Sezatoarea canadiana (197)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns _carmen spune:

La Multi Ani, Zava!
Mai da-ne vesti despre aventurile tale cu noua iubire, limba franceza!
Noi ne-am intors de la Seance d'information, in general informatiile le stiam deja, dar am avut satisfactia sa inteleg tot ce s-a vortbit in fanceza (bineinteles, am fost avertizati ca vestitul accent quebecois e mult mai greu de priceput). Mai intelegea si Gabi cate 1 cuvant - doua, se lumina la fata: "a ... vos enfants/je ne parle pas le roumain" etc Oricum, a fost surprins ca a inteles o mare parte din prezentarea scrisa.
Asa cum ne asteptam, ni s-a confirmat ca sunt fooaaarte multe dosare, si ca avem de asteptat mai mult ca pana acum...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

deci emigreaza lumea...nu e semn bun...(pentru Romania, ma refer)

bafta multa, carmen!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Carmen, intotdeauna s-a zis asta. Si este, in mare parte, adevarat. In scrisoarile pe care le primeam (de la accusé pana la astea finale, cu medicalele si rezidenta), mereu se indicau niste termene luuungi. Intotdeauna, realitatea s-a dovedit mai "scurta". Insa erau si altii care au asteptat mai mult decat noi.
Cu accentul cel vestit... o sa vezi ca nu e chiar asa. Si apoi, o sa patesti ca mine, n-o sa mai intelegi franceza frantuzeasca, o sa ti se para fonfaita si rotunda, iar accentul de aici o sa ti se para asta de misto Dintre persoanele cu care am vorbit eu, francezii frantuzesti s-au plans cel mai tare de accentul de aici si au declarat ca nu intelegeau nimic la inceput, ca le-au trebuit luni de zile sa priceapa... Si exista o explicatie foarte simpla pentru asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jessie spune:

Ankalaura, noi am luat in fiecare an brad de la Ikea, cu $20, foarte frumosi. Suport am luat de la Canadian Tire, a fost mai scump ca bradul , parca $35, dar e din-ala de pui apa in el, plus ca nu il cumperi in fiecare an.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

ANKA si eu sunt cu jucariile pe net, deja aproape ca am cump. tot mai e sotul si eu. Nu poti sa le livrezi la prieteni sau sa le tii in "boxa" daca aveti. Sunt sigura ca sunt fete aici care te-ar ajuta sa "stokeze" jucariile pt. tine.

Cu accentul quebecos...nu ma stresez de nici un fel, om intelege noi. Mie mi se pare haios, am mai spus, parca ar vorbii franceza cu accent moldovenesc.

Bradul de la Ikeea e cea mai buna solutie, il poti duce inapoi si-ti da un bon d'achat cred. Cel putin asa e aici. Iar pt. Suport, ca sa ai un "vrais" trebuie sa cotizezi, daca nu, cred ca se vand si la ikeea, o "bouche" taiata si gaurita face oficiu de suport sau doua lemne puse in X.

Cu sedintele de informare, parca m-as duce si parca nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

http://www.montreal.ro/viewtopic.php?p=790877#790877

Sunt mai multe zile de cand vroiam sa va pun link spre acest subiect. Poate prinde bine cuiva, insa stiti voi, nu chiar tot trebuie luat "au pied de lettre".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Mihaela/mikiion, ti-am lasat un pm de citeva zile; sper sa fie ok, si sa nu fie prea tirziu, mersi

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Citat:
citat din mesajul lui casandra

Si eu vreau la teatru.
Unde se tine?

A spune te iubesc înseamna a spune nu vei muri

Gasesti toate informatiile la link-ul de mai jos:

http://paginiromanesti.com/articol.asp?codart=2-M04-10102&searchstring=1

Sa ne anunti daca vii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Am fost si i-am luat echipament de ski lui Antonia. Am gasit un magazin f.bun, la Rive Sud, cu o gama mult mai mare de marci pentru copii si la acelasi pret ca Sport Expert sau Obersson. Noi i-am luat skiuri Atomic si clapari Rossignol, f.frumoase.

Uitati detaliile aici:

Ski Shop

http://www.skishoprivesud.com/

Intrebati de Frank, el este patronul si va poate face un pret mai bun daca dati si ceva in retur. Ii spuneti ca v-a trimis familia de romani care a cumparat un echipament pentru o fetita de 10 ani. Echipamentul ei a costat 250 dolari si ne-a dat 100 dolari pentru cel vechi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zavalita spune:

Merci fetelor pt urari. am sarbatorit cu un vin romanesc si abia azi mi-am revenit din mahmureala.prea mult . hihi

carmen, aventura mea cu franceza continua, m-au acceptat la bac la uqam, asa ca vreau nu vreau ma strange de gat iubirea asta.e ok cu accentul, o sa vezi aici. eu tot nu inteleg, dar e ok, nu o inteleg nici pe cea din fr.
Cu comprehensia scrisa stau mult mai bine, am luat o nota buna la testul de franceza scrisa pt armata din CA, am scris mai demult despre testul asta. e un test pilot pt cei care fac armata aici si invata fr. Elevii din comisia scolara au fost cobai, sa vada daca e un test ok ori nu.

Mergi la inceput