Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (33)
Raspunsuri - Pagina 15
maribell spune:
MERCI ALINA.....dar lu' tony ii place supica, piureurile mai incolo....
SABINA...tu dai supica la fete....cum faci, lasi nitritii?????
pupici
MARIA SUPER FERICITA cu ANDREEA ANTONIA 06.06.2010
GALERIA ZAMBETELOR
Ioana5255 spune:
eu de cand am steamerul de la avent le dau numai piureuri. la alexandra fierbeam legumele in 2 ape. Carnea la fel. De altfel asa procedez si acum ptr supele noastre, fierb carnea in 2 ape.
La inceput cand am inceput diversificarea cu ele am fiert intregi un morcov, un pastarnac si putin patrunjel. Le-am dat doar zeama aia vreo 2 zile, facuta proaspata, eu nu las mancare de pe o zi pe alta ptr ele. Apoi am pasat morcovul mai lung, apoi pastranac cu morcov si patrunjel, si pana am ajuns la o consistenta. Dupa ce am primit steamerul de la Avent m-am mai modernizat sa zic asa si prefer sa le fac la aburi, in 15 minute mancarea lor e gata tocmai buna de servit. Mare inventie aparatul asta, imi reduce mult din timpul de gateala.
maribell spune:
ok...am inteles
deci legumele se fierb de 2 ori
la bebe trebuie sa-i dau supica rezultata din a 2 fierbere.....
poate imi achizitionez si eu un ap cu aburi
merci de raspuns
MARIA SUPER FERICITA cu ANDREEA ANTONIA 06.06.2010
GALERIA ZAMBETELOR
Dienutza spune:
Sabina nu am inteles cum faci supa cu steamer-ul. Pui legumele la abur si apoi ce zeama adaugi? Eu nu am steamer si incerc sa ma elucidez cat de util este si daca merita sa imi aglomerez bucataria (nu foarte mare) si cu el.
Si de ce ziceti voi ca la stemer ies mai bine nitritii din legume decat atunci cand le fierbi?
Madamar spune:
Am intrat in tura:).
Va trag o citeala in diagonala...vreau sa va spun ca imi lipsiti tare - eu in continuare nu-mi manageriez bn timpul... ori nu stiu ce si cum fac: copilul meu nu doarme mai devreme de 12 noaptea, si nu se trezeste mai devreme de 12 ziua ...
Pupici si ssanatate trimit la Arad (Nana) si peste ocean (Ioana).
sa vad cum stati si ma bag la somnic.
Pupic!
A: am incercat azi... un vf de lingurita de dovleac copt, ce nu a fost privit cu interes de catre Mateo, ba mai mult, coincidenta sau nu, a vomat dupa...:(.
Sa fi fost alergie?
La vreo ora, i-am dat in minuta o bucata: in momentul in care a simtit ceva moale intre degete a inceput sa scinceasca si nu s-a potolit decit cind l-am curatat... sclifositul mamii!:)
Pe seara am incercat cu para: din care a rupt, m-am speriat.. nu m-am abtinut sa nu ii scot bucata din gura... si nu am lasat natura sa lucreze... Ce sa fac daca am fost slaba:)?
Inca citesc: dupa lecturare sunt decisa; cind sa implementez, ma impotmolesc:)
Mary, lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10
Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!
Fericita, puiul
Madamar spune:
Citat: |
citat din mesajul lui corinasmile Maria mea chiuie de zor si ii place Apoi se avanta spre fatza mea si se lipeste cu gura deschisa de obraz, barba, nas, gat, depinde ce nimereste. Am inceput sa o numesc "mica lipitoare" Cred ca ma imita pe mine, care o pup toata ziua Corina, mami de Maria (14.06.2010) |
o, dah:) si Mateo face demult acelasi "gest" .
Si alta faza care ma topeste este cind se "ascunde" la sinul meu:)... cautind cu nasucul
Fericita, puiul
Madamar spune:
citat din mesajul lui polixenia_35 Fetelor va salut si ma prezint! Sint si eu mama de o floricica de liliac nascuta in 7 mai 2010. Imi faceti si mie un locushor intre voi ca am multa nevoie de sfaturile voastre |
polixenia, bun venit! sa ai un liliac sanatos, norocos si frumos!
Fericita, puiul
Madamar spune:
citat din mesajul lui cris_09 Gata,ca am fost prea activa pe ziua de azi....bate la ochi Nopate buna Las restul in grija liliacului de noapte Mary Cristina,mamica implinita de sufletel mic Sebastian Mihaiwww.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">(14.05.2010) Nu cartile cresc oameni,ci mamele. |
Ai vz ca am preluat legatura;).
Daca nu as in vreo seara te vei gindi ca de am luat vreo creanga in cap:))???
Sau ca nu mai gindesc, de la atita stat cu capul in jos:))?
Fericita, puiul
Madamar spune:
citat din mesajul lui Alinutzaa Bonsoar Ia te uita ce activitate intensa ati avut azi. Au zburat clatitele p'aci de...mama mama. La mine nu a ajuns nici una asa ca probabil voi presta pentru micul dejun maine ca la cat am balit pe tastatura.... Da' eu o sa fac pancake-uri din alea groase si pufoase. Sac! artu sa te pui pe picioare repede. Pe amandoua. ha ha cum a sunat asta Eu lui Toto nu i-am dat supa de legume. Ma rog, am incercat in prima zi dupa aia...I-am dat piureuri direct.Asta pentru ca n-am inteles la ce i-ar folosi zeama aia colorata si cu un gust bleahhh. Si-asa piureurile nu sunt deloc grozave. Dienuta fetele noastre sunt nascute in aceeasi zi. Sa stii ca nici Antonia mea nu se taraste. Ridica ea cand si cand funduletul in sus si se impinge in nas ca un porcusor care rama dar destul de rar si destul de anemica miscarea. Eu nu imi fac nici un fel de probleme din cauza asta. Mai, am observat ca eu sunt cam...zen. Sunt cam relaxata si imi las copiii sa faca ce vor cum vor cand vor. Apropo, de vreo saptamana Toto nu mai are pampers noaptea. Si nici accidente. Polixenia bine ai venit! Cris ce bine ca ai un Sebi bebi nemofturos. Mie Toto imi scosese peri albi la un moment dat. S-a mai dat pe brazda cand am renuntat la piureuri si am trecut la mancarici gatite. Piureurile au fost cah. yoyoyo nu stiu ce sfat sa iti dau in momentul asta. Toto nu mananca pasat sau mai stiu eu cum, el...nu prea are rabdare sa stea la masa. E drept ca e mai interesant sa te joci decat sa stai sa mananci dar...mai trebuie sa si mananci. Asa ca daca nu stau eu cu gura pe el sa ii zic sa se intoarca la masa sa manance sau daca nu ii bag eu in gura...incepe azi si termina maine. Nu mananca absolut orice dar...cum necum...mananca. Cu Antonia cred ca o sa incerc si eu BLW, probabil combinat cu lingurita (eu i-o umplu si o las pe ea sa invete sa se descurce). Mai citesc, ma mai informez si sper sa ne iasa figura. Noi mai avem vreo doua saptamani pana cand ar trebui usor usor sa incepem sa mancam si altceva, nu de alta dar face 6 luni si o mai incerc cu cate o bucata de mar sau mai stiu eu ce altceva pe la gurita. Nu este foarte interesata de subiect. Si mai e si Tudor care cand ma vede zbiara la mine ca "nuuuuu, nu ii da sa manace imic. E mica si nu aie ditzi" Alina Mamica de Toto (05.08.2007) si Sisi (18.05.2010) Drumul spiridusilor |
Alina, nu "bagi" si la noi o reteta de pan-cake;)?
Multam... la cite kile ma impovareaza...a sta-mi lipseste, dar nah...:)
Ai tigaie speciala?
Fericita, puiul
Ioana5255 spune:
citat din mesajul lui Dienutza Sabina nu am inteles cum faci supa cu steamer-ul. Pui legumele la abur si apoi ce zeama adaugi? Eu nu am steamer si incerc sa ma elucidez cat de util este si daca merita sa imi aglomerez bucataria (nu foarte mare) si cu el. Si de ce ziceti voi ca la stemer ies mai bine nitritii din legume decat atunci cand le fierbi? Diana, mamica Evei (18.05.2010) |
de cand am steamerul nu mai fac supa, fac doar crema. le blenduiesc dupa ce le aburesc