi toti ignoranti? Incuiati? ... |
eu nu numai ca m-am intrebat dar mi-am si raspuns...
de fapt michelle nu vroia sa supere pe nimeni ci doar sa spuna ca (in general) ortodocsii ii considera pe protestanti sectari, doar din traditie fara ca macar sa fi intrat vreodata intr-o biserica protestanta ca sa-si faca propria parere. Personal eu am remarcat un anumit aer de superioritate a celor care sunt ortodocsi cand vine vorba de "pocaiti"
Insa am intalnit si contrariul, canadieni care m-au intrebat daca ortodoxia e acelasi lucru cu religia musulmanilor. In orice caz cam asa e perceputa pe continentul american unde protestantii sunt religia oficiala.
cortexia spune:
citat din mesajul lui patou eu nu numai ca m-am intrebat dar mi-am si raspuns... de fapt michelle nu vroia sa supere pe nimeni ci doar sa spuna ca (in general) ortodocsii ii considera pe protestanti sectari, doar din traditie fara ca macar sa fi intrat vreodata intr-o biserica protestanta ca sa-si faca propria parere. Personal eu am remarcat un anumit aer de superioritate a celor care sunt ortodocsi cand vine vorba de "pocaiti" Insa am intalnit si contrariul, canadieni care m-au intrebat daca ortodoxia e acelasi lucru cu religia musulmanilor. In orice caz cam asa e perceputa pe continentul american unde protestantii sunt religia oficiala. www.pasipecaleacredintei.wordpress.com" target="_blank">pe cont propriu |
Las deoparte faptul ca vorbesti in numele lui Michelle si interpretezi ce a vrut ea sa exprime.
In ceea ce priveste pretinsa atitudine de superioritate a ortodocsilor fata de NP... Ma faci sa zimbesc....Citeste-ti prima replica din postare...
Iar ca sa iti infirm banuielile privind ignorarea de catre ortodocsi a diferentelor dintre ei si reprezentantii celorlalte culte, pot sa te asigur ca am colindat mai multe religii inainte de a descoperi unde este Adevarul. Am intrat fara prejudecati in catedralele fratilor nostri intru Hristos, admirand pe de o parte arta, pe de alta pietatea lor; am cercetat si alte culte crestine. Lecturile insa m-au condus spre religia in care sufletul simte ca este Acasa. Acolo unde intelepciunea si trairea duhovniceasca se impletesc (ma refer, desigur, la stilpii ortodoxiei). Caci o privire superficiala expediaza rapid ortodoxia, respingind-o, dar cine se apleaca asupra ei cu seriozitate descopera o profunzime extraordinara si o logica interna de nezdruncinat.
Stiu, din discutiile cu prieteni si rude NP, cum gindesc si ce convingeri au. Am luat in considerare si aceste cai; religiile orientale pareau fascinante in urma lecturilor adolescentine (cine nu il adora pe Eliade?); din bursa de merit pastram o suma importanta pentru a cumpara Talmudul...
Asadar, Patou, cunosc foarte bine alte religii si ceea ce ele sustin; pur si simplu nu m-au convins, chiar dupa o analiza lucida si obiectiva (chiar in perioada de "cercetare", deci fara implicare afectiva).
...deoarece http://www.youtube.com/watch?v=z_PP0zCiixQ&feature=related
michelle-usa spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui cortexia
Copiii tai vor frecventa biserica ta, asta ii face "ignoranti"?... Deci daca te botezi in alta religie decit cea a parintilor tai (eventual in cea in care te-ai botezat tu, Michelle...), esti mai..."destept"? Sau mai credincios? Ti-ai pus problema ca poate oamenii care, desi stiu ca exista si alte religii, le resping, fiindca nu vor sa adere la ele? Te-ai intrebat vreodata de ce, in ciuda atitor argumente pe care le aduc unii impotriva ortodoxiei si a catolicismului (moaste, icoane, Maica Domnului pururea fecioara, semnul Crucii samd.), constituind tot atitea obiecte ale unui subtil santaj sentimentalo-intelectual (idolatrie, lipsa studiului Bibliei (?), cultul mortilor etc.), multi credinciosi nu renunta la religia lor? Or fi toti ignoranti? Incuiati? ... |
eu cand am spus ignoranti sub nici o forma nu m-am referit la incuiati...
si nu m-am referit la categoria de credinciosi care tu ai mentionat-o aici.
m-am referit la cei care de fapt nici religia lor nu o cunosc...si spun ca sunt membrii ai acestei biserici desi habar nu au...si considera alte grupari religioase :secte.
ii respect pe cei care studiaza si sunt convinsi de crezul lor si stiu ce insemana religia lor...ex. de fatza: Crinuta....
Patou a spus bine si aici foarte putini sunt ortodoxi, sunt multi catolici ca e mexicul aproape dar restul: protestanti.
michelle
patou spune:
Cortexia, acum sa ma supar ca ai comparat religiile orientale (doar) cu cele protestante? Nu ma supar (ca am altceva mai bun de facut )
columbiana spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui patou
eu nu numai ca m-am intrebat dar mi-am si raspuns... de fapt michelle nu vroia sa supere pe nimeni ci doar sa spuna ca (in general) ortodocsii ii considera pe protestanti sectari, doar din traditie fara ca macar sa fi intrat vreodata intr-o biserica protestanta ca sa-si faca propria parere. Personal eu am remarcat un anumit aer de superioritate a celor care sunt ortodocsi cand vine vorba de "pocaiti" Insa am intalnit si contrariul, canadieni care m-au intrebat daca ortodoxia e acelasi lucru cu religia musulmanilor. In orice caz cam asa e perceputa pe continentul american unde protestantii sunt religia oficiala. www.pasipecaleacredintei.wordpress.com" target="_blank">pe cont propriu |
Patou, uite ce spune Wiki, sa nu ne mai hazardam in afirmatii despre religia oficiala din zona:
http://fr.wikipedia.org/wiki/Religion_au_Canada
Le Canada possède une très grande variété de religions, mais n'a aucune religion officielle, et l'idée du pluralisme religieux est un aspect important de la culture politique canadienne. Toutefois, une majorité de personnes s'auto-identifient comme chrétiens, et ceci se reflète dans plusieurs aspects de la vie quotidienne.
Principales confessions religieuses au Canada 2001 1991 % changement
(en nombre)
Nombre % Nombre %
Chrétienne 77 80
- Catholique romaine 12 936 905 43,6 12 203 625 45,2 +4,8 - Total protestante 8 654 850 29,2 9 427 675 34,9 -8,2
- Église unie du Canada 2 839 125 9,6 3 093 120 11,5 -8,2
- Église anglicane du Canada 2 035 495 6,9 2 188 110 8,1 -7,0
- Chrétienne, non incluse ailleurs¹ 780 450 2,6 353 040 1,3 +121,1
- Église baptiste 729 475 2,5 663 360 2,5 +10,0
- Luthérienne 606 590 2,0 636 205 2,4 -4,7
- Protestante, non incluse ailleurs² 549 205 1,9
- Presbytérienne 409 830 1,4 636 295 2,4 -35,6
- Chrétienne orthodoxe 479 620 1,6 387 395 1,4 +23,8
Aucune religion 4 796 325 16,2 3 333 245 12,3 +43,9
Autre
- Musulmane 579 640 2,0 253 265 0,9 +128,9
- Juive 329 995 1,1 318 185 1,2 +3,7
- Bouddhiste 300 345 1,0 163 415 0,6 +83,8
- Hindoue 297 200 1,0 157 015 0,6 +89,3
- Sikh 278 415 0,9 147 440 0,5 +88,8
¹ Comprend les personnes ayant déclaré « chrétienne » de même que celles ayant indiqué « apostolique », « chrétienne régénérée » et « évangélique »
² Comprend les personnes n'ayant déclaré que « protestante ».
* Pour des besoins de comparabilité, les données de 1991 sont présentées selon les limites géographiques de 2001.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
columbiana spune:
daca vorbim de America incluzind aici Canada+USA, tot catolicii sunt preponderenti:
By the 2010 Yearbook of American and Canadian Churches, from which members in the United States are combined with Canadian members, and of the National Council of Churches, the five largest denominations are[11]:
The Catholic Church, 68,115,001 members
The Southern Baptist Convention, 16,228,438 members
The United Methodist Church, 7,853,987 members
The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints, 5,974,041 members
The Church of God in Christ, 5,499,875 members
daca te referi doar la USA, protestantii reprezinta cam jumatate din populatie (51%), dupa aceeasi sursa;
de unde pina unde ajungem ca protestantii sunt religia oficiala pe continentul american, mai, mai
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759