Novdec2010-BRAVO ALINA! BRAVO OLGUTZIKA!!"(150)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

Beatrice, welcome home!!! Odihneste-te bine si vine si lapticul!

Eva & Luca (08.09.2008) acum 31+ cu Noah (30. 12. 2010)

"To fill the hour -- that is happiness." (Ralph Waldo Emerson)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amelia_ilie spune:

Eva, e intr-adevar ingrijoratoare rata cezarienelor la noi in tara. Motivele - nu stiu ce sa zic, medicii sunt foarte grabiti si poate nu au timp sa astepte o nastere naturala (este drept ca nu mai sunt nici atat de multi medici, foarte multi au plecat in afara pentru mult mai multi bani) si de aici si altul dintre motive - la cezariana platesti mai mult decat la o nastere normala. Pana la urma marea majoritate a mamicilor se lasa pe mana doctorului, ca el stie mai bine. Nu-si pun multe intrebari, nu comenteaza, nu cer explicatii. Eu am intrebat cum e cel mai bine pentru mine si mi s-a spus clar, din start: tinand cont de varicele pe care le ai (si operatia la activ) este aporape interzisa cezariana. Clar! De-asta am apreciat faptul ca pot discuta cu doctora mea toate problemele pe care le-as putea avea si ca pot sa-i pun cele mai idioate intrebari posibile si nu se supara, imi explica ca la tampiti, pentru ca in unele cazuri chiar asa ma simt. Comunicarea, cum zicea si Miruna, e cam la nivelul minim. Si mie asta nu-mi place. Mie trebuie sa-mi explici ce si cum, ca altfel nu prea scapi usor. Asta sunt si asa am reactionat mereu, si la scoala, si peste tot. Explicatiile astea gen "asa-i mai bine" fara sa-mi spui si de ce e mai bine asa nu prea au sanse la mine.

33+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui amelia_ilie

Eva, e intr-adevar ingrijoratoare rata cezarienelor la noi in tara. Motivele - nu stiu ce sa zic, medicii sunt foarte grabiti si poate nu au timp sa astepte o nastere naturala (este drept ca nu mai sunt nici atat de multi medici, foarte multi au plecat in afara pentru mult mai multi bani) si de aici si altul dintre motive - la cezariana platesti mai mult decat la o nastere normala. Pana la urma marea majoritate a mamicilor se lasa pe mana doctorului, ca el stie mai bine. Nu-si pun multe intrebari, nu comenteaza, nu cer explicatii. Eu am intrebat cum e cel mai bine pentru mine si mi s-a spus clar, din start: tinand cont de varicele pe care le ai (si operatia la activ) este aporape interzisa cezariana. Clar! De-asta am apreciat faptul ca pot discuta cu doctora mea toate problemele pe care le-as putea avea si ca pot sa-i pun cele mai idioate intrebari posibile si nu se supara, imi explica ca la tampiti, pentru ca in unele cazuri chiar asa ma simt. Comunicarea, cum zicea si Miruna, e cam la nivelul minim. Si mie asta nu-mi place. Mie trebuie sa-mi explici ce si cum, ca altfel nu prea scapi usor. Asta sunt si asa am reactionat mereu, si la scoala, si peste tot. Explicatiile astea gen "asa-i mai bine" fara sa-mi spui si de ce e mai bine asa nu prea au sanse la mine.

33+

Stiu, draga mea. Dar hai sa iti zic ceva absolut socant. Sunt in Ro femei cu miopie de genul -3, -4, adica nu enorma si li se recomanda cezariana ca, dupa mintea medicilor romani, dar numai romani, nasterea naturala, datorita dilatatiei oaselor corpului si efortului din travaliu, poate duce la desprinderea de retina.
In Anglia, o femeie cu dioptrii -6, -7, adica dublu, miopie mare de tot, naste natural, medicul refuza sa ii faca cezariana pentru asa ceva...sa puna viata mamei si a fatului in periclol pt miopie...

Asta e unul din miile de pretexte.

Nu discut cazul tau, nu discut cazuri concrete de pe aici, dar motive se gasesc cu duiumul cand medicul se teme sa isi asume meseria lui si riscurile derivate. Taie, scoate si gata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amelia_ilie spune:

Asa este Eva, stiu si eu cazuri cu miopie de -3 -4 carora tot asa li s-a impus cezariana. E mai comod, mai banos (pentru medici) si mai rapid.

33+

Mergi la inceput

Ia sa ii ai dau eu incolo pe medicii astia romani, eu incercam sa il apar nitel pe nenea Badea asta, nu il stiu dar faptul ca nu s-a aruncat pe bisturiu ma face sa il respect nitel. Bravos, nenea! Esti medic nu macelar. Cam asta vroiam eu sa zic. Important e ca e Miruna bine si in rest noi sa fim sanatosi!

Eu in noaptea asta schimb semnatura, intru in luna a 8a, mi se pare I-R-E-A-L!!!! O sa va dau de baut cand va prind

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carm3nutza spune:

Buna seara si felicitari tuturor mamicilor. si multe incurajari viitoarelor mamici de pe lista
Vin si eu cu o intrebare. Voi cum procedati cu epilarea inghinala? cu lama sau cu ceara la salon? Ma gandesc ca cu ceara la salon ne provoaca dureri deci in consecinta ceva contractii pe care nu le dorim. Dar cu lama acasa, in cateva zile e la loc si risti sa ajungi la maternitate cu firicele nedorite si acolo e cam nasol sa te curete asistentele ma gandesc eu.
Voi ce parere aveti?

37+ Razvan Vasile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Mami spune:

Buna seara ...am mintit ...nu am timp sa citesc din urma ...
Azi m-am procosit cu febra laptelui ... ma mulg din 2 in 2 ore!!!Traiasca pompa electrica....
Alinush...fata trage de la san ... dar se chinuie 5 -10 minute si apoi se pune pe plans ...tot e bine ca ii dau macar laptele meu la biberon .
Azi a venit si pediatra si a incercat sa imi stimuleze sanii...degeaba ...a zis si ea ca slabe sanse sa se mai formeze...
Fetele mele care n-ati nascut ...dati-va cu garmastan si masati-va sfarcul in fiecare seara !!!!Eu regret ca n-am facut asta .
Clar si din suflet vreau sa felicit noile mamici !Sa ne traiasca la toate ursuletii..
Eu acum ma duc sa pap o supa si apoi revin cu detaliile nasterii si cu despre Cantacuzino

Fericita 38+ Raisa Maria
................................................................
AMR ...cat vrea printesa...cine suntem noi sa stim ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirunam spune:

Eva foarte interesant studiul.

Nu vreau sa generalizez dar din ceea ce cunosc de aproape sunt doua catgorii mari si late, de la care exista rare exceptii: femeile care isi doresc cezariana si femeile care se lupta sa nasca natural.

Majoritatea prietenelor si cunostintelor se incadreaza in prima categorie iar argumentele de baza sunt: lipsa durerii, programarea si "salvarea" organelor genitale.

Din a doua categorie cunosc 3 persoane doar. Toate au avut probleme administrative in tentativa de a naste natural.

La toate astea se adauga influenta medicilor, lipsa conditiilor din spitale care nu iti permit sa nasti cu cine stie ce incopentent si optezi pentru cezariana doar ca sa ai dr. ales.

Concluzia personala este ca fiecare opteaza pentru ce doreste dar din pacate, de cele mai multe ori fara o documentare inspirata. Cred ca toate argumentele contra nasterii naturale pot fi rezolvate sau combatute, mai putin prezenta medicului. Daca asta este singurul criteriu atunci ok, problema persoanei in cauza, pana la urma e corpul ei. Daca argumentele sunt celelate atunci mai bine ar mai citi un pic, chestia cu viata intima de exemplu ma scoate din minti.

Stiti ce ma enerveaza cel mai tare insa, atitudinea de genul: "Vai draga dar ce ai de nasti natural?", de parca as fi bolnava. Eu nu am tinut nimanui teorii si nici nu am intrebat de ce au nascut prin cezariana, este o alegere destul de intima si personala si fiecare face cum crede dar nici nu suport sa fiu tratata invers.

Iar m-am lungit...

MIRUNA cu Emanuel si bebe Iustin 39 + : AMR 7 ZILE ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirunam spune:

Citat:
citat din mesajul lui EvaF

eu incercam sa il apar nitel pe nenea Badea asta, nu il stiu dar faptul ca nu s-a aruncat pe bisturiu ma face sa il respect nitel. Bravos, nenea! Esti medic nu macelar.

Deci la tine se duc banii care ii dau eu la cabinet

In alta ordine de idei e fan cezariana dar m-a surprins si pe mine faptul ca, stiind ca vreau natural nu a sarit din prima la bisturiu. Repet totusi, maine nu ar fi avut timp, asa ca nu stiu ce a contat, parerea mea sau orarul . Voi afla vineri...

MIRUNA cu Emanuel si bebe Iustin 39 + : AMR 7 ZILE ...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mirunam

Eva foarte interesant studiul.

Nu vreau sa generalizez dar din ceea ce cunosc de aproape sunt doua catgorii mari si late, de la care exista rare exceptii: femeile care isi doresc cezariana si femeile care se lupta sa nasca natural.

Majoritatea prietenelor si cunostintelor se incadreaza in prima categorie iar argumentele de baza sunt: lipsa durerii, programarea si "salvarea" organelor genitale.

Din a doua categorie cunosc 3 persoane doar. Toate au avut probleme administrative in tentativa de a naste natural.

Ca sa radem putin, mie imi spuneau asa unele "prietene binevoitoare" fata de mine: : Bay, vrei nastere naturaala, da? Mama, o sa ai solduri cat casa, ca oasele bazinului nu se mai strang la loc (really?) si o sa ramai cu un numar mai mare la cizme, manusi cutare. Iaca nu am asa ceva.

Aaaaa, vrei sa alaptezi? Caaaaat? Un an? Doi? Huh, mama o sa ai pana la buric. Iaca nu, eu defel am sani micuti oricum, s-au triplat pe timpul alaptarii, efectiv tripli, erau full de lapte, am intzarcat, au revenit la dimensiunile initiale si la cat am nu are ce sa se lase.

Acum am aici o amica gravida si ea. E terorizata, auziti ce ma intreaba: "auzi, ai cicatrice dupa epiziotomie?"
Eram cu ochii iesiti din cap, zic ce cicatrice? "Cica da, acolo, nu l-ai pus sa se uite pe sot cu atentie daca ramane un semn, cat de mic, ca eu nu vreau sa raman cu semne..."Whaaaat?
Adica cicatricea de la cezariana nu conteaza, dar epiziotomia e socanta. Sincera sa fiu nici pana acum nu stiu daca am cicatrice de la epiziotomie...nu ma preocupa...

Ea isi cauta scuze sa faca cezariana dar in Franta greu, taica, cu argumente din astea subtiri...

Mergi la inceput